Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Biserica Elim, un gest umanitar de apreciat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost donate 15.000 de măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă ■ ele au ajuns la Spitalul Judeţean, la diverse persoane şi familii ■ „Este un gest simplu, nu trebuie neapărat mediatizat, pentru că aveam aceste măşti şi mănuşi; erau mai multe decît aveam noi nevoie. Am considerat că este util să ajungă acolo unde este «prima linie»“, a declarat pastorul Liviu Axinte ■

În aceste vremuri tulburi, cînd suferinţa oamenilor depăşete orice scenariu, iar sistemul sanitar face cu greu faţă acestei provocări, un gest umanitar a fost făcut de reprezentanţii Bisercii Penticostale „Elim“ din Piatra Neamţ.

Instituţia a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dar şi enoriaşilor şi altor persoane, măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă, donaţia totalizînd circa 15.000 de bucăţi din care aproximativ 4.000 au ajuns la cea mai mare unitate spitalicească din Neamţ.

„Aceste materiale le aveam şi în aceste momente, cu toată inima, le-am dodat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde este mai mare nevoie ca oricînd, dar materiale de acest fel au ajuns şi la cîteva familii sau alte persoane care aveau nevoie de acestea.

S-a întîmplat să le avem şi am considerat că acum trebuie să le donăm acolo unde este nevoie. Este un gest simplu, nu trebuie neapărat mediatizat, pentru că aveam aceste măşti şi mănuşi; erau mai multe decît aveam noi nevoie. Am considerat că este util să ajungă acolo unde este «prima linie»“, a declarat pastorul Bisericii Penticostale Elim din Piatra Neamţ, Liviu Axinte.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu a rămas innsensibilă la gestul Bisericii Penticostale cu atît mai mult cu cît este vorba de materiale consumabile, de care este nevoie tot timpul. „Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ aduce mulţumiri Bisericii Penticostale, pastor Liviu Axinte, pentru ajutorul acordat. Mulţumită dumneavoastră, a fost îmbunătăţită siguranţa personalului şi a pacienţilor noştri“, se arată într-un mesaj de mulţumire al conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Pastorul a mai menţionat că şi Biserica Elim se supune regulilor instituite prin decretarea stării de urgenţă şi că în această perioadă legătura cu enoriaşii are loc atît pe telefon cît şi pe internet. Pastortul Axinte susţine că în cazul în care vor exista suspiciuni de boală în comunitate a identificat un spaţiu în care pot pot fi izolaţi cei cu suspiciuni de infectare, de familiile din care fac parte, astfel încît să se respecte dispoziţiile autorităţilor de limitare a răspîndirii bolii.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending