Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Admiterea în liceu, ultima sută de metri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au mai rămas neocupate 38 de locuri în liceele vocaţionale teologice din judeţ

Cu doar cinci zile înaintea de începerea anului şcolar, elevii care au rămas în afara vreunei forme de învăţămînt liceal sau profesional mai au o şansă de a intra undeva şi anume pe unul din cele 38 de locuri rămase neocupate, în sesiunea din vară. Conform precizărilor făcute pe pagina oficială a Inspectoratului Şcolar Neamţ de preşedintele Comisiei Judeţene de Admitere, inspectorul general adjunct, Ioan Milea, mai există locuri libere în patru licee teologice din Neamţ. Liceul Teologic Episcop Melchisedec Ştefănescu, din Roman are un loc liber la specializarea Teologie ortodoxă. Cei interesaţi se vor prezenta miercuri, 4 septembrie, la sediul şcolii din Roman, din strada Alexandru cel Bun Nr.4, unde, la ora 10 se vor susţine probele de aptitudini. Liceul Teologic Ortodox Cuvioasa Parascheva, are neocupate 12 locuri de ghid turism religios. Fetele intersate de o asemenea meserie se vor prezenta tot miercuri, 4 septembrie, la ora 10, pentru probele de aptitudini, la sediul unităţii de învăţămînt din comuna Agapia. Şi Liceul Teologic Romano- Catolic Sfîntul Francisc de Assisi din Roman mai are libere 14 locuri pentru specializarea Teologie romano-catolică. Cei interesaţi se vor prezenta pentru proba de aptitudini miercuri, 4 septembrie, la ora 10, la sediul unităţii, şoseaua Ştefan cel Mare nr.268 pentru susţinerea probei de aptitudini. Cea de a patra unitate vocaţională din judeţ, care mai are neocupate 11 locuri, este Seminarul Ortodox Veniamin Costachi de la Mănăstirea Neamţ. Este vorba de un loc pentru specializarea Patrimoniu Cultural şi 10 locuri pentru Teologie Ortodoxă. Cei interesaţi sînt aşteptaţi la sediul şcolii din comuna Vînători Neamţ, pe 4 septembrie, de la ora 10, pentru susţinerea probei de aptitudini. Candidaţii trebuie să aibă la ei certificatul de naştere, copie şi original, adeverinţă cu media claselor V-VIII şi cu media la Evaluarea Naţională.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending