Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Biserica Elim, un gest umanitar de apreciat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost donate 15.000 de măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă ■ ele au ajuns la Spitalul Judeţean, la diverse persoane şi familii ■ „Este un gest simplu, nu trebuie neapărat mediatizat, pentru că aveam aceste măşti şi mănuşi; erau mai multe decît aveam noi nevoie. Am considerat că este util să ajungă acolo unde este «prima linie»“, a declarat pastorul Liviu Axinte ■

În aceste vremuri tulburi, cînd suferinţa oamenilor depăşete orice scenariu, iar sistemul sanitar face cu greu faţă acestei provocări, un gest umanitar a fost făcut de reprezentanţii Bisercii Penticostale „Elim“ din Piatra Neamţ.

Instituţia a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dar şi enoriaşilor şi altor persoane, măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă, donaţia totalizînd circa 15.000 de bucăţi din care aproximativ 4.000 au ajuns la cea mai mare unitate spitalicească din Neamţ.

„Aceste materiale le aveam şi în aceste momente, cu toată inima, le-am dodat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde este mai mare nevoie ca oricînd, dar materiale de acest fel au ajuns şi la cîteva familii sau alte persoane care aveau nevoie de acestea.

S-a întîmplat să le avem şi am considerat că acum trebuie să le donăm acolo unde este nevoie. Este un gest simplu, nu trebuie neapărat mediatizat, pentru că aveam aceste măşti şi mănuşi; erau mai multe decît aveam noi nevoie. Am considerat că este util să ajungă acolo unde este «prima linie»“, a declarat pastorul Bisericii Penticostale Elim din Piatra Neamţ, Liviu Axinte.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu a rămas innsensibilă la gestul Bisericii Penticostale cu atît mai mult cu cît este vorba de materiale consumabile, de care este nevoie tot timpul. „Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ aduce mulţumiri Bisericii Penticostale, pastor Liviu Axinte, pentru ajutorul acordat. Mulţumită dumneavoastră, a fost îmbunătăţită siguranţa personalului şi a pacienţilor noştri“, se arată într-un mesaj de mulţumire al conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Pastorul a mai menţionat că şi Biserica Elim se supune regulilor instituite prin decretarea stării de urgenţă şi că în această perioadă legătura cu enoriaşii are loc atît pe telefon cît şi pe internet. Pastortul Axinte susţine că în cazul în care vor exista suspiciuni de boală în comunitate a identificat un spaţiu în care pot pot fi izolaţi cei cu suspiciuni de infectare, de familiile din care fac parte, astfel încît să se respecte dispoziţiile autorităţilor de limitare a răspîndirii bolii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending