Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cea mai bogată serie de bilete de tratament

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ peste 250 de bunici pleacă la tratament, luna viitoare ■ ridicarea biletelor se face cu programare ■ circa 10% dinte doritori au ajuns anul acesta la băi ■

Bunicii care suferă de diverse afecţiuni pentru care au nevoie de tratament balnear, au primit cea mai generoasă serie de bilete din acest an şi peste 250 de persoane vor beneficia, luna viitoare, de acest drept.

De la începutul anului, biletele de tratament au fost puţine şi rare, cu atît mai mult cu cît pe perioada stării de urgenţă s- a sistat distribuirea acestora, iar staţiunile au fost goale. Acum, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă că pentru a douăsprezecea serie de tratament din acest an, ce are ca dată de intrare în staţiune perioada 11-16 august, s-au alocat un număr de 257 de bilete.

Acestea sînt în staţiuni cum ar fi Amara, Bălţăteşti, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Eforie Nord, Saturn, Neptun, Căciulata, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, Tuşnad, Lacu Sărat, Techirghiol, Sovata, Covasna, 1 Mai – Oradea, Nicolina, Olăneşti, Govora, Buziaş, Pucioasa şi Sarata Monteoru.

Biletele sînt alocate prin aplicaţie informatică, beneficiarii fiind înştiinţaţi telefonic despre repartizarea acestora. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ din Piatra Neamţ şi Roman, cît şi pe pagina de internet a instituţiei,

Bilete de tratament

„Reamintim că ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai după o informare telefonică, pe bază de programări, la data stabilită, de luni pînă vineri, între ora 08:30 – 13:00. Informaţii suplimentare privind biletele de tratament pot fi solicitate telefonic la numărul de telefon 0233.211.353“, conform unui comunicat al Casei de Pensii Neamţ.

Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar trebuie să depună la sediul CJP Neamţ doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr. 1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute în document, necesare în vederea identificării solicitantului, opţiunilor acestuia şi a categoriei de beneficiar), urmînd ca restul documentelor să fie ataşate cererii la momentul eliberării biletului.

„Pentru prevenirea aglomeraţiei – avînd în vedere condiţiile de siguranţă medicală impuse de prevenirea răspîndirii COVID 19, recomandăm ca aceste cereri să fie transmise prin poştă (letrică) sau poştă electronică, la una din următoarele aderse de email: silvia.panaite@cnpp.ro sau vlad.careja./cnpp.ro“, mai anunţă Casa de Pensii Neamţ.

Mai trebuie spus faptul că de la începutul anului şi pînă la acest moment 4.766 de nemţeni au depus cerere pentru obţinerea unui astfel de bilet de tratament, dar numai 530 de persoane au ş ajuns la tratament, adică undeva în jurul a 10% dintre solicitanţi.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending