Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Bicicliştii sînt un pericol pe şosele?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 18 accidente rutiere grave s-au soldat cu 3 decese şi rănirea gravă a altor 15 persoane

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie în rîndul bicicliştilor şi prevenirea accidentelor rutiere. Controalele au avut loc în perioada 17 – 19 iulie 2020, pe raza întregului judeţ, pentru combaterea indisciplinei bicicliştilor şi creşterii gradului de siguranţă publică.

„La nivelul judeţului Neamţ abaterile bicicliştilor reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere, pe fondul căreia s-au produs 18 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor 15“, anunţă Poliţia Neamţ.

În acest context, poliţiştii rutieri au intensificat acţiunile de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor. Pe lîngă misiunile operative, au fost derulate şi activităţi de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic.

Pentru neregulile constatate în trafic oamenii legii de la Rutier au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale. Pentru a circula în siguranţă, poliţiştii vin cu o serie de recomandări utile. Echipaţi-vă corespunzător şi respectaţi regulile de circulaţie atît pentru siguranţa dumneavoastră, cît şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vîrsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie şi să fiţi echipaţi corespunzător.

În circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frînare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră. Pentru un plus de siguranţă recomandăm bicicliştilor să poarte cască de protecţie omologată, iar în mod obligatoriu pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau cînd vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

Totodată, înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.

Advertisement








Trending