Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Au sosit în judeţ 14.240 doze de vaccin antigripal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Judeţului i-a fost repartizată, de către Ministerul Sănătăţii, a treia tranşă de vacccin antigripal, Neamţul primind 14.240 de doze ce vor fi repartizate medicilor de familie. Medicul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvînt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, a precizat că, pînă la data de 3 noiembrie, au fost imunizaţi 14.240 de pacienţi de pe listele medicilor de familie. Direcţia de Sănătate Publică a realizat şi sinteza principalelor acţiuni de monitorizare a infecţiilor respiratorii în săptămîna precedentă, concluzia fiind aceea că, datorită vremii frumoase, cu maxime şi minime de temperatură peste media perioadei, numărul acestora a fost în scădere. „În săptămîna 28 octombrie – 3 noiembrie de supraveghere epidemiologică, numărul total de infecţii respiratorii acute a fost de 1.727, cu un număr de 31 internări, marcînd o tendinţă de scădere faţă de săptămîna anterioară. Şi numărul de pneumonii raportate a fost în scădere, înregistrîndu-se 275 de cazuri, cu 64 de internări. Nu s-a înregistrat nici un caz de gripă şi nici nu au fost recoltate probe epidemiologice în acest sens“, a declarat doctorul Mirela Grădinaru. Medicii recomandă consultarea medicului de familie în cazul în care există simptome care sugerează gripa şi care ar presupune o eventuală spitalizare a pacientului. Mai este indicată evitarea aglomeraţiilor şi a contactului cu persoane bolnave. Se mai recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume, care conţin vitamina C şi vaccinarea antigripală.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending