Contactează-ne

Actualitate

Municipalul pietrean, sub limita de avarie

Știe publicată cu

în data de

■ pe ultimul loc în prima divizie, voleibaliştii pietreni par victime sigure în deplasarea de la Dinamo ■ „Dacă nu se schimbă ceva în această lună, din ianuarie ne retragem din campionat“, este avertismenul lansat de directorul Constantin Niţă ■

Echipa de volei Municipal Piatra Neamţ a ajuns la final de an sleită de puteri şi, cu o situaţie critică în clasamentul Diviziei Naţionale (pe ultimul loc, fără nici un punct), are mari probleme să continue competiţia. Sîmbătă, 8 decembrie, gruparea pietreană este programată de la ora 12.00 cu joc în deplasare, la CS Dinamo Bucureşti. Întîlnirea contează pentru etapa a IX-a a Diviziei A1, antepenultima a turului din sezonul regulat. Lotul de jucători s-a deplasat încă de vineri spre Capitală, alături de profesorul Dan Gavril, tehnicianul revenind la coordonarea formaţiei după ce, în runda anterioară, a absentat de la meciul cu CSM Bucureşti, disputat la Polivalenta din Piatra Neamţ. „Băieţii au plecat deja spre Bucureşti de vineri. Domnul Dan Garil este la echipă, s-a dus cu ei, dar e decurajat şi el nu-s salarii la echipă, cei de la primărie nu vor sâă facă parteneriate, iar cei de la CJ Neamţ ne-au dat ultimii bani pe care trebuiau să ni-i dea. În etapa trecută domnul profesorul Gavril a lipsit pentru că a avut nişte probleme familiale“, a declarat Constantin Niţă, directorul VCM Piatra Neamţ. Acesta a menţionat că jocul cu Dinamo ar putea fi printre ultimele pe care echipa le va mai disputa din acest sezon, şi a avertizat că dacă autorităţile nu vor decide să susţină financiar gruparea, va retrage echipa în plin campionat. „Mai avem de disputat etapa de miercuri, 12 decembrie, la Piatra Neamţ, împotriva celor de la Cîmpia Turzii şi pe 15 decembrie în deplasare, tot la Bucureşti, cu Steaua, dar sîntem deja sub limita de avarie. Nu avem mijloace de transport, nici bani pentru masă, nu mai avem nimic. Băieţii se duc să joace, dar nu-şi pot propune să cîştige vreun meci în condiţiile date. Dacă nu se schimbă ceva în luna decembrie, echipa se va retrage din campionat şi nu se va mai prezenta la jocul din etapa de pe 26 ianuarie. În Piatra Neamţ, în afară de TCE 3 Brazi, Biroul Notarial Bălan şi farmaciile Ardealul, nimeni nu ne ajută“, a mai menţionat directorul Niţă. Tot în etapa din acest week-end, sîmbătă, 8 decembrie vor mai avea loc partidele: CSM Bucureşti – CS Unirea Dej; CSM Cîmpia Turzii – ACS Volei Municipal Zalău; CSA Steaua Bucureşti – SCMU Craiova; CSM Arcada Galaţi – CS „U“ Cluj 3:0 (s-a jucat Cluj, în devans, pe 3 decembrie); CS Ştiinţa Explorări Baia Mare – stă. Tot sîmbătă, 8 decembrie, se reia întrecerea în eşalonul secund feminin de volei (A2, Seria Est), cu partidele etapei a VIII-a (prima a returului). În această rundă, CSM Unic Piatra Neamţ va evolua pe teren propriu, la Sala Polivalentă, în faţa formaţiei CS Top Volei 05 Constanţa. Elevele antrenorului Rareş Gavril intră în retur de pe podium (locul III), în timp ce adversarele lor sînt pe locul VII. În această etapă, în seria Est a eşalonului secund mai sînt programate partidele: SO 2005 Voluntari – CSM 2007 Focşani; CS Medgidia – CSM Gloria Buzău (derby-ul etapei) şi CS Rapid Bucureşti – CTF Mihai I Bucureşti.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending