Contactează-ne

Eveniment

Naţional: Al şaptelea pacient infectat cu coronavirus a decedat

Știre publicată în urmă cu

în data de

În această seară  (luni, 23 martie n.r.) a fost înregistrat  și cel de- al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani,  internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat – sursa Grupul de Comunicare Strategică

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: 30 de ani de închisoare, procesul se reia

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ unul dintre inculpaţi a contestat sentinţa ■ nu şi cel care a fost condamnat la pedeapsa maximă prevăzută de legea penală ■ este vorba de o cauză cu ţepe prin metoda Accidentul ■ grupul a fost destructurat în noiembrie 2017 ■

Procesul în care unul din inculpaţi a fost condamnat la cea mai mare pedeapsă prevăzută de legea penală în vigoare, 30 de ani de închisoare, se mută de pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ, pe cel al Curţii de Apel Bacău.

Asta după ce unul din inculpaţi a contestat sancţiunea cu executare dispusă de instanţa de fond. Cel care a primit pedeapsa de 30 de ani, Nicolae Bratu, încă nu a uzat de calea de atac avînd în vedere faptul că pe perioada stării de urgenţă nu a avut această posibilitate.

Rămîne de văzut dacă va proceda astfel, avînd în vedere că multe alte sancţiuni, dar mai mici, de pe la alte instanţe nu le-a contestat şi au devenit astfel definitive. Revenind la Bratu, trebuie spus că avea la activ mai multe pedepse pe care judecătorii le-au însumat şi au adăugat sporul obligatoriu prevăzut de lege.

Totalul depăşea cu mult trei decenii de detenţie, astfel că magistraţii au fost nevoiţi să se limiteze la pedeapsa legală, de 30 de ani. „Constată că pedeapsa astfel stabilită depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii, inculpatul Bratu (fost Asaftei, fost Adumitroaie) Nicolae urmînd să execute pedeapsa finală de 30 (treizeci) de ani închisoare“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ.

În cauză au fost opt inculpaţi (între care şi două femei) din care parte erau în penitenciar la destructurarea grupului, început de noiembrie 2017. Atunci patru inculpaţi au fost arestaţi preventiv, trei au fost plasaţi în arest la domiciliu şi unul a ajuns în control judiciar.

La finele litigiului de la Judecătoria Piatra Neamţ pentru cei mai mulţi s-a dispus încetarea procesului penal pentru că inculpaţii s-au împăcat cu victimele. În afară de Bratu doar doi indivizi au mai fost condamnaţi penal, unul avînd de executat un an şi 3 luni de închisoare, iar altul s-a ales cu o pedeapsă de 7 ani şi 3.381 de zile de detenţie, adică vreo 10 ani de închisoare.

În noiembrie 2017, în urma unei acţiuni în forţă poliţiştii au reţinut opt persoane suspecte de vreo 20 de infracţiuni. „Joi, 2 noiembrie 2017, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piatra Neamţ, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale au organizat o acţiune pe raza judeţelor Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale au pus în executare opt mandate de aducere, în judeţele Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi şi au efectuat o perchiziţie domiciliară“, declara la acel moment Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Faptele ar fi avut loc în perioada iulie – octombrie 2017. Cei care au picat în plasa ţeparilor au scos din buzunar 41.000 lei şi 2.500 de euro, parte din prejudiciu fiind recuperat pe parcursul anchetei. De menţionat este faptul că la fel ca şi în alte cazuri similare sînt implicaţi puşcăriaşi, patru dintre cei vizaţi de anchetă fiind încarceraţi, alţi trei au o libertate limitată deoarece sînt plasaţi în arest la domiciliu şi numai unul singur este în libertate.

În aceeaşi cauză, pe 15 octombrie 2017, oamenii legii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Piatra Neamţ au organizat o acţiune de prindere în flagrant pentru trei membri ai grupării, imediat după ce aceştia au comis două înşelăciuni prin Accidentul.

Asupra suspecţilor au fost găsiţi 12.586 de lei şi 450 de euro, la acel moment indivizii fiind plasaţi în arest la domiciliu. În cadrul acestui dosar poliţiştii nemţeni au colaborat cu omologii lor din Iaşi, iar pe 21 octombrie au prins în flagrant un localnic de 24 de ani, în timp ce acesta arunca peste gardul penitenciarul din oraş telefoane mobile pe care membrii grupării încarceraţi ar fi trebuit să le folosească la comiterea unor noi infracţiuni de acest fel. Individul adusese pentru cei privaţi de libertate şi alte bunuri la care deţinuţii au interzis.

Pentru fapta sa, ieşeanul s-a ales cu o nouă acuză penală, săvîrşirea infracţiunii de introducere de bunuri interzise în penitenciar. În urma administrării probatoriului, oamenii legii i-au reţinut pe cei opt suspecţi, fiind vorba de persoane cu vîrste între 18 şi cel mult 40 de ani, de loc din Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Incendiu de la un scurtcircuit, o bătrînă a suferit atac de panică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un al doilea incendiu a izbucnit, marţi, 2 iunie, într-o gospodărie din Neamţ, de data aceasta fiind vorba despre un apartament din Roman. O bătrînă în vîrstă de 81 de ani a suferit un atac de panică, iar pompierii au stabilit că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.

“În jurul orei 12.45, pompierii de la Detașamentul Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din municipiul Roman.

Incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe, într-o cameră.

În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, două covoare și articole de îmbrăcăminte.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric (siguranțe fuzibile supradimensionate).

Proprietara, în vârstă de 81 de ani,  a suferit un atac de panică.  Aceasta a primit asistență medicală la locul intervenției  de la paramedici,  dar a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ. Tot marţi, 2 iunie, a mai fost înregistrat un incendiu, la Oanţu, din nefericire în urma acestuia o bătrînă de 83 de ani pierzîndu-şi viaţa.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – un caz nou, 884 în total. Naţional – 119 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional au fost confirmate 19.517 cazuri, 1.279 decese, 13.526 vindecaţi

Până pe 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de  persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 397 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.604 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 105.000 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 1 iunie a.c.,  58 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 1 iunie 2020, au fost raportate 1.403.154 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Trending