Contactează-ne

Eveniment

Neamţ : Accidente pe pîrtie

Știe publicată cu

în data de

■ schiorii au luat cu asalt pîrtia din Durău, dar şi pe cea din Piatra Neamţ, iar salvatorii au avut de lucru ■ s-au înregistrat mai multe accidente ■ pe Ceahlău, vîntul a format troiene astupînd indicatoarele în platoul dintre Vîrful Toaca şi Cabana Dochia ■

Sfîrşitul de săptămînă a fost foarte aglomerat pentru lucrătorii din cadrul Serviciului Salvamont Neamţ, pentru că pe pîrtiile din judeţ dar şi pe munte au fost sute de turişti. Acest lucru a dus şi la incidente în toate dispozitivele asigurate de salvatorii montani. Schiorii au luat cu asalt atît Pîrtia Cozla, cît şi complexul Durău Ski Park. Încă de la deschiderea pîrtiei de la Piatra Neamţ s-au înregistrat două traumatisme de membre superioare în ziua de vineri 11 ianuarie, un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu hemoragie nezală a avut loc sîmbătă 12 ianuarie, plus o fractură de membru inferior pe parcursul zilei de duminică, 13 ianuarie. În staţiunea Durău, plasele de protecţie au fost greu încercate de cetăţenii din Republica Moldova veniţi să petreacă Anul Nou pe stil vechi, dar a a avut loc şi un traumatism de membru inferior. „Deşi vremea a fost total neadecvată pentru drumeţii în zona înaltă a Masivului Ceahlău, zeci de montaniarzi au urcat spre cabana Dochia. Traseul din Durău – Fîntînele – Vîrful Toaca – Dochia a fost parcurs în 7-8 ore, adică dublu decît se face în sezonul de vară. Vîntul din sector nordic, destul de rar întîlnit în Ceahlău, a format troiene care depăşesc doi metri astupînd aproape total indicatoarele şi semnele de marcaj în platoul dintre Vîrful Toaca şi Cabana Dochia şi formînd depozite periculos de instabile pe jgheaburile adiacente. Pericolul de avalanşă se menţine foarte ridicat, traseele relativ sigure fiind cele care urcă din Izvorul Muntelui prin Lutul Rosu şi Jghebul cu Hotar“, conform unui comunicat al Salvamont Neamţ. Pe 13 ianuarie, pe pîrtia Cozla s-a înregistrat un accident, o adolescentă de 16 ani a suferit un traumatism de membru inferior în urma unei căderi. Echipa Salvamont a imobilizat piciorul şi a transportat-o pînă la baza pistei de unde a fost preluată de SMURD. Cu puţin timp înainte de închiderea programului a avut loc un alt accident, de această dată grav. Doi schiori s-au ciocnit, unul din ei fiind suspect de fracturi la nivelul oaselor bazinului şi/sau fractură coxo- femurală. Echipa Salvamont a acordat primul ajutor şi după un tratament termic şi o imobilizare specială, targa canadiană a fost tractată cu un utilaj şenilat pînă la autospeciala SMURD. Acţiunea a fost dificilă, victima, un bărbat din Piatra Neamţ, acuzînd dureri foarte mari şi prezentînd simptomele unui început de şoc post-traumatic. Vinovat de accidentul care s-a produs la cîţiva metri de unul din salvatorii montani care patrula în zonă pare a fi fost chiar victima care schia cu spatele, motiv pentru care nu a văzut celălalt schior care venea cu viteză din lateral.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Surori fugare

Știe publicată cu

în data de

■ două surori minore au plecat de acasă, dispariţia fiind semnalată de tatăl lor ■ oamenii legii fac apel la populaţie pentru găsirea fetetor ■

Două surori minore, cu vîrste de 15 şi 16 ani, au pus pe jar oamenii legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Asta după ce tatăl lor a reclamat dispariţia de acasă a fetelor. Pentru că demersurile iniţiale nu au dat roade, anchetatorii fac apel la populaţie pentru găsirea adolescentelor. De menţionat este faptul că ele nu sînt la prima abatere de acest fel, sînt „recidiviste“, şi în trecut au mai plecat fără a-şi anunţa părinţii. Aşa stînd lucrurile, politistii Serviciului de Investigaţii Criminale dar şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ continuă activităţile de căutare în vederea depistării a celor două adolescente, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani. „La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi de către un bărbat de 46 de ani, despre faptul că, la data de 22 iunie a.c., fiicele sale, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani, din Piatra Neamţ, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Prima dintre fete, Karina Elisa, are aproximativ 1,65 m înălţime, părul şaten, lung şi ochii căprui, fără semne particulare. Cea de-a doua minoră, Ana Maria Alexandra, are 1,70 m înălţime, consituţia atletică, părul şaten deschis şi ochii căprui, şi la fel ca sora ei, nu are semne particulare. Oamenii legii mai spun că cele două minore ar mai fi plecat, în trecut, de la domiciliu. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamţ şi în localităţile limitrofe, în vederea depistării acestora. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celor două adolescente este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandal în bar, trimis la răcoare

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii au reţinut pentru 24 de ore un tînăr de 22 de ani, din Făurei, pe care-l acuză de săvîrşirea unui număr de trei infracţiuni. Asta după ce a lovit un bărbat din Roman şi ar fi distrus geamul unei societăţi, tulburînd astfel ordinea şi liniştea publică. S-a întîmplat pe 22 iunie cînd anchetatorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat din Roman, a fost agresat de către o altă persoană. „Din investigaţii a rezultat faptul că, în timp ce un tînar de 22 de ani, din Făurei, se afla pe terasa unei societăţi comerciale din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice ar fi lovit cu pumnii în zona feţei administratorul societăţii în vîrstă de 42 de ani. În urma celor întîmplate, bărbatul s-a refugiat în incinta localului, însă tînărul ar fi forţat uşa de acces şi ar fi distrus partea exterioară a geamului, după care a plecat. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de 300 de lei“, conform IPJ Neamţ. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţiţti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident pe drumul spre mănăstire

Știe publicată cu

în data de

Accident rutier pe drumul care duce spre Mănăstirea Pîngăraţi, miercuri, 26 iunie. Intervin pompierii cu autospeciala de descarcerare. “Accident rutier pe drumul spre Mănăstirea Pîngăraţi. Se deplasează la locul evenimentului 8 pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de terapie intensiva mobilă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending