Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Alt consilier incompatibil

Știe publicată cu

în data de

Dionisie Dumitraşcu, consilier judeţean liberal în Consiliul Judeţean Neamţ, a fost găsit în situaţie de incompatibilitate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanţii ANI „în perioada deţinerii mandatelor de consilier judeţean (2012 – 2016 şi 2016 – 2020), au fost încheiate contracte şi note de comandă de prestări de servicii între Consiliul Judeţean Neamţ şi o societate comercială în cadrul căreia consiliul este acţionar majoritar, iar persoana evaluată deţine funcţie de conducere. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi ale art. 93, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003”.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

 1. janel iosub

  26 martie 2019 at 4:55 PM

  Eu am spus cand eram administrator special la Troleibuzul, dar mafia de acolo nu a bagat de seama!

 2. janel iosub

  26 martie 2019 at 6:06 PM

  In calitate de fost membru al consiliului de administratie din cadrul SC TROLEIBUZUL S.A Neamt, doresc respectuos sa fac unele precizari extrem de importante pentru ca cetatenii municipiului, cat si conducerea consiliului judetean impreuna cu membrii AGA, sa mai cunoasca inca un motiv pentru care am fost destituit abuziv din cadrul consiliului de administratie;
  In primavara anului 2018, in cadrul unei sedinte ordinare a Consiliului de administratie, s-au supus la vot comisiile pentru buget finante, comisia pentru recrutarea personalului cu functii de conducere samd, conform legislatiei in vigoare.
  Subsemnatul IOSUB JANELsi dl DOMINTE MIHAI(cumnatul presedintelui Consiliului judetean Neamt, dl IONEL ARSENE) AM FOST NUMITI SI VOTATI CA REPREZENTANTI AI COMISIEI DE SELECTAREA DOSARELOR, CAT SI AL PERSONALULUI CE TREBUIAU SA OCUPE FUNCTIILE DE DIRECTOR ECONOMIC SI DIRECTOR TEHNIC IN CADRUL SC TROLEIBUZUL SA NEAMT.
  DE fapt care era smecheria ascunsa si incalcarea grosiera a legii: CONTABILUL SEF AL SC TROLEIBUZUL SA, DL CHIRILA ADREAN, TREBUIA SA AJUNGA DIRECTOR ECONOMIC, IAR INGINERUL SEF DIONISIE DUMITRASCU SA FIE NUMIT DIRECTOR TEHNIC IN LOC DE INGINER SEF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noua, membrilor comisiei, respectiv subsemnatului, cat si cumnatului presedintelui consiliului judetean Neamt, ni se trasase sarcini gen: vechime 20 de ani la Contabilul sef si studii si tot ce avea dl CHIRILA ADREAN si IDEM LA DL DUMITRASCU DIONISIE-ATENTIE CONSILIER JUDETEAN PNL!!!!!!!
  Subsemnatul era deja in clenciuri cu conducerea societatii , cat si cu presedintele consiliului de administratie, pentru ca indraznisem sa cer date economice, documente si informatii sub semnatura conducerii SC TROLEIBUZUL SA, deoarece aveam mari suspiciuni ca acolo se comit grave ilegalitati cu fonduri foarte foarte mari din banii publici. Nu mai pun la socoteala faptul ca intrasem in vizorul mai marilor sefi ai judetului care pe holurile CONSILIULUI JUDETEAN M-AU AMENINTAT EXACT CUM VA SCRIU:”DE CE NU-TI VEZI TU JANEL DE TREABA TA SI RASCOLESTI PRIN DOCUMENTE LA TROLEIBUZUL? DACA MAI CONTINUI ASA AI SA RAMAI PE DRUMURI SI NIMENI NU TE VA MAI ANGAJA NICAIERI”!!!! Persoana care ma amenintat nu era BABA VANGA sau vreo clar-vazatoare insa totul s-a adeverit asa cum a vorbit!!!
  Revenind la sedinta deocheata cu comisiile, am tinut sa precizez urmatoarele aspecte: ca dl DIONISIE DUMITRASCU A OCUPAT DEJA O FUNCTIE DE CONDUCERE IN ORGANIGRAMA SC TROLEIBUZUL SI ESTE INTR-O VADITA STARE DE INCOMPATIBILITATE SI CONFLICT DE INTERESE, IAR EU NU AM SA DAU CURS COMBINATIILOR DORITE DE PRESEDINTELE C.A TROLEIBUZUL, A DIRECTOAREI NASTASE NADIA CAT SI A CONTABILULUI SEF ADRIEAN CHIRILA. Atunci a intervenit presedintele CA STANCIU FOST OFITER SIPI SI CONSILIER PERSONAL AL PRESEDINTELUI C.J IONEL ARSENE SI A SPUS;” Doamna director haideti sa vedem la ce se refera suspiciunile colegului nostru JANEL IOSUB…..SI INTREABA:”ATI FOST INLOCUITA DE DL DUMITRASCU SI A SEMNAT IN LOCUL DUMNEAVOASTRA DOCUMENTE? DIRECTOAREA NASTASE SPUNAND, DA! Eu am intervenit si am mai precizat inca odata faptul ca se comite o ilegalitate in forma continuata. A intervenit contabilul sef CHIRILA ADRIEAN SI A SPUS:” PANA SE PRONUNTA ANI, IESE DL DUMITRASCU LA PENSIE!!!!!!!!! SI A IESIT DUPA CATEVA LUNI!!!!!
  Aceasta interpelare si luare de pozitie a subsemnatului care cu buna credinta si conform legislatiei in vigoare isi exercita mandatul de administrator in cadrul C.A SC TROLEIBUZUL SA, AM FOST DESTITUIT ABUZIV SI FARA JUST TEMEI LA DISPOZITIILE CONDUCERII CONSILIULUI JUDETEAN CAT SI A CONDUCERII DE TIP OMERTA DIN CARUL SC TROLEIBUZUL SA!!!!! Si ca incheiere pot sa va confirm ca dupa plangerea facuta de subsemnatul la DIICOT SI DNA-BUCURESTI, DNA A SOLICITAT DOCUMENTE CONSILIULUI JUDETEAN NEAMT. POLITIA ECONOMICA, CURTEA DE CONTURI SI ANAF SUNT SPERIETORI DOAR PENTRU CEI NEASCULTATORI PE LINIE POLITICA SI NU SE MURDARESC CU CATEVA ZECI DE MILIOANE DE EURO JONGLATE DUPA BUNUL PLAC AL UNOR POLITICIENI CARE I-AU NUMIT SI II TIN IN FUNCTII!!! VA MULTUMESC RESPECTUOS . EC.JANEL IOSUB

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Schimbări importante în privinţa rovinetelor

Știe publicată cu

în data de

Autor

Un act normativ, 748/16 aprilie 2019 privind Ordinul Ministrului Transporturilor nr.1463/2018, conţine norme pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a tarifului de utilizare şi a celui de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale. Acest act aduceschimbări privind folosirea rovignetelor. În acest sens, dacă o persoană şi-a vîndut maţina şi are două sau mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune, poate să solicite returnarea banilor pentru rovinieta încă valabilă, care a fost plătită pentru aitovehiculul care nu-i mai aparţine. În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR SA va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea utilizatorului, situaţie în care solicitarea de returnare a sumei, care trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul care se regăseşte pe pagina web a CNAIR SA, se transmite acesteia, împreună cu o copie de pe certificatul de înmatriculare şi de pe cartea de identitate a vehiculului. În situaţia înstrăinării autovehicolului, solicitarea de returnare a sumei trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul publicat pe pagina de internet a Companiei şi se transmite după perioada de expirare a valabilităţii rovinietei achitate, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea maşinii şi o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidenţa fiscală a autovehicolului înstrăinat prin vînzare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A sărit cu toporul la un consătean, începe judecata

Știe publicată cu

în data de

■ inculpatul a lovit cu toporul în cap un consătean ■ totul a plecat de la un cîine al victimei, care a muşcat o rudă a inculpatului ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începera procesului în care Valter Iulian Scripcarul, de 19 ani, din Poieni, comuna Piatra Şoimului, este acuzat de săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. „În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penala, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispusă prin rechizitoriul nr. 410//P/2018 din 13.03.2019 al Parchetului de pe lînga Tribunalul Neamţ, prin care a fost trimis în judecată inculpatul S V I pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 al. 1 Cod penal, raportat la art. 188 al. 1 Cod penal. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul S V. I“, conform instanţei. Fapta a avut loc în Poieni, pe 13 septembrie 2018. Cercetările efectuate au relevat faptul că între inculpat, Valter Iulian Scripcaru şi viitoarea victimă, Dănuţ S., erau relaţii tensionate de mai mult timp. Asta deoarece în trecut o rudă a agresorului ar fi fost muşcat de unul din cîinii părţii vătămate. Aşa se face că ori de cîte ori se întîlneau cei doi, izbucnea şi scandalul, însă lucrurile nu degenerau. Asta pînă în ziua cu ghinion. Atunci victima, însoţită de mai multe rude, se întorcea de la spital unde îşi vizitase nevasta care tocmai născuse. Pe drum s-a întîlnit cu Scripcaru, care era însoţit de mai multe neamuri. S-au luat din nou la ceartă, tot din cauza cîinilor. La un moment dat, suspectul a pus mîna pe un topor şi l-a lovit pe combatant în cap, victima fiind transportată la spital. Din cauza leziunilor grave, s-a luat decizia transferului pacientului la o clinică de neurochirurgie din Iaşi. O expertiză medico-legală a stabilit faptul că bărbatul a suferit leziuni vindecabile în vreo 60 de zile de îngrijiri medicale, iar prin natura şi gravitatea loviturii, viaţa pacientului a fost pusă în pericol. La audierile în faţa procurorului, Scripcaru a susţinut constant că el nu a lovit oponentul, ci dimpotrivă, el a fost cel pe care partea vătămată l-ar fi atacat cu o coasă. Cum toate probele erau împotriva sa, a fost reţinut şi arestat în aceeaşi zi. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului S. V. I., cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 al. 1 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 28.02.2019 şi pînă la data de 29.03.2019, inclusiv“, conform instanţei.

Citește știrea

Actualitate

Adio pensii speciale!

Știe publicată cu

în data de

■ Codul Administrativ a fost respins şi de Camera Deputaţilor, după ce fusese declarat neconstituţional de CCR ■ în aceste condiţii, el nu va produce efecte ■ una din prevederi era aceea că de pensii speciale poteau beneficia primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, care au activat în funcţii după 1992 ■

Codul Administrativ, declarat neconstituţional anul trecut, a fost retrimis în Parlament şi respins luna trecută de Senat, iar la început de aprilie şi de deputaţi, astfel că el nu va produce nici un efect. Unele dintre cele mai importante erau acelea care se refereau la faptul că persoanele condamnate penal ar fi putut face parte din Guvern după reabilitare şi că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene beneficiau de pensii speciale. Iată şi traseul acestui mult dorit act normativ pînă cînd s-a ajuns la respingerea de la începutul acestei luni. În noiembrie 2018, Legea privind Codul administrativ era declarată neconstituţională în tot ansamblul ei, după cum decidea Curtea Constituţională a României. Magistraţii au constatat că actul normativ a fost adoptat fără ca avizul Consiliului Economic şi Social să fi fost solicitat în procedura parlamentară de legiferare şi că unele texte au fost adoptate de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, nerespectîndu-se principiul bicameralismului şi/sau a regulilor privind distribuirea competenţelor decizionale între cele două Camere. Sesizarea privind neconstituţionalitatea a fost trimisă CCR de preşedintele Klaus Iohannis pe 31 iulie 2018. Legea Codului administrativ a fost contestată la CCR şi de către de 28 de deputaţi USR, 13 deputaţi PMP, şase deputaţi neafiliaţi şi trei deputaţi PNL, care arătau că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Proiectul de lege care schimba Codul Administrativ fusese adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, pe 9 iulie 2018. Deputatul liberal Laurenţiu Leoreanu, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a făcut cîteva prezizări prinvind parcursul legislativ al actului normativ şi consecinţele respingerii sale: „Proiectul Codului administrativ a fost declarat de Curtea Constituţională ca fiind neconstituţional. Pe cale de consecinţă, va trebui gîndit un alt proiect modificat la toate articolele declarate neconstituţionale, care trebuie puse în făgaşul legalităţii. Acest lucru presupune mai întîi respingerea sa în cele două Camere Legislative şi apoi reluarea parcursului legislativ. Şi ei, şi alţi reprentanţi ai Partidului Naţional Liberal, am avutmulte ieşiri publice în care am arătat că acest Cod Administrativ nu va putea fi adoptat din cauza motivelor de neconstituţionalitate. Majoritatea parlamentară PSD-ALDE au adoptat actul legislativ forţat. Odată respins va trebui gîndit un alt Cod Administrativ din care să fie înlăturate elementele neconstituţionale. De altfel, acest proiect de lege nu are avizul Consiliului Economic şi Social, ce trebuia obligatoriu solicitat. Noi ne-am spus punctul de vedere încă din momentul dezbaterilor din comisii. De la tribuna Parlamentului, deputaţii majorităţii PSD-ALDE au declarat că vor fi susţinute, în continuare, şi propuse, de exemplu, acordarea de pensii speciale pentru primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, dar şi alte prevederi la care ei ţin“.

Erau mii şi mii de beneficiari

După ce în 2015 parlamentarii au considerat că merită să beneficieze de pensii speciale, în iunie şi iulie acest an ei şi-au îndreptat atenţia şi spre o altă categorie de aleşi. Cei locali. Pe rînd, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat Codul administrativ, una dintre prevederi vizînd introducerea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene care au activat în aceste funcţii după 1992. Conform celor stipulate în actul normativ înainte de a fi declarat neconstituţional, un primar de comună primea o indemnizaţie de 800 de lei, iar cel mai mult primarul general al Capitalei – 1.400 de lei. Cei care au avut trei mandate luau, la încetarea acestora, suma propusă pentru un mandat înmulţită cu trei. S-a vehiculat că la nivel de ţară ar fi vreo 200 de primari care au fost în fruntea comunităţilor mai mult de trei mandate. La Neamţ, în această situaţie erau destui primari sau foşti primaria. În Codul administrativ, în articolul 248 se arăta: „Persoanele alese începînd cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vîrstei standard de pensionare, ale vîrstei standard de pensionare redusă aşa cum sînt prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vîrstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vîrstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare“. Se mai prevedea că pensiile speciale vor fi suportate din bugetul de stat prin bugetul ministerului cu atribuţii în domeniul administraţiei şi că nu vor beneficia de indemnizaţii speciale primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni. Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vîrstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat complet de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene. Cuantumul indemnizaţiei se acorda în limita a trei mandate şi era calculată ca produs al numărului de luni de mandat cu 0,4% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. În condiţiile în care România are 320 de oraşe, 2.861 comune şi 41 de judeţe, numărul viitorilor beneficiari, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi care sînt în funcţie acum se apropie de 6.400. Şi mai mulţi erau cei care vor avea pensii speciale, dacă avem în vedere că prevederea se referă la cei care au avut aceste funcţii începînd cu 1992. Codul administrativ avea şi alte prevederi care se refereau la primari, la activitatea din consiliile locale sau judeţeni şi la funcţionarii publici. Se votase ca aleşii locali (primar, viceprimar, sau consilieri) să nu mai fie declaraţi incompatibili în exercitarea calităţii de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială. Astfel, ei puteau avea întreprinderi individuale sau de familie, însă, nu puteau să facă afaceri cu instituţiile publice, inclusiv cu primăriile.

Parlamentarii, boieri sînt

Reamintim că parlamentarii, în 2015, au fost de acord să-şi voteze pensii speciale şi pentru ei. La acea vreme, deşi nimeni nu se aştepta la surprize, în sensul respingerii proiectului, la numărătoare uluirea a fost şi mai mare – votaseră pentru mai mulţi decît era de aşteptat. Pentru pensii speciale au votat 303 parlamentari, iar împotrivă au votat 124. Reprezentanţii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea proiectului de lege, în timp ce aleşii PNL au votat împotrivă. Astfel, senatorii şi deputaţii primesc pînă la 4.600 de lei lunar în plus, la pensie. Suma este în funcţie de numărul de mandate deţinute. Un parlamentar cu un mandat va primi o pensie specială de 1.550 de lei, iar cel cu două mandate 3.100 de lei. Cei mai privilegiaţi vor fi parlamentarii cu minimum trei mandate, aceştia urmînd să beneficieze de un plus la pensie de 4.600 de lei.

Citește știrea

Trending