Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Autorul unui accident mortal a vrut să dea vina pe victimă, dar a fost prins de poliţişti după doi ani

Știe publicată cu

în data de

Un tînăr de 25 de ani, din Crăcăoani, a fost reţinut de poliţiştii care au stabilit că el este autorul unui accident soldat cu moartea unui bărbat de 32 de ani. Iniţial, tînărul în cauză a încercat să-i convingă pe oamenii legii că victima era la volan în momentul producerii accidentului. “La data de 11 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au depistat și reținut un tînăr, de 25 de ani, din Crăcăoani, bănuit de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În fapt, la data de 19.02.2017, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, în localitatea Crăcăoani, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și soldat cu decesul unui bărbat, de 32 de ani, din Dobreni, și vătămarea corporală a unui tînăr de 25 de ani, din Crăcăoani, căruia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe parcursul cercetărilor, tînărul le-ar fi precizat polițiștilor că autoturismul a fost condus de bărbatul din Dobreni. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cele declarate de acesta, polițiștii au solicitat efectuarea unei expertize criminalistice în vederea stabilirii dinamicii producerii evenimentului. Totodată, a fost efectuată și o expertiză biocriminalistică pentru stabilirea profilului ADN, ce aparține conducătorului auto. În urma investigațiilor a reieșit că bănuit de comiterea faptei este tînărul de 25 de ani, care la data de 19.02.2017 a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier pe DN 15 C, sub influența băuturilor alcoolice, avînd o îmbibație de 1,10 mg/l alcool pur în sînge. Fiindu-i probată activitatea infracțională, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Tînărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Ploile de duminică, alte probleme

Știe publicată cu

în data de

■ un drum judeţean afectat pe o lungime de 10 metri, trafic restricţionat ■ 394 de familii au rămas fără energie electrică ■ pompierii au continuat să scoată apa din curţi ■

Ploile de duminică, 23 iunie, au făcut din nou probleme în judeţ. Conform raportului operativ emis de reprezentanţii Prefecturii Neamţ, a fost afectat un drum judeţean pe o lungime de 10 metri, 394 de familii au rămas fără energie electrică, iar pompierii nemţeni au continuat să scoată apa din curţile inundate în Piatra Neamţ şi comunele limitrofe. Cît priveşte drumul afectat, acesta este în comuna Alexandru Cel Bun. Pîrîul Valea Mare a erodat în terasamentul drumului DJ 155 H pe o lungime de aproximativ 10 metri liniari. Din cauza acestui eveniment traficul auto a fost restricţionat în zonă. Cît priveşte intervenţiile pompierilor “în municipiul Piatra Neamţ, anexa Văleni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curţi, 3 fîntâni cu următoarele forţe şi mijloace: 5 motopompe transportabile, 5 autoturisme de serviciu încadrate cu 28 subofiţeri din cadrul Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ; în municipiul Piatra Neamţ s-a intervenit pe strada Burebista, pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc cu un autoturism de serviciu, o motopompă transportabilă cu doi subofiţeri de la Detaşamentul Piatra Neamţ; în municipiul Piatra Neamţ s-a intervenit pe str. Petru Movilă pentru evacuarea apei dintr-o curte, cu un autoturism de serviciu, o motopompă transportabilă şi doi subofiţeri de la de la Detaşamentul Piatra Neamţ; în comuna Gircina, sat Almaş s-a intervenit de două ori pentru evacuarea apei din două curţi, cu un autoturism de serviciu, o motopompă transportabilă şi doi subofiţeri de la de la Detaşamentul Piatra Neamţ; în comuna Grumăzeşti, sat Topoliţa s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curţi, cu o autospecială, două motopompe transportabile şi 4 subofiţeri de la Detaşamentul Tîrgu Neamţ; în comuna Gîrcina, sat Almaş s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curţi, cu un autoturism de serviciu, o motopompă transportabilă şi doi subofiţeri de la de la Detaşamentul Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Cît priveşte alimentarea cu energie electrică, a fost o linie electrică nealimentată parţial cu două posturi de transformare nealimentate şi un număr de 394 consumatori nealimentaţi în localităţile Băhnişoara şi Izvoare. Luni dimineaţă avaria a fost remediată.

Citește știrea

Trending