Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Controale anti-Covid şi amenzi de 75.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ verificările au avut loc pe terase sau în baruri, dar nu numai ■ au fost aplicate amenzi de 75.000 lei ■ la verificări au fost găsite produse expirate ■

Timp de două zile poliţiştii au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării masurilor de protecţie sanitară.

S-a întîmplat în week-end, în perioada 25 – 26 iulie, în intervalul orar 17:00 – 20:00, fiind implicaţi poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Neamţ care au acţionat pe raza mai multor localităţi, scopul fiind prevenirea răspîndirii noul tip de coronavirus. Alături de oamenii legii au fost funcţionari de la Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ.

Pe parcursul acţiunii au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectarii normelor legale impuse unităţilor economice – terase, baruri în aer liber, activităţi în general unde este semnalată prezenţa unui public numeros.

„În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 la Legea 28/1999 privind obligaţia operatorilor economice de a utiliza aparate de marcate electronice fiscale, patru conform OUG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi trei conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite“, anunţă Poliţia Neamţ.

De asemenea, s-au aplicat opt sanciuni conform Legii 61/1991, precum şi alte şapte pentru diverse alte nereguli. Pentru prevenirea riscului rutier au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002. Au fost reţinute trei permise de conducere şi s-au retras două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a depăşit 75.000 de lei. În urma verificărilor s-au retras de la comercializare produse alimentare a căror termen de valabilitate expirase şi a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 2.739 de lei, susceptibilă a proveni din activităţi comerciale ilicite. În activităţi au fost angrenate şi cadre de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Actualitate

Drogat la volan

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 27 de ani, din Dumbrava Roşie, a fost pus sub acuzare după ce a fost prins drogat la volan. S-a întîmplat pe 20 octombrie 2020, cînd poliţiştii Biroului Rutier Piatra Neamţ au dat de şoferul „fumat” în timp ce se deplasa cu maşina pe bulevardul Decebal din reşedinţa de judeţ. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru Cannabis.

Tînărul a fost condus la centrul de permanenţă, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sînge a substanţelor stupefiante. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Străin cercetat pentru contrabandă cu ţigări

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 39 de ani, din Belarus, s-a ales cu belele penale în Neamţ, după ce oamenii legii l-au prins cu ţigări de contrabandă. El a găsit un mod inedit de a ascunde marfa ilicită, într-un rezervor pe care-l ţinea în maşină.

Acolo, anchetatorii au găsit peste 6.000 de ţigarete care au fost indisponibilizate după ce poliţiştii i-au cotrobăit prin maşină. Totul s-a întîmplat la data de 19 octombrie 2020, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gîrcina au surprins în flagrant delict un cetăţean din Republica Belarus, în vîrstă de 39 de ani, în timp ce oferea spre vînzare ţigarete fără timbru, în localitatea Alexandru cel Bun.

„Poliţiştii au descoperit în autocamionul acestuia, peste 6.000 de ţigarete, care ar fi fost depozitate într-un rezervor amplasat în interiorul vehiculului, pentru care bărbatul în cauză nu ar fi deţinut documente care să ateste provenienţa acestora.

Produsele din tutun, susceptibile a fi provenite din contrabandă, au fost ridicate de poliţişti, în vederea indisponibilizării“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ.

În cauză a fost deschis un dosar penal cu acuze de săvîrşire a infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ reamintesc cetăţenilor că „deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vînzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sînt destinate săvîrşirii acesteia”, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Betonieră răsturnată în şanţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, miercuri, 21 octombrie, la un accident rutier produs în localitatea Tazlău. Din primele informaţii, o betonieră, încărcată s-a răsturnat înrtr-un şanţ. O persoană este încarcerată.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending