Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Copiii “gazaţi” în şcoală, dosar penal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “încă din data de 25.11.2019 s-au constatat mai multe nereguli la centrala pe lemne”, a declarat prefectul de Neamţ ■ dosarul penal a fost deschis pentru vătămare corporală din culpă ■ cinci copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Dosar penal deschis de poliţiştii nemţeni pentru vătămare corporală din culpă după ce cinci copii au ajuns la spital în stare gravă, în această dimineaţă, joi, 6 februarie, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la centrala şcolii în care învăţau.

Conform declaraţiilor făcute de prefectul de Neamţ, George Lazăr, reprezentanţii ISU au întocmit un proces-verbal încă din luna noiembrie a anului trecut, privind mai multe nereguli sesizate la Şcoala Gimnazială Iustin Pîrvu din comuna Poiana Teiului. Însă pînă acum se pare că nu s-a făcut nimic pentru remedierea problemei şi cinci copii au plătit scump nepăsarea sau chiar nesimţirea celor care ar fi trebuit să ia măsuri.

”Consider că este inacceptabil şi intolerabilă situaţia manifestată la Şcoala Gimnazială “Iustin Pârvu” din comuna Poiana Teiului unde învaţă 134 de copii. Încă din data de 25.11.2019 s-a întocmit proces verbal de control de către Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Neamţ prin intermediul căruia s-au constatat mai multe nereguli la centrala pe lemne aflată în dotarea şcolii şi s-a stabilit o serie de măsuri care trebuiau puse în aplicare.

Din datele celor de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Neamţ se pare că, nici pînă astăzi, măsurile nu s-au aplicat şi nu s-a remediat problema, ajungîndu-se la situaţia în care cinci copii au acuzat o stare de rău, provocata de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenită de la centrala şcolii. Astfel, am întrunit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratul Școlar Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a dispune măsurile legale de verificare şi sancţionare a celor care se fac vinovaţi.

În cauză – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ s-a sesizat cu infracţiunea de vătămare corporală din culpă deschizîndu-se în acest sens dosar penal, iar Inspectoratul Școlar Judeţean urmează să facă o anchetă pe linie de management şcolar, Inspectoratul de Stat în Construcţii un control privind construcţia, iar Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Neamţ va întocmi proces verbal la faţa locului cu sancţiunile care se impun şi planul de remediere.

Personal, în calitate de prefect al judeţului Neamţ, consider că trebuie luate cele mai drastice măsuri faţă de cei care se fac vinovaţi de situaţia creată – pentru că nu este normal să se neglijeze sănătatea şi viaţa copiilor care merg la şcoală, iar din lipsa de implicare, pe de o parte a doamnei director a şcolii, şi respectiv a doamnei primar  – să fie puşi 134 de copii în asemenea riscuri”, a declarat prefectuld e Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Suspendarea activităţii în bazar, mall, pieţe, creşe, locuri de joacă, prelungită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ a emis o hotărîre, pe 31 martie, prin care prelungeşte suspendarea activităţii din Bazar, tîrguri, oboare, pînă la încetarea stării de urgenţă. De asemenea, este supendată şi activitatea din creşe, Centrul de Sprijin şi Asistenţă de Specialitate pentru Copii, Centrul de zi pentru preşcolari “Castani”.

În plus, primăria va monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările în blocurile de locuinţe, iar Salubritas va dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi spaţiile comune din blocuri. În plus, vor fi dezinfectate străzile şi trotuarele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Mall Forum Center se suspendă activităţile de comercializare, cu excepţia vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

De asemenea, la Sala Polivalentă se supendă orice activitate, la fel la Baia Comunală, Stadionul Municipal şi Ştrand. În pieţe, în continuare vor fi vîndute doar produse alimentare, veterinare şi farmaceutice. În plus se menţine interdicţia utilizării locurilor de joacă de pe domeniul public şi suspendarea activităţilor din parcurile publice şi Parcul Zoo. După cum am menţionat, aceste măsuri sînt dispuse pînă la ieşirea din starea de urgenţă.

Citește știrea

Trending