Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Bolile respiratorii o lasă mai moale

Știe publicată cu

în data de

■ cazurile de gripă au o intensitate medie şi sînt sporadice ■ de la începutul sezonului s-au îmbolnăvit de gripă 170 nemţeni ■ nu mai există doze de vaccin antigripal la medicii de familie ■

Odată cu încălzirea vremii, infecţiile respiratorii au început să bată în retragere, numărul acestora dimiinuîndu-se semnificativ faţă de săptămînile anterioare. „În săptămîna de supraveghere epidemiologică 25 februarie – 3 martie s-au înregistrat 2.076 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu doar 43 bolnavi internaţi. Numărul de pneumonii raportate au fost şi ele în uşoară scădere, respectiv 454, cu un număr de 111 intenări, faţă de 551 cu 114 internări, săptămîna trecută. S-au menţinut şi grupele de vîrstă afectate de bolile pulmonare, respectiv 0-1 an, 2-4 ani şi peste 65 de ani. Activitatea gripală a evoluat cu o intensitate medie, cu apariţia în Neamţ a unor cazuri sporadice. S-au înregistrat 14 cazuri de gripă, 13 la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean şi un singur caz la Roman, cu forme uşoare şi medii de boală. Dintre cazurile de gripă, patru au fost îmbolnăviri ale unor pacienţi din grupa 15-49 de ani, două la grupa 50-64 de ani şi opt la persoanelede peste 65 de ani. Dintre aceşti bolnavi, 13 au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean şi unul la secţia de la Spitalul Roman. Toate aceste cazuri au avut o formă uşoară sau medie de gravitate“, a precizat Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvînt al Direcţiei de Sănătate. De la începutul sezonului, la Neamţ s-au înregistrat 170 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă. În sezonul gripal 2018-2019 au fost imunizaţi cu vaccin gratuit un număr de 35.800 de persoane din grupele vulnerabile la bolile respiratorii. În cabinetele medicilor de familie şi la DSP nu mai există nici o doză de vaccin antigripal. Medicii recomandă, în continuare, măsuri de igienă severă: spălarea, de cîteva ori pe zi, a mîinilor cu apă şi săpun, autoizolarea voluntară la domicilu a persoanelor cu simptomatologie specifică răcelii sau gripei, prezentarea la medicul de familie şi evitarea automedicaţiei, păstarea distanţei faţă de persoanele virusate, utilizarea batistei în caz de strănut, creşterea imunităţii organismului prin consumul de alimente bogate în vitamina C, aerisirea corespunzătoare a incintelor locuinţelor, sălilor de clasă, birourilor, saloanelor de spital.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending