Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: 837 de slujbe libere în judeţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aproape jumătate din cererea de personal vine de la angajatori din reşedinţa de judeţ sau comunele limitrofe ■ job-urile pentru personal cu studii superioare sînt cam rare ■

Mediul de afaceri din Neamţ recrutează la final de iulie şi început de august un număr total de 837 de noi salariaţi specializaţi în cele mai diverse domenii de activitate. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, aproape jumătate din cererea de personal vine de la angajatori din reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe: 391 de job-uri. Sînt destule oportunităţi de angajare şi la Roman unde este nevoie de 386 de noi lucrători, iar cele mai puţine oportunităţi de angajare sînt la Tîrgu Neamţ – doar 60 de locuri de muncă. Cei care au studii superioare au mai multe şanse la Piatra Neamţ unde se caută un inspector resurse umane, mai este nevoie de un inginer specializat în industrie alimentară, un inginer producţie şi un inginer silvic, horticol, agronom sau arhitect peisagist, dar se caută şi doi economişti. Mult mai multe şanse au cei cu studii medii pentru care angajatorii oferă 12 locuri de brutar, alte 14 locuri sînt pentru lăcătuş mecanic, dar se recrutează şi 10 manipulanţi mărfuri, 60 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 lăcătuşi în construcţii metalice, ori 10 sudori şi 25 de agenţi de securitate. Mai pot găsi de muncă 16 lucrători comerciali şi 10 lucrători salubritate. Lista completă a posturilor vacante precum şi informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul ALOFM Piatra Neamţ. La Roman, patronii au nevoie de un contabil, un inginer mecanic şi un inginer şef industria prelucrătoare, dar poate găsi de lucru şi un inginer chimist. Cele mai multe oportunităţi sînt în industrie: 94 de confecţioneri – asamblori articole textile, 80 de muncitori necalificaţi, precum şi 25 de operatori confecţioneri industria îmbrăcămintei. În rest se caută 10 îngrijitori animale, 14 muncitori necalificaţi, la care se mai adaugă 14 casieri şi 21 de lucrători comerciali. Mai puţien cereri sînt pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi recepţioner hotel, recepţioner marfă, tinichigiu industrial, tractorist, vînzător, şofer sau strungar universal. Din păcate angajatorii din zona Tîrgu Neamţ nu au nevoie de nici un salariat cu studii superioare dar este de muncă pentru agenţi vînzări, agent vînzări piese auto, barman, bucătar, cameristă, gaterist, lucrător comercial, manipulant, mecanic auto, muncitor constructor, spălator auto, ori vulcanizator auto.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending