Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: 789 de posturi vacante în judeţ

Știe publicată cu

în data de

■ cele mai multe recrutări de personal se fac în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe ■ aici sînt disponibile 435 de posturi ■ la polul opus, angajatorii din Tîrgu Neamţ nu prea au nevoie de salariaţi ■

În a doua parte a lui Făurar nemţenii care îşi caută o slujbă pot alege una din cele oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ. La acest moment în judeţ sînt libere 789 de posturi, iar cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunele limtrofe unde sînt anunţate ca fiind vacate 435 de locuri de muncă. La polul opus se află angajatorii de la Tîrgu Neamţ care nu oferă prea multe şanse pentru un nou loc de muncă şi scot pe piaţă numai 61 de slujbe în timp ce romaşcanii pot alege dintre 293 de locuri de muncă vacante. Aşa stînd lucrurile trebuie spus că în reşedinţa de judeţ sînt ceva şanse pentru un serviciu şi pentru licenţiaţi. Se caută un consilier economic, un manager calitate, un jurist, un fizician şi mai mulţi ingineri între care unul specializat în căi ferate, drumuri şi poduri, un inginer construcţii hidrotehnice, doi ingineri specializaţi în autovehicule rutiere şi patru calificaţi în construcţii civile şi industriale. Mai sînt libere trei locuri pentru economişti şi şase ingineri, cîte unul calificat ca automatist, inginer horticol, inginer industria alimentară, inginer proiectant mobilă şi doi ingineri mecanici. Pentru cei cu studii medii sînt pe piaţă 13 locuri de lăcătuş mecanic, se mai recrutează 50 de muncitori necalificaţi, 15 dulgheri, 20 de electricieni pentru construcţii, precum şi 13 fierari betonişti, sau 10 casieri, 13 lucrători comerciali şi 15 manipulanţi mărfuri. Mai puţin este de lucru pentru cei care pot presta ca şi pizzar, ospătar, preparator marfă, recepţioner hotel, cameristă sau bucătar. Lista completă a posturilor vacante de la Piatra Neamţ şi comunele limitrofe poate fi consultată la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ. La Roman sînt şase locuri de muncă pentru personal de înaltă calificare, toate pentru ingineri din care doi constructori şi cîte un loc este pentru inginer construcţii căi ferate, drumuri şi poduri, inginer mecanic, inginer topograf, sau inginer zootehnist. În rest, cele mai multe recrutări de personal se fac în industrie unde sînt neacoperite 70 de locuri pentru confecţioner – asamblor articole textile, 60 de locuri sînt pentru necalificaţi în confecţii, iar alte 10 pentru operator – confecţioner industria îmbrăcămintei. Patronii mai caută 11 fierari betonişti, 15 necalificaţi, 12 lucrători comerciali, 11 manipulanţi marfă şi 10 stivuitorişti. La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de foarte mult timp cele două locuri pentru licenţiaţi calificaţi ca inginer zootehnist şi medic veterinar, iar recent a apărut un loc pentru un psiholog. Alţii pot presta ca şi vulcanizatort auto, vînzător, registrator medical, manipulant, mecanic auto, brutar, bucătar sau agent de vînzări piese auto.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending