Contactează-ne

Actualitate

UPDATE: Muţenie vinovată la Apa Serv? MINUNE: Apa Serv a răspuns

Știe publicată cu

în data de

Monitorul de Neamţ şi Roman a transmis în urmă cu mai bine de 24 de ore o solicitare pentru a obţine o serie de informaţii de la Apa Serv. Am solicitat şi primit număr de înregistrare. De atunci tot aşteptăm un răspuns, pentru a fi cît se poate de corecţi în demersul jurnalistic. Aşa cum ne-a obişnuit, compania de apă care se comportă ca stat în stat a amînat trimiterea acelui răspuns. Deşi nu solicitam informaţii extrem de laborioase sau complicate, cum ar fi explicitarea preţului extrem de mare pe care trebuie să-l plătească nemţenii pentru apa chioară de la robinete. Vroiam doar să aflăm informaţii despre conturile blocate ale companiei de către salariaţii care aşteaptă de prea mult timp să-şi primească nişte restanţe salariale cîştigate în instanţă. În vreme ce unii angajaţi de lux ies la pensie după ce nici nu au apucat să facă prea mulţi purici prin birouri şi primesc primă pentru a fi apoi reangajaţi la Apa Serv. În contextul în care se vrea o nouă majorare a preţului la apă şi canal. Deci Apa Serv ciumă pentru angajaţii simpli pălmaşi şi clienţii captivi, dar mumă pentru unii aflaţi pe posturi de conducere. Şi probabil în graţiile unor politicieni. Facem publice şi pe această cale întrebările formulate în cursul zilei de luni şi aşteptăm în continuare răspunsurile. Că, deh, chiar dacă domnii de la Apa Serv îşi bat joc de dreptul nemţenilor de a fi informaţi, noi nu renunţăm la principiul deontologic ce spune că jurnalistul trebuie să încerce să obţină şi un punct de vedere al celui “împricinat”.

“Către conducerea companiei judeţene Apa Serv SA Neamţ, în atenţia domnului director general,

Vă rugăm, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Domnul director tehnic, Gheorghe Neculae, a fost în trecut angajat al Apa Serv şi a ieşit la pensie de la compania judeţeană? Vă rugăm să ne precizaţi pe ce perioadă a fost angajat şi dacă la ieşirea la pensie a beneficiat de o primă de pensionare sau o altă formă de retribuţie suplimentară şi în ce cuantum? Vă rugăm de asemenea să ne precizaţi la ce interval de timp după pensionare a revenit în cadrul companiei? 2. Vă rugăm să ne comunicaţi dacă în acest moment conturile companiei sînt blocate şi, dacă da, din ce motive? Care este suma ce se doreşte a fi recuperată şi de către cine?”. N.R. Solicitarea a fost transmisă luni, 16 aprilie, în jurul orei 12. În opinia noastră 24 de ore ar fi fost un termen mai mult decît rezonabil pentru a primi răspunsuri.

UPDATE ora 12.55: La doar cîteva zeci de minute de la publicarea articolului pe site, a venit şi răspunsul de la Apa Serv. Deci se poate. Vă prezentăm în continuare răspunsul primit:

Având în vedere solicitarea dumneavoastră nr. 115/16.04.2018, înregistrată la companie sub nr. 8445/16.04.2018, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001, vă informăm:

1. Domnul Neculae Gheorghe a fost angajat în cadrul Companiei ApaServ S.A. începând cu data de 19 februarie 2018, în funcţia de director tehnic. În data de 27 martie 2018 a încetat de drept contractul de muncă pentru îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru pensionare. A beneficiat, conform art.75, alin (1) din contractul colectiv de muncă, de o indemnizaţie egală cu trei salarii de bază. Având în vedere faptul că, domnul Neculae Gheorghe a participat la procedura de selecţie în luna februarie, din data de 28 martie 2018 şi-a reluat activitatea de director tehnic pe baza unui nou contract de muncă încheiat în conformitate cu prevederile Legii 53/2003. 2. Conturile bancare ale companiei nu sunt blocate.

Pentru eventuale informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie. Cu stimă, Director General Ioan-Vlad Angheluţă

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

35 de pui arşi de vii

Știe publicată cu

în data de

Un incendiu ce a avut loc joi, 23 mai, în crucea nopţii, a distrus o magazie a unui localnic din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, iar flăcările au ucis şi 35 de pui pe care proprietarul îi avea în incintă. Apelul pentru ajutor venit prin numărul unic de urgenţă 112 a fost înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 23:30. La locul indicat de apelant au plecat în viteză militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autocisternă. Forţele profesioniste au fost sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti care au acţionat cu stingătoare şi alte mijloace de stîngere pînă la sosirea pompierilor de la Roman, reuşind să localizaze incendiul. Focul a făcut scrum magazia realizată din lemn cu învelitioare din tablă, cu o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, dar şi bunurile din interiorul construcţiei, respectiv o moară de furaje, scule şi echipamente electrice. Au pierit în foc şi 35 de pui. La final specialiştii ISU au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o mînă criminală, ci totul s-ar fi datorat efectului termic de la un echipament de iluminat amplasat necorespunzător.

Citește știrea

Actualitate

S-a inaugurat Piaţeta „Garabet Ibrăileanu“

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ Primăria Roman, în colaborare cu Filiala Roman a Uniunii Armenilor din România au realizat o plachetă care marchează numele piaţetei

Primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România, Emanuel Nazaretian, au dezvelit joi, 23 mai, o plăchetă ce marchează piaţeta cu numele scriitorului Garabet Ibrăileanu, de la a cărui naştere s-au împlinit 148 de ani. Ceremonia a avut loc în prezenţa unui grup de elevi de la Colegiul Naţional Roman-Vodă însoţiţi de Cornelia Jora, custodele muzeului Calistrat Hogaş. „Am profitat de această zi în care comemorăm 148 de ani de la naşterea lui Garabet Ibrăileanu şi am dorit să punem în aplicare o hotărîre a Consiliului Local mai veche, prin care 12 piaţete din Roman au primit numele unor personalităţi care au marcat istoria Romanului. Astăzi (joi, n.r.) am inaugurat această piaţetă, care va purta numelei scriitorului Garabet Ibrăileanu. Pînă la sfîrşitul anului toate piaţetele din Roman care poartă numele acestor personalităţi vor fi marcate, în funcţie de evenimentele specifice. Mulţumesc tutruror celor care s-au implicat în marcarea acestui eveniment, respectiv comunităţii armene şi copiilor de la Colegiul Naţional Roman-Vodă, parte din ei ambasadori ai Europei, pe care îi felicit că se implică în viaţa culturală a Romanului“, a declarat primarul Lucian Micu. Preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România a mulţumit autorităţilor locale pentru decizia de a marca legătura scriitorului şi criticului literar Garabet Ibrăileanu, cu oraşul Roman. „Îmi exprim recunoştinţa faţă de Primărie şi Consiliul Local care au dat dovadă de consideraţie şi respect faţă de înaintaşii noştri valoroşi, alături de Garabet Ibrăileanu, Mihail Jora,V. Gh. Morţun, oameni de origine armeană, legaţi de Roman“, a declarat dr. Emanuel Nazaretian, preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România. Între 1879 şi 1883 scriitorul şi criticul literar Garabet Ibrăileanu a urmat şcoala primară la Roman, apoi între 1883-1887 a urmat cursurile Gimnaziului Roman-Vodă, fiind unul din elevii eminenţi. La 1 iulie 1889, împreună cu Panait Muşoiu şi Eugen Văian a editat la Roman revista Şcoala Nouă, de orientare socialistă, care a apărut pînă în 1890. Garabet Ibrăileanu a fost secretar de redacţie, semnînd articolele cu pseudonimul Cezar Vraja. Piaţeta care a primit numele ilustrului scriitor se află amplasată în laterala Poştei, clădire monument arhitectonic, pe strada Cuza Vodă. Pînă acum, în oraş au fost inaugurate, cu diverse ocazii, Piaţeta Max Blecher, Piaţeta Dragoş-Vodă, Piaţeta Episcop Mechisedec Ştefănescu, Piaţeta George Radu Melidon, Piaţeta Sergiu Celibidache, toate fiind legate de trecerea prin Roman a unor personalităţi marcante.

Citește știrea

Actualitate

Şcoala Muşatinii a fost autorizată

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ aceasta va funcţiona în incita Fundaţiei Melchisedec Ştefănescu unde funcţionează, deja, şi o grădiniţă ■ micuţii vor avea program after school ■

În mai multe şcoli din judeţ se află în aceste zile echipele de acreditare ale unităţilor şcolare. În zilele de 16 şi 17 mai a avut loc o astfel de vizită şi la Şcoala Primară Muşatinii din Roman. „Activitatea desfăşurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa şcolii şi cea a evaluatorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar. La activităţile prevăzute pe agenda vizitei de evaluare a participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă. Vizita de evaluare s-a finalizat cu un raport din care rezultă că această şcoală îndeplineşte toţi indicatorii de calitate prevăzuţi de standardele ARACIP privind autorizarea Şcolii Primare Muşatinii, care urmează ca în săptămînile următoare să primească de la Ministerul Educaţiei şi documentul oficial care certifică autorizarea. Aşteptăm părinţii să analizeze, cu obiectivitate contextul actual şi viitor şi să ştie ce-şi doresc pentru copii lor pentru un început al parcursului şcolar, garantat de o educaţie de calitate susţinută de principii şi valori socio-morale solide. Micii şcolari vor beneficia de condiţii optime de educaţie şi dezvoltare a personalităţii într-un spaţiu generos, sigur şi foarte bine dotat, o programă care respectă curriculumul învăţămîntului naţional al ciclului elementar – inclusiv al clasei pregătitoare, 18 elevi – numărul maxim de elevi în clasă, şi nu în ultimul rînd, competenţele didactico- metodice a două învăţătoare, recomandate de rezultate şi certificarea profesională a gradului didactic I. Confortul psihic al părinţilor este asigurat de programul şcolar desfăşurat în intervalul 8.00-17.00 care include: de la orele 08.00 la 12.00 activităţi instructiv-educative. De la 12,00 la 13,00 se va servi masa şi vor avea loc activităţi recreative şi de odihnă, iar de 13,30 la 17,00 elevii vor participa la activităţi opţionale şi la programul after school“, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. Înscrierile se vor face la sediul şcolii, din incinta Grădiniţei Melchisedec Ştefănescu, taxa şcolară urmînd a fi de 550 lei, acoperind cheltuielile amintite.

Citește știrea

Trending