Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Bătrîn mort după ce a căzut într-o fîntînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 79 de ani, din Neamţ, a decedat, miercuri, 29 mai, în jurul orei 9.30, după ce a căzut într-o fîntînă adîncă de 12 metri, în satul Poiana Teiului. Alarma către salvatorii nemţeni a fost dată în jurul orei 06.40, iar cînd au ajuns la locul faptei pompierii au constatat că fîntîna era plină cu apă. După ce au scos apa au reuşit să scoată şi victima. S-a încercat resuscitarea, însă manevrele salvatorilor au fost în zadar, fiind declarat decesul. “În această dimineaţă, (miercuri, 29 mai n.r.) în jurul orei 06:40, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda II Poiana Teiului, au fost solicitaţi să întervină pentru degajarea unei persoane căzute într-o fîntînă în comuna Poiana Teiului, sat Poiana Teiului. La locul evenimentului militarii s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi un autoturism de serviciu cu o motopompă. Sosiţi la locul intervenţiei au constatat că fîntîna adîncă de aproximativ 12 metri era plină cu apă, procedînd imediat la evacuarea acesteia şi la extragerea victimei, un bărbat de aproximativ 79 de ani. După extragere victima a fost predată echipajului de paramedici SMURD, care au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, la ora 09:32, a fost declarat decesul bărbatului, în vîrstă de 79 de ani, de către medicul din cadrul echipajului SAJ Neamţ, prezent la locul evenimentului”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE FOTO: Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending