Contactează-ne

Actualitate

Muncă patriotică după o faptă de ultraj la poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat prins băut la volan a refuzat testarea ■ nu a vrut să meargă la spital, i-a lovit şi ameninţat cu moartea pe poliţişti ■ fratele i-a venit în ajutor ■

Doi fraţi din Oanţu, comuna Pîngăraţi, condamnaţi cu suspendare pentru ultraj la poliţişti, au atacat decizia primei instanţe, Judecătoria Piatra Neamţ, la Curtea de Apel Bacău. Magistraţii din judeţul vecin au menţinut hotărîrea şi i-au mai obligat pe cei doi inculpaţi la cîte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Pîngăraţi, sau Primăria Piatra Neamţ. Totul s-a întîmplat după ce unul din ei a fost prins afumat la volan. După ce a fost tras pe dreapta de oameni legii, nemţeanul a refuzat testarea cu etilotestul şi nu a vrut să meargă la recoltarea de probe biologice. Tînărul nu s-a ales cu dosar penal doar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, ci şi cu unul de ultraj după ce i-a făcut cu ou şi cu oţet pe poliţiştii care l-au tras pe dreapta. A primit şi „ajutor“ de la un frate, care i-a ameninţat pe poliţişti. Ambii şi-au măsurat forţele cu oamenii legii, unul l-a lovit pe un poliţist cu poarta, iar celălalt i-a aplicat agentului un pumn în faţă. În cauză este vorba de Daniel Mihai Golomoz, care a rămas cu cu o pedeapsă definitivă de 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj şi refuz de recoltare de probe biologice. Fratele, Viorel Ioan, a primit 1 an şi 4 luni de detenţie pentru ultraj, în aceleaşi condiţii. Ambii trebuie să scoată din buzunar cîte 500 de lei, cheltuieli de judecată. Faptele au avut loc pe 29 septembrie 2015. Atunci, primul dintre inculpaţi a fost oprit de un echipaj pe DC 134, în Oanţu. Oamenii legii l-au invitat pe şofer să sufle în fiolă, dar acesta a refuzat şi nici n-a dorit să meargă la spital pentru probe bilogice. Iritat de cei doi poliţişti, tînărul a proferat ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă. Aflat foarte aproape de casă, inculatul a vrut să intre în curte şi cum unul din poliţişti era în spatele său l-a lovit cu poarta. Ulterior, acesta a obţinut certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni vindecabile în 2-3 zile de îngrijiri medicale. Acuzatul a beneficiat de ajutorul fratelui, care la rîndul lui a proferat ameninţări cu moartea la adresa celor doi oameni ei legii. Pe poliţistul care l-a urmat pe fratele lui l-a lovit cu o piatră, iar celuilalt i-a aplicat un pumn în figură, acesta din urmă suferind leziuni vindecabile în 4-5 zile de îngrijiri.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending