Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Alt consilier incompatibil

Știe publicată cu

în data de

Dionisie Dumitraşcu, consilier judeţean liberal în Consiliul Judeţean Neamţ, a fost găsit în situaţie de incompatibilitate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanţii ANI „în perioada deţinerii mandatelor de consilier judeţean (2012 – 2016 şi 2016 – 2020), au fost încheiate contracte şi note de comandă de prestări de servicii între Consiliul Judeţean Neamţ şi o societate comercială în cadrul căreia consiliul este acţionar majoritar, iar persoana evaluată deţine funcţie de conducere. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi ale art. 93, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003”.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

 1. janel iosub

  26 martie 2019 at 4:55 PM

  Eu am spus cand eram administrator special la Troleibuzul, dar mafia de acolo nu a bagat de seama!

 2. janel iosub

  26 martie 2019 at 6:06 PM

  In calitate de fost membru al consiliului de administratie din cadrul SC TROLEIBUZUL S.A Neamt, doresc respectuos sa fac unele precizari extrem de importante pentru ca cetatenii municipiului, cat si conducerea consiliului judetean impreuna cu membrii AGA, sa mai cunoasca inca un motiv pentru care am fost destituit abuziv din cadrul consiliului de administratie;
  In primavara anului 2018, in cadrul unei sedinte ordinare a Consiliului de administratie, s-au supus la vot comisiile pentru buget finante, comisia pentru recrutarea personalului cu functii de conducere samd, conform legislatiei in vigoare.
  Subsemnatul IOSUB JANELsi dl DOMINTE MIHAI(cumnatul presedintelui Consiliului judetean Neamt, dl IONEL ARSENE) AM FOST NUMITI SI VOTATI CA REPREZENTANTI AI COMISIEI DE SELECTAREA DOSARELOR, CAT SI AL PERSONALULUI CE TREBUIAU SA OCUPE FUNCTIILE DE DIRECTOR ECONOMIC SI DIRECTOR TEHNIC IN CADRUL SC TROLEIBUZUL SA NEAMT.
  DE fapt care era smecheria ascunsa si incalcarea grosiera a legii: CONTABILUL SEF AL SC TROLEIBUZUL SA, DL CHIRILA ADREAN, TREBUIA SA AJUNGA DIRECTOR ECONOMIC, IAR INGINERUL SEF DIONISIE DUMITRASCU SA FIE NUMIT DIRECTOR TEHNIC IN LOC DE INGINER SEF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noua, membrilor comisiei, respectiv subsemnatului, cat si cumnatului presedintelui consiliului judetean Neamt, ni se trasase sarcini gen: vechime 20 de ani la Contabilul sef si studii si tot ce avea dl CHIRILA ADREAN si IDEM LA DL DUMITRASCU DIONISIE-ATENTIE CONSILIER JUDETEAN PNL!!!!!!!
  Subsemnatul era deja in clenciuri cu conducerea societatii , cat si cu presedintele consiliului de administratie, pentru ca indraznisem sa cer date economice, documente si informatii sub semnatura conducerii SC TROLEIBUZUL SA, deoarece aveam mari suspiciuni ca acolo se comit grave ilegalitati cu fonduri foarte foarte mari din banii publici. Nu mai pun la socoteala faptul ca intrasem in vizorul mai marilor sefi ai judetului care pe holurile CONSILIULUI JUDETEAN M-AU AMENINTAT EXACT CUM VA SCRIU:”DE CE NU-TI VEZI TU JANEL DE TREABA TA SI RASCOLESTI PRIN DOCUMENTE LA TROLEIBUZUL? DACA MAI CONTINUI ASA AI SA RAMAI PE DRUMURI SI NIMENI NU TE VA MAI ANGAJA NICAIERI”!!!! Persoana care ma amenintat nu era BABA VANGA sau vreo clar-vazatoare insa totul s-a adeverit asa cum a vorbit!!!
  Revenind la sedinta deocheata cu comisiile, am tinut sa precizez urmatoarele aspecte: ca dl DIONISIE DUMITRASCU A OCUPAT DEJA O FUNCTIE DE CONDUCERE IN ORGANIGRAMA SC TROLEIBUZUL SI ESTE INTR-O VADITA STARE DE INCOMPATIBILITATE SI CONFLICT DE INTERESE, IAR EU NU AM SA DAU CURS COMBINATIILOR DORITE DE PRESEDINTELE C.A TROLEIBUZUL, A DIRECTOAREI NASTASE NADIA CAT SI A CONTABILULUI SEF ADRIEAN CHIRILA. Atunci a intervenit presedintele CA STANCIU FOST OFITER SIPI SI CONSILIER PERSONAL AL PRESEDINTELUI C.J IONEL ARSENE SI A SPUS;” Doamna director haideti sa vedem la ce se refera suspiciunile colegului nostru JANEL IOSUB…..SI INTREABA:”ATI FOST INLOCUITA DE DL DUMITRASCU SI A SEMNAT IN LOCUL DUMNEAVOASTRA DOCUMENTE? DIRECTOAREA NASTASE SPUNAND, DA! Eu am intervenit si am mai precizat inca odata faptul ca se comite o ilegalitate in forma continuata. A intervenit contabilul sef CHIRILA ADRIEAN SI A SPUS:” PANA SE PRONUNTA ANI, IESE DL DUMITRASCU LA PENSIE!!!!!!!!! SI A IESIT DUPA CATEVA LUNI!!!!!
  Aceasta interpelare si luare de pozitie a subsemnatului care cu buna credinta si conform legislatiei in vigoare isi exercita mandatul de administrator in cadrul C.A SC TROLEIBUZUL SA, AM FOST DESTITUIT ABUZIV SI FARA JUST TEMEI LA DISPOZITIILE CONDUCERII CONSILIULUI JUDETEAN CAT SI A CONDUCERII DE TIP OMERTA DIN CARUL SC TROLEIBUZUL SA!!!!! Si ca incheiere pot sa va confirm ca dupa plangerea facuta de subsemnatul la DIICOT SI DNA-BUCURESTI, DNA A SOLICITAT DOCUMENTE CONSILIULUI JUDETEAN NEAMT. POLITIA ECONOMICA, CURTEA DE CONTURI SI ANAF SUNT SPERIETORI DOAR PENTRU CEI NEASCULTATORI PE LINIE POLITICA SI NU SE MURDARESC CU CATEVA ZECI DE MILIOANE DE EURO JONGLATE DUPA BUNUL PLAC AL UNOR POLITICIENI CARE I-AU NUMIT SI II TIN IN FUNCTII!!! VA MULTUMESC RESPECTUOS . EC.JANEL IOSUB

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O avocată din Neamţ în conducerea UNBR

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ avocata Mariana Popovici face parte din Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România ■ preşedinte al forului a fost ales avocatul Traian Briciu, de la Baroul Bucureşti ■

Congresul Avocaţilor, desfăşurat recent la Bucureşti, a avut drept principal obiectiv alegerea organelor de conducere al forului acestei bresle. Cu acest prilej au fost adoptate o serie de rezoluţii care vizează acest corp profesional, apreciat de societate ca fiind unul select, poate cel mai apropiat de lumea atît de controversată a magistraţilor. În cadrul congresului a fost aleasă noua componenţă a Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), potrivit normei de reprezentare a fiecărui barou în parte, alţii decît decanii Barourilor. Astfel, avocatul Traian Briciu, de la Baroul Bucureşti a fost ales în funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Vicepreşedinţi au fost aleşi, prin vot: Ion Dragne, avocat Barou Bucureşti, Ion Turculeanu, avocat Barou Craiova, Mihai Baco, avocat Barou Alba, Marius Sebastian Striblea, avocat Barou Iaşi şi Daniel Fenechiu, cunoscut politician PNL, avocat în Baroul Bucureşti. Tot în cadrul Congresului au fost aleşi şi membrii Comisiei Permanente şi ai Consiliului UNBR, organism în care Baroul Neamţ va fi reprezentat de avocata Mariana Popovici, din Roman, care se află la al doilea mandat în această onorantă funcţie. Baroul Neamt a avut trei candidaţi, respectiv: Ioan Chelaru (61 voturi), Amalia Vlad (43 voturi) şi Mariana Popovici (110 voturi), în condiţiile în care judeţul are doar un loc de reprezentare în cadrul UNBR. Mariana Popovici este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, promoţia 1986, fiind la al doilea mandat consecutiv de consilier UNBR, ales în cadrul Congresului Avocaţilor. Ea speră să-şi reprezinte cu profesionalism şi demnitate breasla. „Priorităţile noii conduceri sînt exprimate în Rezoluţiile adoptate în Cadrul Congresului Avocaţilor 2019, referitoare la intensificarea eforturilor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii remuneraţiilor pentru oficii; elaborarea principiilor fundamentale pe care se bazează viitoarea legislaţie a profesiei de avocat; implicarea UNBR în proiectul «Cartierul Justiţiei»; identificarea politicilor profesionale orientate spre asigurarea intrării avocaţilor stagiari în barourile cu un număr restrîns de avocaţi şi perfecţionarea comunicării în interiorul profesiei“, sînt obiectivele viitorului mandat al celor aleşi în conducerea UNBR.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar reţinut

Știe publicată cu

în data de

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au identificat şi reţinut un bărbat de 30 de ani, din Cîndeşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la tîlhărie calificată. Asta după ce, pe 16 iunie, acesta ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unui bărbat de 80 de ani, din Cîndeşti, unde i-ar fi solicitat o sumă de bani şi întrucît acesta a refuzat, l-ar fi lovit cu palmele în zona feţei. În urma leziunilor suferite, victima a fost preluată şi transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Tîlharul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

GALERIE FOTO: Tradiţiile, scoase la lumină de elevii din Bicaz şi Tarcău

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ elevii şi dascălii au pus la cale un proiect finalizat printr-o expoziţie de obiecte de uz gospodăresc împrumutate de la sătenii de pe Valea Tarcăului ■ tinerii vor învăţa să construiască ei înşişi obiecte din lemn avînd modelul celor adunate din teren ■

La Liceul Carol I Bicaz prelucrarea lemnului constituie un obiect de studiu pentru clasele cu acest profil. Studiind istoria locului privind această preocupare, dascălii şi elevii din Bicaz, au descoperit în gospodăriile muntenilor şi mai cu seamă ale tărcăuanilor obiecte de uz casnic şi unelte din lemn pentru lucrările gospodăreşti, ajungînd la concluzia că pot readuce în actualitate această îndeletnicire dacă se vor apleca cu atenţie asupra ei. În acest scop, în urmă cu doi ani au pus la cale un proiect la care a subscris şi administraţia Şcolii Gimnaziale Iulia Hălăucescu Tarcău şi care s-a derulat pe parcursul a doi ani, 2017-2018, cu finalizare în 2019 printr-o frumoasă expoziţie de obiecte împrumutate de la gospodarii văii Tarcăului. Între timp, elevii sub îndrumarea profesoarelor Gabriela Cehan, Elena Fodor, Mihaela Scurtu, iar de la Tarcău, Daniela Mîţu, directoarea şcolii şi Gabi Găleanu, s-au documentat studiind aprofundat fenomenul convertit mai apoi în adevărate comunicări prin care au prezentat colegilor ceea ce înseamnă o mare parte dintre obiectele de uz gospodăresc scoase la lumină de şcolile sus amintite. „Încă de la iniţiere, proiectul a fost gîndit cu scopul de a renaşte tradiţiile de pe Valea Tarcăului şi de a trece printr-o acţiune de conservare a obiectelor ce sînt expuse în unitatea noastră, Liceul Carol I Bicaz, iar prin studiul a ceea ce înseamnă acestea în economia casnică, să educăm elevii în a duce mai departe tradiţiile locului. Asta cu atît mai mult, cu cît în prezent, cînd sîntem asaltaţi de noile tehnologii, există pericolul de a renunţa la prelucrarea lemnului, această preocupare ce a aparţinut strămoşilor noştri, fiind dusă mai departe din generaţie în generaţie“, avea să-şi înceapă prezentarea făcută elevilor de către profesoara Cehan. I-au urmat două comunicări prezentate de către elevele Antonia Vidrighin şi Iuliana Paşcu, comunicări bine alcătuite, ce au insistat pe descrierea unor produse expuse şi pledat pentru una din îndeletnirile zonei, ţesutul covoarelor. Din spusele profesoarei Gabriela Cehan am reţinut faptul că proiectul în discuţie va fi continuat printr-o nouă tematică, ce va avea în vedere antrenarea elevilor construcţia unor obiecte din lemn avînd modelul celor adunate din teren şi mai ales în cultivarea unor îndeletniciri, precum ţesutul covoarelor. „Sperăm ca elevii noştri să se simtă atraşi de propunerile noului proiect pe care dorim să-l demaram la începutul anului şcolar următor, iar drept urmare la terminarea liceului să avem de-a face cu nişte tineri cu drag de tradiţii şi îndeletnicirile pe care acestea le presupun. Numai aşa vom reuşi să ne păstrăm personalitatea culturală locală, naţională, într-o lume globalizată“, a spus profesoara de la Carol. Am reuşit să o atragem la discuţie şi pe directoarea şcolii din Tarcău, care avea să ne spună printre altele. „Eu am fost încîntată de parteneriatul propus de colegele noastre din Bicaz. Am subscris imediat şi în primul rînd i-am ajutat să afle unde pot găsi aceste obiecte de economie casnică tradiţională. Copii de gimnaziu pot observa cum liceenii lucrează şi transformă lemnul în artă şi ăsta e un lucru bun. Din acest punct de vedere fosta scoală de arte şi meserii era bine organizată şi se făcea practică la Fabrica de indrstrializare a lemnului Tarcău, fapt deosebit de util. Copiii sînt atraşi de tradiţii şi arta populară, reuşind ca împreună să realizăm un ansamblu folcloric cu care am străbătut Europa, ducînd peste hotare arta românească“, a declarat profesoara Daniela Mîţu. Aşadar, deşi s-a intrat în vacanţă, gîndurile profesorilor de la Liceul Carol Bicaz şi Şcoala Gimnazială Iulia Hălăucescu Tarcău vor fi aşezate într-un nou proiect prin care tradiţiile să fie valorificate şi scoase la lumină de actuala generaţie.

Citește știrea

Trending