Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cod galben de ninsori şi viscol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ atenţionare pentru jumătatea de vest a judeţului este valabilă pînă joi, la ora 21 ■ precipitaţii sub formă de zăpadă pot fi pînă sîmbătă dimineaţă ■ faţă de ziua de miercuri, vor fi scăderi însemnate ale valorilor termice ■

După valori termice de primăvară, cînd în judeţ s-au atins maxime de 16 grade, vremea schimbă foaia pe final de februarie, iar meteorologii vin cu noi avertizări.

A fost emisă o atenţionare cod galben de vreme rea valabilă pentru jumătatea de vest a judeţului de pe 26 februarie de la ora 14:00 şi pînă pe 27 februarie, la ora 21. Specialiştii anunţă ninsori şi viscol îndeosebi în zona montană înaltă.

„În intervalul menţionat vîntul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70 – 110 km/h. De noaptea trecută (26/27 februarie), era de aşteptat ca, treptat, să predomine ninsorile, în general moderate cantitativ. Ninsori, temporar viscolite, vor fi şi pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie şi în prima parte a nopţii de vineri spre sîmbătă (28/29 februarie)“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De menţionat este faptul că pe 25 februarie în judeţ au fost temperaturi de pînă la 16 grade, iar miercuri, la ora 12.00, termometrele indicau 13 grade la Roman, la Piatra Neamţ erau deja 14 grade, iar la Tîrgu Neamţ se înregistrau 15, cu promisiunea unei maxime de 17 grade în cel mai cald moment al zilei. La staţia de pe Ceahlău – Toaca erau valori negative de -1 grad Celsius.

Tot acolo e singurul loc din judeţ unde este zăpadă, într-un strat ce măsoară 24 de centimetri. Conform prognozei pe 27 februarie, vremea schimbă foaia şi temperaturile scad cu pînă la 10 grade. În reşedinţa de judeţ nu se va mai atinge decît o maximă de cel mult 5 grade, iar dacă la munte va ninge, în restul teritoriului va ploua în general slab din punct de vedere cantitativ. Noaptea cerul se degajează şi minima se opreşte la 1 grad.

Cer acoperit va fi vineri, 28 februarie, dar nu mai plouă, iar maxima saltă la 8 grade. Nori decorativi vor fi şi peste noapte cînd minima rămîne cantonată la 1 grad. De sîmbătă, 29 februarie, reapare soarele dar nu va fi prea cald pentru că valorile termice diurne nu trec de 7 grade.

După lăsarea întunericului va fi îngheţ la sol pentru că minima se opreşte la 0 grade şi ar putea ninge moderat. Luna martie debutează cu regim termic normal pentru această perioadă şi meteorologii spun că va fi soare, dar nu prea cald. Duminică 1 martie vor fi valori termice diurne de cel mult 6 grade, iar după lăsarea întunericului vine cea mai rece noapte din toată săptămîna cu o minimă negativă de -4 grade.

Cel puţin pînă la jumătatea săptămînii viitoare vremea va fi mai blîndă şi se încălzeşte astfel că maximele diurne vor fi cuprinse în general între 11 şi cel mult 13 grade, în timp ce valorile termice nocturne cresc pînă spre 4 grade, cu plus.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Mesaj de condoleanţe pentru o poliţistă decedată la doar 39 de ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a transmis un mesaj de comdoleanţe pentru o poliţistă care a plecat la cele veşnice la vârsta de doar 39 de ani:

“Inspectoratul de Poliție Județean Neamț deplânge stingerea fulgerătoare din viață, la doar 39 de ani, a colegei noastre, agent șef adjunct de poliție Checheriță Harabagiu Claudia Clara din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Piatra Neamț care, la data de 3 aprilie 2020, a trecut în neființă.

 

Pe această cale aducem un ultim omagiu celei care a fost o bună colegă, iar trecerea sa în neființă reprezintă o mare pierdere pentru colectivul din care făcea parte și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete.

 

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită.

 

Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit de pompierii nemţeni într-o locuinţă cuprinsă de flăcări, vineri seara, 3 aprilie, în localitatea Vădurele, comuna Cîndeşti.

“Prin apel la 112, în jurul orei 21.25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Vădurele, comuna Cîndești. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri  cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea primului echipaj (redirecționat de la Borlești, unde încheiase o misiune de stingere a unui incendiu de vegetație uscată) incendiul se manifesta generalizat”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ, în momentul declanşării intervenţiei. Cîteva zeci de minute mai tîrziu a fost anunţat faptul că incendiul a fost localizat, iar în locuinţă a fost găsită o persoană decedată.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Prefectul de Neamţ îl acuză pe preşedintele CJ că vrea să dea un “tun financiar” de milioane de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Arsene îşi doreşte o şedinţă de îndată pentru a aloca fonduri pentru un spital mobil COVID-19 ■ valoarea proiectului ar fi de 17,6 milioane de euro ■ prefectul de Neamţ afirmă că un astfel de spital ar costa doar 10,2 milioane de euro ■ “diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene?”, întreabă George Lazăr ■

Acuze grave formulate de prefectul de Neamţ, George Lazăr, la adresa preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene. Cel din urmă a anunţat că îşi doreşte convocarea unei şedinţe de CJ în care să fie alocate fonduri pentru construirea în regim de urgenţă a unui Spital Mobil Covid-19, care să deservească populaţia din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău.

“Voi convoca de îndată o ședință a Consiliului Județean Neamț, pentru a aloca fondurile necesare construirii în regim de urgență, a Spitalului Mobil COVID-19, care va deservi populația din județele Neamț, Iași și Bacău.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională.

Cele trei județe vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului.

Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest.

Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului”, a publicat Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook.

Replica lui George Lazăr a venit puţin mai tîrziu sub forma unui atac extrem de dur. “Văd că m-aţi ascultat domnule preşedinte Arsene, v-aţi conformat în decizia de a schimba managerul Spitalului Judeţean Neamţ. Oricum rămîne o mare realizare pentru dumneavoastră, dar şi dezamăgire pentru judeţul Neamţ, să schimbaţi directorii de la Spitalul Judeţean la două săptămîni, pe bandă rulantă, după ce tot dumneavoastră îi anunţati, îi instalaţi şi vă lăudaţi cu competenţele lor.

De data asta vă cer să ascultaţi din nou şi să nu greşiţi în acţiunile dumneavoastră, pentru că e mare păcat să risipiţi banii publici ai nemţenilor, pentru că nu sînt ai dumneavoastră de acasă. Vreţi cu orice preţ să daţi un tun financiar de aproximativ 17,6 milioane de euro şi asta nu e bine domnule Arsene. Se pare că atunci cînd vine vorba de bani, dumneavoastră nu mai ţineţi cont de nimic, nici de starea de urgenţă, nici de sănătatea publică a cetăţenilor şi nici de cheltuirea responsabilă a banului public.

Vreţi să faceţi un spital modular cu 17,6 milioane de euro în condiţiile în care acest spital costă doar 10,2 milioane de euro. Întreb şi întreabă foarte mulţi cetăţeni, diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene? Şi vă ataşăm şi oferte de preţ ca să fie pe înţelesul oricui.. Vă cer să nu risipiţi banii comunităţii pe invenţii financiare ale dumneavoastră şi cel mai bine, dacă tot vreţi să investiţi în sănătate, faceţi acest efort financiar pentru Spitalul Neamţ – pentru dotări cu aparatură medicală, echipamente de protecţie, sisteme de ventilaţie mecanică şi alte dispozitive care lipsesc şi sînt de maximă necesitate. Nu vă ocupaţi în această perioadă de artificii financiare, fiţi eficient în cheltuirea banului public”, scrie, tot pe Facebook, prefectul de Neamţ.

Nu ştim cine are dreptate şi nici nu e datoria noastră de jurnalişti să dăm dreptate unuia sau altuia. Un lucru e cert: de spitale avem nevoie acum mai mult decît oricînd, însă ar trebui ca instituţiile statului să vegheze foarte atent la cheltuielile care se fac în această perioadă sub “umbrela” stării de urgenţă. Aşteptăm şi o eventuală replică a preşedintelui CJ Neamţ, dar mai ales aşteptăm o poziţie clară a instituţiilor care ne pot spune dacă se pregăteşte sau nu un tun financiar.

Citește știrea

Trending