Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cod galben, şi a fost jale. Dacă era portocaliu “închideam” judeţul?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Episodul de iarnă autentic, cu prima ninsoare mai consistentă şi viscol, a cauzat numeroase probleme: drumuri judeţene blocate, autoturisme rămase prin nămeţi. Episodul a fost însă unul de nivel cel mult mediu, a fost cod galben, ceea ce i-a determinat pe mulţi să se întrebe: dacă ar fi fost cod portocaliu, mai sever, ce se întîmpla?

După numeroase intervenţi în seara de 29 decembrie şi în noaptea de 29 spre 30 decembrie, cînd inclusiv o ambulanţă a rămas blocată în nămeţi, reprezentanţii ISU Neamţ au transmis luni dimineaţă că pe DJ 155  I  (Tupilați –Talpa)  sînt blocate 4 mașini (două autoturisme și două dubițe), urmînd să intervină utilajele DRUPO. Şi poliţiştii nemţeni au emis un mesaj de avertizare pentru şoferi anunţînd luni dimineaţă că e închisă circulaţia pe trei drumuri judeţene şi unul comunal.

“Poliţia Rutieră face apel la conducătorii auto să înţeleagă importanţa respectării măsurilor preventive dispuse, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să nu bruscheze comenzile autovehiculelor.

În urma manifestărilor meteorologice din perioada 27.12.2019, ora 22.00 – 29.12.2019, ora 22.00, când județul Neamț s-a aflat sub atenționare Cod Galben de ninsori și viscol, se înregistrează la această oră 3 drumuri județene și 1 drum comunal cu circulație închisă, respectiv:

– DJ 157 Făurei – Climești;

– DJ 155 B Timișești – Urecheni;

– DJ 155 I Goșmani – Prăjești – Făurei;

– DC 64 B – Todireni – Poienile Oancei;

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru fluidizarea traficului rutier şi preîntâmpinarea producerii unor evenimente nedorite. În trafic sunt prezente patrule auto care veghează la respectarea regulilor de circulaţie.

Reiterăm recomandarea adresată conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum indiferent de distanţa ce urmează a fi parcursă, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece şi să se informeze în privinţa traseului pe care urmează a-l străbate.

Având în vedere faptul că se circulă în condiţii de iarnă, fiind posibil ca sub stratul de zăpadă să se formeze polei, recomandăm următoarele:

Adaptaţi viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

Determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă;

Asiguraţi buna funcţionare a sistemelor de iluminare – semnalizare şi climatizare –dezaburire;

Nu bruscaţi comenzile autovehiculului;

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei;

Măriţi distanţa de siguranţă în mers între autovehicule;

Folosiţi cu precădere frâna de motor;

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Foto generică

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending