Contactează-ne

Actualitate

Municipalul, al doilea joc cu minerii din Baia Mare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ voleibaliştii pietreni se reîntîlnesc cu maramureşenii în decurs de trei zile ■ miercuri, VCM a pierdut în Cupa României, iar sîmbătă vor avea meci de campionat la Baia Mare ■

Revenirea echipei masculine de volei Municipal Piatra Neamţ în eşalonul naţional se va produce oficial sîmbătă, 20 octombrie, odată cu meciul din deplasare cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, din cadrul etapei a II-a a Diviziei A1. Partida, programată la ora 16.00, va fi a doua dintre cele două formaţii în decurs de trei zile, după ce la jumătatea săptămînii, echipele s-au înfruntat la Piatra Neamţ, în optimile Cupei României. Miercuri, 17 octombrie, la Sala Polivalentă, elevii antrenorului Dan Gavril au pierdut în minim de seturi în faţa băimărenilor, scor 0:3 (-17, -27, -21). Victoria nu a fost atît de facilă pentru oaspeţi, mai ales în seturile 2 şi 3, după cum declara Marius Bontea, antrenorul grupării Ştiinţa Explorări Baia Mare: „Am jucat foarte bine în primul set, după care am comis multe greşeli şi ne-am complicat puţin situaţia. În setul secund am fost conduşi chiar şi la diferenţă de şase puncte, dar pînă la urmă am reuşit să ne impunem. În setul trei ne-am revenit şi l-am cîştigat fără prea mari emoţii. Cel mai important lucru, la finalul acestei partide, este că ne-am calificat în Final Four“. Cu doar o victorie, maramureşenii au ajuns direct în turneul final al competiţiei, deoarece adversarul din faza II-a, Tricolorul LMV Ploieşti, s-a retras din campionat. Celelate rezultate din optimile Cupei au fost: CSM Bucureşti – SCMU Craiova 3-0; CSM Cîmpia Turzii – Dinamo 0-3; Unirea Dej – U Cluj 3-0. În sferturile de finală se vor disputa întîlnirile: CSM Bucureşti – Steaua; Dinamo – VM Zalău şi Unirea Dej – Arcada Galaţi. Jocurile vor fi într-o singură manşă, eliminatorie, pe 15 ianuarie 2019, iar turneul final al Cupei României se va desfăşura în perioada 11-12 mai 2019. Revenind la jocul de campionat de la Baia Mare, e de presupus că profesorul Dan Gavril ar putea folosi aceiaşi jucători pe care i-a utilizat şi în meciul de Cupă: Melinschi, Al. Ionescu, Iosif, Criste, Borcoş, Şomoi, B. Ionescu (libero). În celelalte jocuri ale etapei a II-a sînt programate următoarele înfruntări: CS „U“ Cluj – CS Dinamo; CSM Cîmpia Turzii – CSM Bucureşti; CSA Steaua – CSM Arcada Galaţi; SCMU Craiova – ACS Volei Zalău; CS Unirea Dej – stă.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending