Contactează-ne

Actualitate

Municipalul pietrean, sub limita de avarie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe ultimul loc în prima divizie, voleibaliştii pietreni par victime sigure în deplasarea de la Dinamo ■ „Dacă nu se schimbă ceva în această lună, din ianuarie ne retragem din campionat“, este avertismenul lansat de directorul Constantin Niţă ■

Echipa de volei Municipal Piatra Neamţ a ajuns la final de an sleită de puteri şi, cu o situaţie critică în clasamentul Diviziei Naţionale (pe ultimul loc, fără nici un punct), are mari probleme să continue competiţia. Sîmbătă, 8 decembrie, gruparea pietreană este programată de la ora 12.00 cu joc în deplasare, la CS Dinamo Bucureşti. Întîlnirea contează pentru etapa a IX-a a Diviziei A1, antepenultima a turului din sezonul regulat. Lotul de jucători s-a deplasat încă de vineri spre Capitală, alături de profesorul Dan Gavril, tehnicianul revenind la coordonarea formaţiei după ce, în runda anterioară, a absentat de la meciul cu CSM Bucureşti, disputat la Polivalenta din Piatra Neamţ. „Băieţii au plecat deja spre Bucureşti de vineri. Domnul Dan Garil este la echipă, s-a dus cu ei, dar e decurajat şi el nu-s salarii la echipă, cei de la primărie nu vor sâă facă parteneriate, iar cei de la CJ Neamţ ne-au dat ultimii bani pe care trebuiau să ni-i dea. În etapa trecută domnul profesorul Gavril a lipsit pentru că a avut nişte probleme familiale“, a declarat Constantin Niţă, directorul VCM Piatra Neamţ. Acesta a menţionat că jocul cu Dinamo ar putea fi printre ultimele pe care echipa le va mai disputa din acest sezon, şi a avertizat că dacă autorităţile nu vor decide să susţină financiar gruparea, va retrage echipa în plin campionat. „Mai avem de disputat etapa de miercuri, 12 decembrie, la Piatra Neamţ, împotriva celor de la Cîmpia Turzii şi pe 15 decembrie în deplasare, tot la Bucureşti, cu Steaua, dar sîntem deja sub limita de avarie. Nu avem mijloace de transport, nici bani pentru masă, nu mai avem nimic. Băieţii se duc să joace, dar nu-şi pot propune să cîştige vreun meci în condiţiile date. Dacă nu se schimbă ceva în luna decembrie, echipa se va retrage din campionat şi nu se va mai prezenta la jocul din etapa de pe 26 ianuarie. În Piatra Neamţ, în afară de TCE 3 Brazi, Biroul Notarial Bălan şi farmaciile Ardealul, nimeni nu ne ajută“, a mai menţionat directorul Niţă. Tot în etapa din acest week-end, sîmbătă, 8 decembrie vor mai avea loc partidele: CSM Bucureşti – CS Unirea Dej; CSM Cîmpia Turzii – ACS Volei Municipal Zalău; CSA Steaua Bucureşti – SCMU Craiova; CSM Arcada Galaţi – CS „U“ Cluj 3:0 (s-a jucat Cluj, în devans, pe 3 decembrie); CS Ştiinţa Explorări Baia Mare – stă. Tot sîmbătă, 8 decembrie, se reia întrecerea în eşalonul secund feminin de volei (A2, Seria Est), cu partidele etapei a VIII-a (prima a returului). În această rundă, CSM Unic Piatra Neamţ va evolua pe teren propriu, la Sala Polivalentă, în faţa formaţiei CS Top Volei 05 Constanţa. Elevele antrenorului Rareş Gavril intră în retur de pe podium (locul III), în timp ce adversarele lor sînt pe locul VII. În această etapă, în seria Est a eşalonului secund mai sînt programate partidele: SO 2005 Voluntari – CSM 2007 Focşani; CS Medgidia – CSM Gloria Buzău (derby-ul etapei) şi CS Rapid Bucureşti – CTF Mihai I Bucureşti.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Autorităţile, alertă maximă din cauza retrovirusului chinez

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să ia o serie de măsuri de igienă ■ s-au definit şi în România conceptele de „caz suspect“ şi „caz probabil“ ■ cuvîntul de ordine este igienă şi iar igienă ■

Apariţia unor cazuri mortale de infecţii cu virusul ucigaş „Made in China“ au pus pe jar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat alertă internaţională maximă, obligînd şi Ministerul Sănătăţii din România să instaureze o celulă de criză.

Aceasta este formată din specialişti la nivelul ministerului, Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţiile de Sănătate Publică au fost şi ele puse în situaţia de a face o serie de recomandări. „S-a primit de la Ministerul Sănătăţii o avertizare referitoare la apariţia într-o provincie din China a unei alerte de infecţie cu un virus mortal, respectiv Coronavirus.

În acest sens, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit un grup tehnic de lucru pentru managementul acestui tip de virus mortal, celulă de criză din care fac parte specialişti din minister, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost dispuse o serie de măsuri urgente de informare a medicilor de familie, a celor de la Unităţile de Primiri Urgenţe şi de la Centrele de Primiri Urgenţe din spitale, referitor la măsurile şi procedurile ce trebuie luate. Unităţile sanitare au obligaţia de a asigura substanţe biocide eficiente, în cantităţi suficiente.

Personalul este obligat să poarte echipament de protecţie. S-au dispus şi măsuri de depistare a românilor care au călătorit în China“, a declarat medicul Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al DSP Neamţ.

Deşi în Neamţ nu există nici un caz sever de infecţie respiratorie acută, Direcţia de Sănătate a transmis în teritoriu recomandări privind măsurile ce trebuie luate pentru preîntîmpinarea acestora. Celula de criză a transmis medicilor informaţii referitoare la ceea ce poate constitui o simptomatologie care să alarmeze, definind situaţiile de „caz suspect“ şi „caz probabil“.

Medicii susţin că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul chinez se suprapun cu cele pe care le recomandă frecvent pentru preîntîmpinarea infecţiilor respiratorii şi gripei. Acestea constau în igiena mîinilor, care trebuie cît mai des spălate cu apă caldă şi săpun, aerisirea incintelor, a triajului epidemiologic zilnic în colectivităţi, precum şi măsuri de evitare a aglomeraţiilor.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Andrea Trifan, a declarat că în ultimele zile, îngrijoraţi de veştile alarmante despre acest virus, s-au prezentat la urgenţe zece persoane, dintre care unii cu tuse veche de 3 luni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Este cod galben de ninsori consistente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vizată e zona montană înaltă unde vor fi şi intensificări ale vîntului ■ atenţionarea este valabilă pînă miercuri, la ora 18 ■ în restul teritoriului vremea este mai blîndă ■

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, fiind vizate mai multe zone din ţară inclusiv jumătatea vestică a judeţului Neamţ.

Atenţionarea a intrat în vigoare de pe 28 ianuarie de la ora 20.00 şi expiră pe 29 ianuarie, la ora 18.00, anunţîndu-se, îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susţinute ale vîntului şi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

„În intervalul menţionat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vîntul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberînd zăpada şi determinînd scăderea vizibilităţii.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, peste 25 l/mp, astfel încît se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent“, conform ANM care mai anunţă că precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei.

Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar, vîntul va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h. Meteorologii au publicat şi estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Moldova, în intervalul 27 ianuarie – 9 februarie şi anunţă că între 27 şi 31 ianuarie media regională a maximelor termice va fi de 5-6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila uşor în jurul a 7 grade.

Ulterior, pînă pe 9 februarie, aceeaşi medie va fi de 4-6 grade. Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de 0 grade, exceptînd intervalul 30 ianuarie – 1 februarie şi ultimele zile ale celor două săptămîni, cînd media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămîni vor fi posibile precipitaţii slabe. În afară de ninsorile din zona montană se mai depreciază condiţiile meteo şi în restul judeţului, iar de pe 29 ianuarie, cîteva zile nu mai vedem soarele. Cerul va fi acoperit dar în Piatra Neamţ nu sînt anunţate precipitaţii. Maxima zilei nu mai trece de 7 grade, iar peste noapte va fi cer acoperit şi o minimă pozitivă, de 1 grad.

Cam la fel va fi vremea şi joi, 30 ianuarie. Rămînem cu cerul acoperit, dar fără precipitaţii şi va fi mai rece pentru că maxima nu trece de 5 grade. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi nu va fi mai rece de 2 grade. Singura zi cu ceva precipitaţii ar fi ultima din luna lui Gerar.

Vineri, 31 ianuarie, sînt anunţate ploi slabe la o maximă diurnă de 6 grade şi o minimă nocturnă de 2 grade. Sîmbătă, 1 februarie, reapare soarele care saltă mercurul din termometre pînă la 8 grade. Noaptea va fi cea mai blîndă din întreg intervalul, iar în zori se vor înregistra 4 grade.

Duminică, 2 februarie, va fi cer mohorît, dar va fi mai cald iar la amiază se vor înregistra 10 grade.

Citește știrea

Trending