Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Coliziune între o ambulanţă şi un autoturism

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

O coliziune între o ambulanţă şi un autoturism a avut loc luni, 21 ianuarie, în jurul orei 9.50 la Cîndeşti, pe DJ 159C. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, ambulanţă SMURD, care se deplasa pe drumul judeţean menţionat, la un moment dat a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un autoturism, fiind nevoie de intervenţia pompierilor şi a unei alte ambulanţe. A fost unul dintre cele patru accidente rutiere înregistrate luni, în doar trei ore, din cauza stării carosabilului.

„07:15 Accident rutier în comuna Poienari pe DN15D. Coliziune dintre două autoturisme, la care au intervenit o autospecială ISUJ şi o ambulanţă SAJ.

07:27 Accident rutier în comuna Borleşti pe DJ 156A. Un autoturism a derapat in afara părţii carosabile. A intervenit o autospeciala ISUJ şi ambulanţa SMURD – EPA;

09:50 Accident rutier în comuna Cîndeşti pe DJ 159C. O ambulanţă SMURD – EPA1 a derapat şi a ieşit în afara părţii carosabile intrînd în coliziune cu un autoturism. Au intervenit două autospeciale ISUJ şi ambulanţa SMURD – EPA2;

10:39 Accident rutier în comuna Secuieni pe DC 87. Coliziune dintre două autoturisme. Au intervenit o autospecială ISUJ şi o ambulanţa SAJ”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Corupţie cu epoleţi. O sentinţă cu executare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ agentul de poliţie Cristinel Florinel Alistar a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare ■ pedeapsa a fost redusă de Curtea de Apel după ce Tribunalul aplicase o sancţiune de 4 ani şi 7 luni ■ în acelaşi dosar, alt om al legii a fost condamnat cu suspendare pentru că a recunoscut faptele ■ ambilor li s-a interzis să mai fie poliţişti ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Poliţistul Cristinel Florine Alistar a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi, pe 4 decembrie 2019, Curtea de Apel Bacău l-a condamnat prin sentinţă definitivă la 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Instanţa de fond, Tribunalul Neamţ, aplicase 4 ani şi 7 luni de detenţie, dar omul legii a declarat apel şi a obţinut o pedeapsă mai mică.

„Admite apelul declarat de inculpatul Alistar Cristinel Florinel împotriva sentinţei penale nr.24/P din 27.03.2018 pronunţată de Tribunalul Neamţ în soluţionarea dosarului penal nr.1715/103/2016. Desfiinţează sentinţa penală apelată doar în ceea ce priveşte cuantumul pedepselor principale pentru fiecare infracţiune în parte, precum şi cu privire la cuantumul pedepsei rezultante principale la care a fost condamnat inculpatul Alistar Cristinel Florinel, reţine cauza spre judecare cu privire la aceste aspecte şi, în fond, hotărăşte următoarele:

Reduce cuantumul pedepselor principale pentru fiecare dintre cele 3 infracţiuni de trafic de influenţă pentru care a fost condamnat inculpatul Alistar Cristinel Florinel de instanţa de fond, prevăzute fiecare de art.291 alin.1 Cod penal, raportat la art.6 si art.7 lit.c din Legea 78/2000, de la 2 (ani) şi 9 (noua) luni închisoare la 2 (doi) ani închisoare. Constată că pedeapsa principală rezultantă de executat pentru inculpatul Alistar Cristinel Florinel, conform art.39 alin.1 lit.b Cod penal, în urma reducerii pedepselor principale pentru fiecare infracţiune în parte, este de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare.

Pedeapsa principală rezultantă de executat pentru inculpatul Alistar Cristinel Florinel: 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu sînt contrare prezentei decizii“, conform instanţei. În cauză a mai fost condamnat şi un alt poliţist, Sorinel Nicolae Blagocin. Acesta şi-a admis faptele la, Tribunalul Neamţ, magistraţii au fost mai blînzi şi pentru aceleaşi acuze au  aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea executării.

Ambii au pedepse complementare de cîte 2 ani, timp în care le-au fost interzise anumite drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

În plus, nu mai pot fi poliţişti deoarece li s-a interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria, ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvîrşirea infracţiunii. În cauză a fost inculpat şi un civil, Cornel Bodescu, care prin sentinţa de pe 27 martie, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de detenţie, cu suspendare. Conform actelor de urmărire penală, cei doi oameni ai legii ar fi pretins, împreună sau separat, bani de la mai multe persoane cu belele penale, promiţînd că pot interveni în soluţionare dosarelor doritorilor.

Faptele ar fi avut loc timp în perioada 2010 – 2014, iar la un moment dat unii şi-au dat seama că au fost ţepuiţi şi i-au denunţat pe cei doi poliţişti. Pe 2 aprilie 2016, atît Blagogin, cît şi Alistar au fost reţinuţi, ulterior ei fiind arestaţi. După o vreme au scăpat de cătuşe, fiind cercetaţi şi judecaţi în stare de libertate.

La data reţinerii, Parchetul a comunicat faptul că un prim denunţ împotriva poliţiştilor ar fi avut loc în februarie 2015. O nemţeancă s-a prezentat la anchetatori şi le-a spus că fratele ei a fost cercetat pentru furt şi ulterior condamnat la un an şi patru luni de închisoare. Şi ea a avut probleme, fiind cercetată pentru mărturie mincinoasă.

Aşa stînd lucrurile, ar fi fost contactată de cei doi poliţişti, care i-au atras atenţia că pentru faptele ei riscă închisoarea, dar că pentru 1.000 de euro pot interveni la procurorul de caz pentru o soluţie favorabilă, totul avînd loc în noiembrie 2014. Un al doilea denunţ a venit tot în februarie, cînd un şofer a reclamat faptul că ar fi fost depistat în trafic cu o alcoolemie peste limita legală, timp în care era în termenul de încercare pentru altă faptă.

A vorbit cu un prieten care i-a spus că îl cunoaşte pe Alistar, fost coleg de clasă, iar acesta l-ar putea ajuta. Denunţătorul a intrat în legătură cu omul legii, iar acesta i-a promis că va interveni la un procuror de la Tîrgu Neamţ. Ar fi trebuit ca alcoolemia denunţătorului să ajungă sub limita legală, dar totul costa 3.000 de euro. Pentru a rezolva treaba, poliţistul ar fi primit 7.000 de lei şi 500 de euro, dar nu a dus promisiunea la bun sfîrşit, fiind denunţat pe 13 februarie.

O altă faptă ar fi avut loc în 2011 şi ar fi fost săvîrşită de Blagocin, care ar fi pretins produse alimentare pentru a interveni la un coleg ce instrumenta un dosar de loviri şi alte violenţe. La o a patra faptă, din octombrie 2014, cei doi ar fi pretins 4.000 de euro de la un bărbat care era cercetat de procurorii din Tîrgu Neamţ pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Rolul inculpaţilor ar fi fost de a interveni la Medicina Legală pentru o alcoolemie sub limita legală.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Doctori anchetaţi că au prescris fişe false

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ poliţiştii de la Investigaţii Criminale anchetează modul de eliberare a acestor acte ■ sînt vizate şi cele pentru permisul de port-armă, atestate profesionale dar şi altele ■ sînt suspiciuni că în unele cazuri au fost comise fraude ■ au fost deschise dosare cu acuze de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Ample verificări la doctori de diverse specializări au fost demarate de oamenii legii în urma unor suspiciuni de fraudă cu fişe medicale pentru obţinerea permiselor auto, dar nu numai, existînd indicii de săvîrşire a mai multor infracţiuni între care mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu.

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au demarat o acţiune de verificare, la nivel naţional, a modalităţii în care sînt eliberate fişele medicale pentru obţinerea/preschimbarea permisului auto, permisului de port-armă, atestatelor profesionale, obţinerea ajutorului social, realizarea dosarelor de pensionare pe caz de boala etc.

Există indicii că fişele ar fi fost eliberate fără ca persoanele în cauză să efectueze testele şi analizele medicale necesare“, conform unui comunicat al Poliţiei Române. Din cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că în unele cazuri eliberarea de fişe medicale ar fi avut loc fără a se efectua vreun consult medical al solicitantului, iar în alte situaţii consultarea persoanelor care solicitau eliberarea de fişe medicale se făcea de către asistenţi medicali, după care fişele ar fi fost trimise într-o altă localitate unde erau semnate şi parafate de către medici specialişti.

Au fost depistate şi cazuri în care pe actele doritorilor ar fi fost consemnate controale medicale ce s-ar fi efectuat în perioadele în care medicul nu a fost în localitate, ori se afla în concediu de odihnă.

Anchetatorii vorbesc şi de alte fraude între care avizarea fişelor medicale de medicii specialişti ca urmare a prezentării acestora de către instructorii auto, fără ca persoanele ce doreau obţinerea permisului de conducere să fie consultate; falsificarea fişelor medicale de către persoane ce deţin cunoştinţe avansate de operare a tehnicii de calcul; obţinerea de permise de conducere auto de către persoane ce figurează ca fiind încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic; promisiunea obţinerii de diverse acte medicale în schimbul unor sume de bani fără ca pacientul să se prezinte la medic, activitate efectuată de persoane care pretind ca au influenţă asupra cadrelor medicale din unităţile spitaliceşti; solicitare de sume de bani de la pacienţi de către medici pentru a semna şi parafa fişele medicale.

Oamenii legii vorbesc chiar de situaţii în care persoane încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic au obţinut/preschimbat permisul de conducere, acţiuni ilicite ce pot avea un impact grav în ceea ce priveşte siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Ordinului cu nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, în vederea obţinerii permisului de conducere a unui autovehicul, candidaţii sînt obligaţi să efectueze un examen medical înainte de eliberarea iniţială a permisului de conducere. De asemenea, pentru schimbarea acestuia, ori de cîte ori permisul de conducere este reînnoit, cetăţenii sînt obligaţi să efectueze un examen medical.

„În urma activităţilor de verificare, poliţiştii au efectuat investigaţii în cadrul a 55 de dosare penale, în care sînt vizate infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat, cercetările fiind în curs. Aceste activităţi vor continua şi în perioada următoare“, se arată în acelaşi comunicat al Poliţiei Române. Din surse neoficiale am aflat că ancheta vizează şi persoane din judeţul Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Ţeapă de vreo 600 de milioane, autorul n-are linişte în penitenciar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un pietrean aflat în executarea unei pedepse pentru înşelăciune vine „acasă“, depunînd o contestaţie la executare ■ a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru ţepe gen Accidentul sau Concursul ■ cu un amic, au creat o pagubă consistentă ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un pietrean aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 8 ani de închisoare pentru ţepe prin metoda Accidentul sau Concursul, trage o fugă, din închisoare, “acasă”.

Cătălin Ionuţ Mămăligaru a depus pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ o acţiune care are ca obiect contestaţie la executare. Rămîne de văzut ce se va întîmpla în acest caz, prima înfăţişare fiind programată pentru luna februarie a anului viitor.

În acelaşi dosar cu Mămăligaru a mai fost un inculpat, Ionuţ Emil Vornicu, din Piatra Neamţ, a primit o pedeapsă de 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. Initial, Vornicu a fost cercetat în libertate, dar magistraţii au decis să-l trimită după gratii, numai că acesta plecase deja în Italia.

A fost dat în urmărire internatională, nu a durat mult şi a fost prins şi extrădat, fiind adus în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Faptele au avut loc în perioada 8 mai – 11 octombrie 2013, opt părţi vătămate, în special femei trecute de o anumită vîrstă, pierzînd 59.800 de lei şi 100 de euro. Prima escrocherie a avut loc pe 8 mai 2013, cînd o bătrînă de 84 de ani, din Timişoara a primit un „premiu“ pentru validarea căruia trebuie să trimită prin Western Union 2.500 lei cu titlu de impozit pe cîştig. Banii au fost ridicaţi de inculpaţi în aceeaşi zi.

O altă faptă a avut loc pe 4 noiembrie, cînd o femeie, de 61 de ani, din Curtea de Argeş, a dat 3.800 de lei, iar apoi încă 7.000 de lei, dar nu a mai primit premiul de 10.000 de euro. În aceeaşi manieră au avut loc şi alte fapte. În alte două cazuri s-a folosit metoda Accidentul.

În primul caz, o pietreancă a predat lui Vornicu 3.500 de euro cu titlu de despăgubiri şi cheltuieli medicale, pentru presupusul accident pe care fiul ei l-a avut în Italia. Pe 11 octombrie 2013 s-a încercat înşelarea în acelaşi fel a unui pietrean, numai că acesta s-a prins de figură, a anunţat Poliţia, iar Vornicu a fost prins în flagrant. Ulterior oamenii legii au dat şi de Mămăligaru, care a ajuns după gratii.

La anchetă acesta a arătat că în 2011 a fost încarcerat la Iaşi, unde a cunoscut un deţinut. După ce a ieşit din închisoare acesta l-ar fi căutat telefonic şi i-a cerut sprijinul pentru a ridica bani de la victime. Chiar dacă astfel de practici au fost intens mediatizate şi acum sînt persoane care cad victime unor astfel de escroci.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending