Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Coronavirus – Noi cazuri confirmate la spital şi la DSP

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ trei cazuri confirmate la ATI, şase la DSP ■ rămînem fără cei din linia întîi ■ singura veste bună: în sfârşit avem un epidemiolog şef la Spitalul Judeţean ■

Doi asistenţi şi un infirmier de la ATI confirmaţi cu Covid 19. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi şase angajaţi ai DSP Neamţ. Se adaugă celor 34 de cadre medicale deja confirmate. Plus celor 31 aflate în izolare. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ e focar şi sperăm că noul manager va reuşi să limiteze proporţiile a ceea ce ar putea deveni un scenariu de coşmar, aşa cum e în Suceava.

Decizia Guvernului PNL, fără a intra în dispute politice sterile, de a pune un medic epidemiolog manager de spital în care sunt trataţi bolnavii de Covid 19 e una care poate face diferenţa între un dezastru posibil şi şansa de a salva o situaţie ajunsă într-un punct critic. Ce s-a ales din numirea, făcută de marii politicieni locali, ai unui fost parlamentar şi fost prefect manager la Spitalul Judeţean? Praful. Ce s-a reuşit prin numirea ca manager, de aceeaşi “mari” politicieni locali, la acelaşi spital, a unui medic care atât a înţeles, aşa aflăm din presă, că “datoria” lui e să-şi trateze în primul rând soţia? Îl înţeleg, omeneşte, pentru că a decis ce a decis, dar înţeleg la fel de bine că pălăria a fost prea mare. Deci ce s-a ales? Praful. Sau mai bine zis, focarul. De coronavirus.

Acum avem manager, pus de ministrul sănătăţii, un medic epidemiolog. Daniela Marcoci. Sper să se ridice la nivelul provocărilor pe care le are de rezolvat. A fost în Suceava, a văzut cum arată iadul şi sper că va reuşi să evite ca la Neamţ să fie tot iad. Întreb însă: după ce va trece epidemia şi vom reveni la o viaţă cât de cât normală vom mai lăsa politruci locali să pună şefi de spitale “colegi” de politică sau persoane care nu ştiu decât să scrie reţete pentru rude şi prieteni? Sau vom înţelege că e de datoria noastră să promovăm pe cei competenţi şi să-i ajutăm să reziste în faţa politicienilor care vor dori să-i înlăture pentru a-şi pune în funcţii nulităţile care le răspund la ordine? Răspunsul e la fiecare dintre noi.

Actualitate

Arestat pentru că şi-a violat fiica

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ victima, minoră, a fost violată în repetate rânduri, timp de trei ani ■ monstrul a fost prins în fapt de unul dintre fii ■ băiatul şi-a reclamat tatăl abuziv ■

Un bărbat în vîrstă de 38 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamţ, a fost arestat preventiv după ce timp de 3 ani şi-a violat fiica minoră, acum în vîrstă de 17 ani. Pentru a proteja victima, nu vom face public nici numele tatălui abuziv, dar nici localitatea unde a avut loc grozăvia.

Ceea ce deosebeste acest caz de altele similare constă în aceea că tatăl denaturat a fost prins în fapt de către unul dintre fii săi, iar acesta l-a reclamat.

Cercetările efectuate de oamenii lefgii au scos la iveală chinurile îndurare de adolescentă, iar în urma probatoriului administrat de anchetatori, magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul I.C. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.C., aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 4353/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin.1 şi alin. 3, lit. a), b), c) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 14.10.2020 şi pînă la data 12.11.2020, inclusiv“, conform instanţei.

Decizia Judecătoriei Piatra Neamţ putea fi contestată, în termen de 48 de ore, la Tribunalul Neamţ. Cu toate că inculpatul avea acest drept, nu a uzat de calea de atac şi s-a resemnat cu cătuşele.

Totul a ieşit la iveală în mod întîmplător, pe 13 octombrie, cînd unul din fraţii victimei a surprins abuzul asupra minorei, într-o anexă gospodărească. Băiatul şi-a dat părintele pe mîna utorităţilor, iar ancheta efectuată în cauză a condus la concluzia că faptele reprobabile ar fi avut loc timp de 3 ani, în perioada decembrie 2017 – 13 octombrie 2020.

Dacă va fi găsit vinovat de faptele pentru care a fost privat de libertate, bărbatul poate primi o pedeapsă de pînă la 12 ani de închisoare. Pentru a trece peste trauma suferită care s-a întins pe o perioadă mare de timp, victima agresiunii urmează a fi consiliată psihologic.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident cu victimă. Coliziune între un TIR și un autoturism

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă s-a produs marți dimineață, 20 octombrie, la Petricani. „Prin apel la 112, în jurul orei 07:08, am fost înștiințati despre producerea unui accident rutier în comuna Petricani. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ. În urma accidentului rutier produs între un autotren și un autoturism a rezultat o victimă neîncarcerată (conducătorul autoturismului). Victima,  conștientă,  a fost preluată de echipajul de la SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Amenzi de infarct

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două infracţiuni constatate şi sancţiuni contravenţionale de peste 330.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii nemţeni în urma unei acţiuni ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul exploatării agregatelor minerale.

Totul a avut loc în perioada 16 – 17 octombrie 2020, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cînd poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Neamţ, împreună cu lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, au verificat perimetrele de exploatare deţinute de 10 societăţi comerciale.

În urma acţiunilor de control, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrşirea unui număr de două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 107/1996 şi Legea 85/2003, totodată fiind aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale la Legea 107/1996, în valoare totală de 111.500 de lei.

De asemenea, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 211/2001 şi 2 la O.U.G. 195/2005, în valoare totală de 180.000 de lei. Şi cei de la Apele Române au aplicat o sancţiune contravenţională la Legea nr. 17/1996, în valoare totală de 40.000 de lei.

Citește știrea

Trending