Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: A doua zi de cod roşu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joi, 20 iunie, a doua zi de cod roşu de ploi torenţiale în Neamţ. În urmă cu puţin timp a fost emisă o nouă avertizare de cod roşu de averse torenţiale care vor cumula 40-50 l/mp, vijelie, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice. În judeţul Neamţ sînt vizate: Piatra Neamţ, Roznov, Borleşti, Piatra Şoimului, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Zăneşti, Podoleni, Rediu, Girov, Romăni, Cîndeşti, Mărgineni, Costişa, Tazlău şi Dochia. Atenţionarea e valabilă pînă la ora 21, dacă nu va fi prelungită. În zona avertizată în ultima oră s-au cumulat cantităţi de apă de 35-50 de l/mp.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    22 iunie 2019 at 9:10 AM

    Este incredibila indolenta autoritatilor locale in anexa Valeni- Piatra Neamt. Zeci de gospodarii au fost distruse de inundatii. In afara de pompieri care au pompat apa si joi si vineri , in rest nu prea s-a miscat mare lucru. A fost curatata piatra adunata la podul Turcului dar mai sus de acest pod sunt cateva podete administrate de Apele Romane care sunt colmatate si la ora asta . Ploile de joi seara au inundat la loc gospodariile tocmai din cauza acestor podete necuratate ALO… APELE ROMANE , TRIMITETI URGENT UTILAJE PT DECOLMATARE, daca aude cineva. Aseara , vineri la ora 17 era un baiat cu un tarnacop si se chinuia sa mute cativa bolovani de sub un podet din zona cimitirului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Continuă “sezonul” incendiilor de vegetaţie uscată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Alte şase incendii de vegetaţie uscată s-au produs în Neamţ pe 2 aprilie, fiind afectate peste 12 hectare. În ziua precedentă se înregistraseră cinci astfel de incendii, cauza fiind aceeaşi: foc deschis în spaţii deschise.

“În data de 02 aprilie, pe teritoriul județului Neamț pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12,35 hectare.

Detașamentul Roman a intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Muncelu de Jos din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 ha,

– în localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 mp.

Detașamentul Tîrgu Neamț a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Oglinzi din comuna Răucești care s-a manifestat pe o suprafață de 0,5 ha.

Detașamentul Piatra-Neamț a intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Cîndești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp,

– în localitatea Negrești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha,

– în localitatea Borșeni din comuna Războieni a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp

La aceste misiuni au participat și voluntari din cadrul SVSU din localitățile în care s-au produs incendiile.

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Un Chef din Piatra Neamţ s-a reprofilat: „Găteşte“… viziere pentru medici

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Ionuţ Popa. Mult mai cunoscut drept Chef Giovanni. A stins lumina la “Chef la cuţite”, cu preparatele pregătite, pe vremea când nu se ştia de coronavirus. Tot din vremea aceea, a experimentat la Piatra Neamţ hamburgerul “negru” şi îngheţata din… pâine.

Ultima pentru a ajuta un copil ce avea nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate. A început apoi o afacere în oraşul de unde a plecat cândva şi unde s-a întors: Il Viaggio. Un mic restaurant. Câteva mese. Mâncare bună. Mergea bine, clienţii nu lipseau. A venit epidemia. Înainte să se ordone închiderea restaurantelor mă sună. “E aşa de rău cum se pare că va fi?”, mă întreabă. “Cam da”, răspund. “Atunci eu închid”, zice el, “nu pot fi sigur că nu îmi intră în restaurant cineva infectat. Nu pot risca să le fac rău clienţilor, de unde să ştiu eu dacă îmi intră în restaurant cineva infectat. Trec pe livrare la domiciliu şi încerc să plătesc salariile angajaţilor”.

După cîteva zile, sună din nou: “Am ceva livrări, cred că mă descurc să nu dau pe nimeni în şomaj”. M-am bucurat pentru el, aşa cum mă bucur când aud că se salvează orice loc de muncă în această perioadă nenorocită. Azi, 2 aprilie, primesc o poză. Cea care însoţeşte acest articol. El, cu o vizieră.

Nedumerit, îl întreb despre ce este vorba. Îmi răspunde: “E făcută de mine. Cu materiale luate din magazin. Nu pot să stau acasă şi să nu fac nimic. Am făcut viziera pentru un medic de la noi. Dacă vrei, îţi fac şi ţie”. Îi mulţumesc şi îi spun că nu cred că am nevoie. Sunt probabil mulţi alţii care au mai mare nevoie, îi zic. “Să-mi spui cine are nevoie”, îmi răspunde, “oricum, eu nu pot să fac decât una la două, trei zile, dar le fac. Medici, asistente, oricine are nevoie”. Pe final de conversaţie mi-a spus că zilele următoare va duce mâncare pentru cei din spital. RESPECT Ionuţ.

Citește știrea

Actualitate

CORONAVIRUS- 278 de cazuri noi, 267 persoane vindecate, 94 de decese

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ sunt confirmate 107 cazuri de coronavirus ■ la nivel naţional, 15.407 persoane în carantină, 114.699 în izolare ■

Până pe 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Mureş, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 78  de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 28.483 teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 3.930 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, Poliţia a plasat în carantină instituţionalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de  dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp. În continuare vă prezentăm situaţia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european şi global: Până la data de 1 aprilie 2020, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Citește știrea

Trending