Publicitate

Monitorul de Neamţ şi Roman a transmis în urmă cu mai bine de 24 de ore o solicitare pentru a obţine o serie de informaţii de la Apa Serv. Am solicitat şi primit număr de înregistrare. De atunci tot aşteptăm un răspuns, pentru a fi cît se poate de corecţi în demersul jurnalistic. Aşa cum ne-a obişnuit, compania de apă care se comportă ca stat în stat a amînat trimiterea acelui răspuns. Deşi nu solicitam informaţii extrem de laborioase sau complicate, cum ar fi explicitarea preţului extrem de mare pe care trebuie să-l plătească nemţenii pentru apa chioară de la robinete. Vroiam doar să aflăm informaţii despre conturile blocate ale companiei de către salariaţii care aşteaptă de prea mult timp să-şi primească nişte restanţe salariale cîştigate în instanţă. În vreme ce unii angajaţi de lux ies la pensie după ce nici nu au apucat să facă prea mulţi purici prin birouri şi primesc primă pentru a fi apoi reangajaţi la Apa Serv. În contextul în care se vrea o nouă majorare a preţului la apă şi canal. Deci Apa Serv ciumă pentru angajaţii simpli pălmaşi şi clienţii captivi, dar mumă pentru unii aflaţi pe posturi de conducere. Şi probabil în graţiile unor politicieni. Facem publice şi pe această cale întrebările formulate în cursul zilei de luni şi aşteptăm în continuare răspunsurile. Că, deh, chiar dacă domnii de la Apa Serv îşi bat joc de dreptul nemţenilor de a fi informaţi, noi nu renunţăm la principiul deontologic ce spune că jurnalistul trebuie să încerce să obţină şi un punct de vedere al celui “împricinat”.

“Către conducerea companiei judeţene Apa Serv SA Neamţ, în atenţia domnului director general,

Vă rugăm, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Domnul director tehnic, Gheorghe Neculae, a fost în trecut angajat al Apa Serv şi a ieşit la pensie de la compania judeţeană? Vă rugăm să ne precizaţi pe ce perioadă a fost angajat şi dacă la ieşirea la pensie a beneficiat de o primă de pensionare sau o altă formă de retribuţie suplimentară şi în ce cuantum? Vă rugăm de asemenea să ne precizaţi la ce interval de timp după pensionare a revenit în cadrul companiei? 2. Vă rugăm să ne comunicaţi dacă în acest moment conturile companiei sînt blocate şi, dacă da, din ce motive? Care este suma ce se doreşte a fi recuperată şi de către cine?”. N.R. Solicitarea a fost transmisă luni, 16 aprilie, în jurul orei 12. În opinia noastră 24 de ore ar fi fost un termen mai mult decît rezonabil pentru a primi răspunsuri.

UPDATE ora 12.55: La doar cîteva zeci de minute de la publicarea articolului pe site, a venit şi răspunsul de la Apa Serv. Deci se poate. Vă prezentăm în continuare răspunsul primit:

Având în vedere solicitarea dumneavoastră nr. 115/16.04.2018, înregistrată la companie sub nr. 8445/16.04.2018, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001, vă informăm:

1. Domnul Neculae Gheorghe a fost angajat în cadrul Companiei ApaServ S.A. începând cu data de 19 februarie 2018, în funcţia de director tehnic. În data de 27 martie 2018 a încetat de drept contractul de muncă pentru îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru pensionare. A beneficiat, conform art.75, alin (1) din contractul colectiv de muncă, de o indemnizaţie egală cu trei salarii de bază. Având în vedere faptul că, domnul Neculae Gheorghe a participat la procedura de selecţie în luna februarie, din data de 28 martie 2018 şi-a reluat activitatea de director tehnic pe baza unui nou contract de muncă încheiat în conformitate cu prevederile Legii 53/2003. 2. Conturile bancare ale companiei nu sunt blocate.

Pentru eventuale informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie. Cu stimă, Director General Ioan-Vlad Angheluţă

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.