Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Bărbatul care a schingiuit cîinele, identificat şi anchetat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Imaginile care au fost publicate de Monitorul în care un cîine care agoniza era tîrîit după un autoturism condus de un bărbat au dus la declanşarea unei anchete. Poliţiştii au identificat autorul, un bărbat de 59 de ani, din Tîrgu Neamţ, care este cercetat pentru comiterea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Poliţiştii au mai stabilit că fapta a fost comisă în august 2018, dar a ajuns în atenţia publică pe 6 mai 2019, cînd imaginile au fost publicate pe internet. Mai multe amănunte aici: http://monitorulneamt.ro/videosocant-ciine-tras-dupa-o-masina/

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. emy

  7 mai 2019 at 4:40 PM

  De ce nu ne spuneti si cine este acest ,,BARBAR,,ar trebui sa-i stim si identitatea.

  • Cezar Filip

   7 mai 2019 at 5:17 PM

   Din pacate, legile impun sa nu fie facut public numele in aceasta etapa a anchetei. Inteleg ca isi mai si formuleaza niste aparari “nedemne” din punctul meu de vedere: ca dorea sa “mute” catelul in alt loc. Atit. Zic doar sa nu cheme pe oricine care are o inima sa-l ajute pe “dumnealui” sa se mute.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 24 de hectare de pădure şi păşune mistuite de foc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ incendiul de proporţii a avut loc la Poiana Teiului ■ focul a cuprins 20 de hectare de păşune şi 4 de fond forestier ■ cel care a produs dezastrul a fost amendat şi are dosar penal ■ un incendiu provocat de un fumător şi care s-a extins la o pădure a fost la Gherăieşti ■

Incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd în judeţul Neamţ în ultima perioadă de timp, dar cel mai de proporţii a avut loc pe 7 aprilie 2020 în localitatea Poiana Teiului, unde flăcările au mistuit nu mai puţin de 24 de hectare.

Este vorba despre 20 de hectare de păşune şi alte patru de fond forestier. Totul a început în jurul prînzului, cînd militarii din cadrul ISU Neamţ au fost chemaţi în ajutor prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Au mers la faţa locului numeroase forţe de intervenţie, care au fost sprijinite de voluntari. În cele din urmă focul a fost stins şi s-a dat şi de urma celui care a provocat nenorocirea, acesta fiind amendat şi dat pe mîna poliţiştilor.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spaţii deschise. Persoana care a cauzat incendiul a fost sancţionată de către pompierii din cadrul Inspecţiei de prevenire din cadrul ISU Neamţ, urmînd ca organele de cercetare penală sa execute cercetarea cazului“, conform ISU Neamţ.

Pe timpul nopţii au monitorizat zona echipe mixte formate din pompieri de la Detaşamentul Tîrgu Neamţ, Ocolul Silvic Poiana Teiului şi pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului. Un alt incendiu similar a fost anunţat pe 8 aprilie, prin apel la 112, înregistrat în dispeceratul ISU Neamţ în jurul orei 17.17. Militarii au fost chemaţi la Gherăieşti unde au acţionat împreună cu voluntarii din localitate şi lucrătorii Ocolului Silvic Roman. Lupta cu flăcările care se manifestau şi la nivelul fondului forestier a durat 5 ore, timp în care au ars 2,5 hectare de litieră, 2,5 hectare de pădure (regerare naturală), 30 de arbori uscaţi şi 8.000 mp de vegetaţie uscată. Aproximativ 120 de arbori au fost afectaţi din cauza flăcărilor.

În acest caz pompierii au stabilit drept cauză fumatul. Militarii reamintesc faptul că, respectînd măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale. Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obtinerea permisului de lucru cu focul, conform normelor în vigoare.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale: în condiţii lipsite de vînt; colectarea în grămezi a vegetatiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi încît arderea să poata fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; interzicerea acoperirii cu pămînt a focarelor.

Pe timpul arderii resturilor vegetale cetăţenii sînt obligaţi: să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat; să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale; să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie; să anunţe imediat SVSU al localităţii, primăria şi pompierii militari, în situaţia în care există pericolul extinderii focului în afara perimetrului aprobat.

În zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de proprietarii de drept ai terenurilor. Zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene se curăţă obligatoriu de vegetaţia uscată şi resturile vegetale de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Închisoare pentru un cultivator de… droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a înfiinţat o cultură de canabis ■ recolta de vreo 100 de kilograme a fost confiscată de procurorii DIICOT ■ el comercializa kilogramul cu 35.000 - 40.000 de lei ■ anchetatorii au mai găsit arme şi bani ■ a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare şi o amendă penală ■

Agricultorul de ocazie păgubit de procurorii DIICOT care i-au confiscat circa 100 de kilograme de canabis de pe plantaţia lui, a beneficiat de celemenţa magistraţilor din cadrul Tribunalului Neamţ care au aplicat o sancţiune blîndă.

Andrei Vlad Matieş, de 34 de ani, din Piatra Neamţ a fost condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie pentru trafic de droguri şi trebuie să mai achite o amendă penală de 7.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. El a rămas fără recolta de circa 100 de kilograme de canabis luată de procurorii DIICOT, dar a pierdut tot prin confiscare o puşcă şi un pistol cu aer comprimat şi muniţie aferentă.

A mai pierdut în folosul statului bani din infracţiune, 18.800 de lei, iar alţi 16.800 de lei aflaţi într-un cont bancar sînt indisponibilizaţi. Simultan, el mai datorează statului suma de 6.000 de lei, bani cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel Bacău. Tînărul fusese reţinut, pe 13 noiembrie anul trecut, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, care l-au pus sub acuzare.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, inculpatul a înfiinţat o cultură de canabis pe raza judeţului Neamţ, în vederea obţinerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii septembrie 2019, inculpatul M.A.V. a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuinţele sale, aceasta fiind uscată în pod şi pregatită în vederea comercializării. De asemenea, s-a reţinut faptul că o parte din cantitatea de canabis recoltată, a fost comercializată en-gros, mai multor dealeri de pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi şi Bacău, la preţul de 35.000-40.000 lei pe kilogram“, au arătat procurorii DIICOT. Pe 13 noiembrie procurorii ieşeni împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele inculpatului, cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate 99,25 kilograme de canabis (fragmente) şi cantitatea de 8,77 kilograme de muguri şi inflorescenţe, două pistoale, o puşcă, doua telefoane mobile, dar şi suma de 16.800 lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor. Matieş a fost prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi care au decis arestarea preventivă. „Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 343D/P/2019 şi, în consecinţă: (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Matieş Andrei Vlad, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu 14.11.2019 şi pînă la 13.12.2019, inclusiv.

Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Matieş Andrei – Vlad“, conform deciziei din 14 noiembrie, ulterior măsura fiind prelungită.

FOTO: generica

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Dezinfecţia străzilor pe bani mulţi şi cu vidanje “rebrănduite”? O fi bine?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Zilele trecute scriam despre faptul că Ministerul Afacerilor Interne, la braţ cu alte ministere, porniseră o campanie de informare publică potrivit căreia dezinfecţia străzilor ajută în lupta cu noul coronavirus cam cât o “frecţie la un picior de lemn”. Şi întrebam, retoric, dacă are dreptate MAI-ul, atunci chiar spălăm străzile de virus sau de fapt se “spală” nişte bani?

Asta pentru că mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene se apucaseră de spălat străzile mai ceva decât o slujnică podelele după ce fusese prinsă că păcătuise cu grăjdarul.

Aflu, mai nou, că la nivelul judeţului a fost demarată o amplă acţiune de control pentru a se stabili dacă substanţele folosite sunt conforme cu standardele şi pentru a se afla care sunt tarifele încasate de unii pentru a da cu ele pe străzi. Conform declaraţiei prefectului de Neamţ, George Lazăr, controlul e efectuat de o echipă mixtă de la DSP, Mediu, IPJ, Prefectură etc şi că au fost luate mostre din substanţele folosite pentru a fi verificate într-un laborator specializat.

Până vine rezultatul de la laborator, aducem în atenţia dumneavoastră o altă informaţie ce ne-a parvenit: substanţele, conforme sau nu, nu ştim acum, sunt pulverizate pe străzi inclusiv din nişte vidanje “rebrănduite”. Adică maşini care scoteau, ce scoteau, din fose etc până mai ieri, azi, după ce “sigur” au fost spălate temeinic cu… Ariel?!, fac dezinfecţie pe străzi. Dacă informaţia e corectă, ne întrebăm, o fi bine? Alte maşini n-o fi găsit Consiliul Judeţean să închirieze, poate.

Nu vrem încă să vorbim despre valoarea contractelor. Aşteptăm informarea oficială. Înţelegem că de bani s-au interesat şi cei de la Poliţia Economică. Să vedem ce iese, dar la noi au ajuns informaţii despre mai mult de un milion, puşi în joc la nivel de judeţ.

Să mai întrebăm, tot retoric, cam câte echipamente de protecţie pentru personalul medical sau câte medicamente pentru bolnavii cu COVID-19 puteau fi luate de banii aceştia? Să ne înţelegem, în loc de echipamente şi medicamente, se fac contracte în urma cărora nişte foste vidanje dau cu o substanţă, vedem de care, pe străzi, într-un demers despre care ni s-a spus oficial că nu ajută în lupta cu virusul. Suntem normali?

Pe final, mai zicem doar atât: probabil fără nicio legătură cu cele scrise, în cap ne răsună un refren, cam tâmpiţel refrenul – ăla cu “jaga, jaga”. Şi posibila continuare de… epidemie: “voi chiar dezinfectaţi… degeaba?”. Degeaba când e vorba de efect, dar nu cred că degeaba când e vorba de finanţe, tare mi-e teamă că e pe bani mulţi. În vreme ce numărul deceselor creşte…

Citește știrea

Trending