Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Brumar continuă să ne surprindă în mod plăcut

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noiembrie continuă să ne răsfeţe cu temperaturi primăvăratice ■ meteorologii anunţă valori termice diurne de pînă la 17 grade pînă spre mijlocul lunii ■ şi temperaturile nocturne depăşesc media perioadei ■

Luna noiembrie a anului în curs a fost surprinzătoare din punct de vedere termic şi dacă la începutul intervalului am avut în judeţ maxime de pînă la 23 de grade Celsius, nici de acum înainte nu va fi prea rău. Căldura se mai potoleşte dar cu toate acestea vor fi valori mult peste media perioadei şi cel puţin pînă spre jumătatea lunii vor fi pînă la 17 grade. Acelaşi trend urmează şi minimele nocturne şi în cele mai calde intervale vor fi şi 10 grade. Trebuie spus că cel puţin pînă la finele săptămînii viitoare, adică jumătatea lunii noiembrie, soarele va fi la datorie, norii vor fi rari şi doar decorativi, iar seceta persistă pentru că nu sînt anunţate precipitaţii. Astfel stînd lucrurile trebuie spus că şi vineri a fost timp bun şi dacă în zori a fost vreme închisă, la ora 10 termometrele indicau valori pozitive pînă şi în vîrf de munte unde erau 2 grade Celsius, însă din cauza vîntului care sufla cu putere temperatura resimţită era de -17 grade. La acelaşi moment la Roman era cel mai răcoare cu 9 grade, la Piatra Neamţ erau deja 11 grade iar cel mai cald era la Tîrgu Neamţ unde se înregistrau 12 grade. Şi în noaptea de 7/8 noiembrie a fost cald, iar minimele în judeţ au plecat de la 2 grade pe munte şi au culminat cu 8,6 grade în zona Piatra Neamţ. Ziua de 9 noiembrie va fi sensibil mai caldă decît precedenta. Meteorologii anunţă cer degajat, iar maxima saltă pînă la valoarea de 16 grade. După lăsarea întunericului cerul se rămîne senin şi minima se opreşte la valoarea de 9 grade. Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi pentru ziua de duminică, 10 noiembrie, care aduce cer variabil cu soare dar şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Rămînem cu valorile termice care nu sînt specifice perioadei şi la Piatra Neamţ se va întregistra o maximă de 16 grade. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile în aspectul vremii, cer degajat şi nu mai mult de 8 grade, nesperat pentru finele primei decade a lui noiembrie. Una din cele mai calde zile din interval pare a fi luni, 11 noiembrie cînd maxima diurnă saltă pînă la 17 grade, în timp ce peste noapte rămînem cu minima de 9 grade. Singura zi cu nori, dar fără precipitaţii, va fi cea de marţi, 12 noiembrie, cînd nu vor fi mai mult de 13 grade ziua, iar noaptea aduce o minimă de numai 5 grade. De miercuri, 13 noiembrie, reapare soarele care saltă din nou mercurul din termometre pînă la 14 grade ziua şi 9 grade peste noapte. Joi, 14 noiembrie, va fi din nou cer degajat şi soare dar va fi sensibil mai răcoare decît în intervalul anterior aşa că ziua ne vom bucura de 12 grade, în timp ce noaptea va fi o minimă nesperată, de 10 grade, cea mai mare din tot intervalul de prognoză. Jumătatea lui Brumar nu aduce noutăţi, iar vineri 15 noiembrie ne vom bucura iarăşi de soare, cel mult 15 grade ziua şi cam 9 grade peste noapte. Una din cele mai calde zile pare a fi cea de sîmbătă, 16 noiembrie, cînd termometrele vor indica la prînz 17 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending