Contactează-ne

Actualitate

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț: Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipa liberală de la Neamț a organizat un eveniment prin care și-a prezentat programul de guvernare locală ”Bunăstare și Respect – Se poate și la Neamț”. Invitatul de onoare a fost europarlamentarul Rareș Bogdan, care a ținut un discurs electrizant, prin care le-a transmis celor prezenți să nu aibă teamă, să se mobilizeze pentru a-i convinge pe nemțeni că este timpul să scape de ”baronul” Ionel Arsene.

Candidații PNL la primăriile de municipii, orașe și comune din Neamț au fost prezentați de Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Neamț.

Mugur Cozmanciuc a avut un discurs energizant, îndrăzneț, în care a prezentat programul de candidatură, dar a subliniat și actele sfidătoare pe care le-a făcut Ionel Arsene.

”Pe 27 septembrie cred că acest județ are forța schimbării pe care a avut-o națiunea română în decembrie 1989, pe care a avut-o când s-a adunat în Piața Victoriei din București pe 10 august 2018, pe care au avut-o când au ieșit în stradă să conteste OUG 13 prin care voiau să distrugă justiția. În județul Neamț există un om care are o dorință majoră de a-i vedea pe cetățeni umiliți. Ionel Arsene se comportă ca un baron local, care ne consideră pe noi toți subevoluați, care ne jignește și are pretenția să îi mulțumim că ne-a jignit, care nu se consultă cu cei din jur și ia decizii despotic. Primarii PNL au fost umiliți de președintele Consiliului Județean. Ionel Arsene este un om care nu are curaj să se întâlnească cu cetățenii și are o capacitate mare de a manipula și minți. (…) Astăzi suntem aici pentru că este vorba despre noi și despre viitorul județului. Dacă un om crede că este stăpânul județului, care acest lucru deoarece cineva probabil i-a permis și cineva a acceptat așa ceva. Eu sunt născut liber, iar în decembrie 1989 țara asta a avut tineri care au murit pentru libertate, pe 10 august 2018 au fost oameni bătuți de jandarmi pentru libertate. E o masă mare care vrea libertate. Trebuie să aveți puterea să vă doriți să fiți liberi, să vă doriți să vă alegeți singuri destinul. Împreună ni-l vom alege, deoarece alegerile din 27 septembrie vom alege împreună destinul județului Neamț. Alegerile din 27 septembrie sunt cele care vor arăta că acest județ s-a rupt de trecut, de Liviu Dragnea, de apucături despotice și va merge cu inima deschisă spre viitor. Împreună vom construi forța acestui județ. Voi sunteți cei care veți conduce acest județ, voi sunteți forța de a schimba acest județ. 27 septembrie este momentul în care aveți de ales: între a rămâne în trecut sau a merge spre viitor, între un județ condus de un baron despotic sau a alege un președinte al Consiliului Județean. Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Rareș Bogdan: Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten, este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis mesaje puternice de susținere pentru candidații liberali de la Neamț.

”M-am bucurat să îl cunosc pe Leonard Achiriloaei, o excepțională alegere pentru romașcani și pe Andrei Carabelea, o surpriză foarte plăcută, realmente un tânăr de care cu siguranță vom mai auzi și care sper să facă istorie la Piatra Neamț. Îl admir pe Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten și este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova. A sosit un  moment astral, pe care sper ca fiecare alegător pe data de 27 septembrie să îl înțeleagă. Este pentru prima dată, după 30 de ani de democrație originală, în care președintele României este dat de PNL, Guvernul, premierul sunt formate în jurul PNL și așa va fi. Explicați asta! Președintele a explicat clar: pentru atacurile la adresa democrației PSD-ul nu va avea șansa să fie la putere cât voi fi eu președintele României. Cât de necesar este ca nemțenii să înțeleagă misiunea lui Mugur Cozmanciuc pentru nemțeni? Axa președinte de CJ liberal, guvern liberal, președinte din partea PNL, cea mai puternică echipă de europarlamentari PNL este una a dezvoltării, a banilor europeni. Aveți de ce să vă mândriți că sunteți liberali, să vă mândriți cu acest Guvern, că aveți de ce să vă luptați pentru candidații voștri la primării. Aveți o șansă fantastică să vă convingeți electoratul, să vă mobilizați electoratul și să îi convingem pe oameni că singura soluție de a scoate din sărăcie județul Neamț este să îl aleagă pe Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean. El este un om care poate pune mâna să îi sune pe europarlamentari, căruia îi răspunde la telefon premierul, miniștrii. Sigur sprijinit de Eugen Țapu Nazare și de Laurențiu Leoreanu. Mugur Cozmanciuc are capacitatea să stea de vorbă cu oricine, să facă lobby pentru acest județ. E un moment pe care dacă nu îl exploatăm acum o să ne scape printre degete. Știu că ne luptăm cu unul din baronii PSD, care este extrem de toxic, lipsit de bun simț. Nu știu cum a apărut!?! Dintr-o negură, dintr-o peșteră, a apărut în umbra lui Liviu Dragnea, îi căra geanta și după care a început să emită pretenții de lider. Însă PNL este la un maxim istoric după 1989, dar este important ca fiecare alegător să fie mobilizat. Să nu ratăm șansa asta”, a declarat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Printre vorbitori s-au numărat și senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Laurențiu Leoreanu, Andrei Carabelea – candidatul PNL la primăria municipiului Piatra Neamț și Leonard Achiriloaei – candidatul PNL la primăria municipiului Roman.

Senatorul liberal a transmis că este momentul ca Ionel Arsene să fie ”trimis în istorie”.

”Greul începe de abia după 27 septembrie, va fi punctul de cotitură. De ce spun greul? Pentru că în urma lor administrațiile PSD lasă în urma lor dezastru. În județul Neamț ne batem cu Ionel Arsene, omul de casă al lui Liviu Dragnea. Un sforar și un bișnițar. A lăsat sate întregi în sărăcie, fără apă, canalizare, gaze, drumuri doar pentru că au primari liberali. Omul care a ajutat afacerului cumătrului său să prospere, omul care nu a atras fonduri europene. Pe el și gașca lui dragi colegi și prieteni trebuie să îi trimitem acasă. Mai nou în gașca lui Arsene și-a făcut loc și Dragoș Chitic. Mulți au crezut că la Piatra Neamț ne vom demoraliza și vom intra în degringoladă. Nu numai că nu s-a întâmplat asta, ci ne-a făcut să ieșim mai puternici și mai întăriți. De fapt, Dragoș Chitic ne-a făcut un serviciu: nu ne-a mai lăsat să îl dăm noi afară și a plecat singur. Nimeni din PNL nu poate candida atâta timp că are o condamnare penală, chiar dacă are 90% în sondaje. Da, vrem victoria, dar nu cu orice preț. Iar faptul că Dragoș Chitic a plecat cu Ionel Arsene spune multe despre caracterul acestui om pe care l-am primit în casa noastră. Un vot pentru Chitic înseamnă un vot pentru Ionel Arsene! Să le spuneți asta prietenilor voștri. Andrei Carabelea va fi primarul Pietrei, Leonard Achiriloaei va fi primarul Romanului, vom câștiga peste 40 de primării din județ, iar Mugur Cozmanciuc va fi președintele Consiliului Județean. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe nemțeni! Doamne ajută”, a declarat Eugen Țapu Nazare.

Andrei Carabelea, candidatul PNL la primăria Piatra Neamț, le-a transmis colegilor că au o responsabilitate uriașă față de comunitățile lor.

”Pe 27 septembrie vom lua municipiile și peste 40 din comunele județului pentru că trebuie să dăm un președinte tânăr la Consiliul Județean, care să aibă viziune, caracter și dăruire pentru comunitatea sa. Astăzi nu putem vorbi despre dezvoltare, doar gândindu-ne la limitele geografice ale orașelor și comunităților noastre, ci să avem o viziune mai largă pentru a dezvolta unitar”, a declarat Andrei Carabelea.

Deputatul Laurențiu Leoreanu a subliniat importanța contextului actual în care administrațiile locale vor putea lucra în parteneriat cu un Guvern implicat, competent și onest. Totodată, parlamentarul a trecut în revistă toate atacurile lansate de cei de la PSD asupra Guvernului PNL, care se străduia să ofere cele mai bune soluții pentru toți cei afectați de pandemie.

”Avem în Neamț cel mai concret exemplu de impostură, de acțiune populistă, iresponsabilă, prin măsuri heirupiste luate în anumite zone în mod nedemocratic, alocând bani care nu se văd în dezvoltare. Avem comunități importante care aveau nevoie de cofinanțare pentru proiecte europene dar de unde să înțeleagă asta un om care este a dus județul pe penultimul la atragerea de fonduri europene? (…) Iată că avem nevoie de o schimbare de paradigmă, de o viziune de dezvoltare a județului Neamț. PNL vine cu o echipă bine structurată. Avem candidați care au forța să câștige, nu pentru ei, ci pentru comunitățile pe care le vor administra. Nu pentru PNL, căci PNL știe să construiască și nu pentru azi, ci pentru generațiile viitoare. Ca să ne bucurăm de lucrul bine făcut. Echipa PNL condusă de Mugur Cozmanciuc, viitorul președinte al CJ Neamț, reprezintă o soluție reală pentru județul nostru. Este momentul să fim mobilizați la maxim. PNL, filiala Neamț, are șansa să preia majoritatea în administrațiile locale împreună cu Mugur Cozmanciuc, la Consiliul Județean. Vrem să câștigăm alegerile nu pentru noi, ci pentru nemțeni. A venit momentul să schimbăm orânduirea cea crudă, să dăm județului Neamț o conducere onestă și vizionară”, a declarat președintele PNL Roman Laurențiu Leoreanu.

Candidatul PNL la primăria municipiului Roman Leonard Achiriloaei a transmis că oamenii sunt alături de echipa PNL și văd în candidații PNL soluția pentru viitorul județului Neamț.

”De ce văd asta? Pentru că noi suntem oameni profesioniști, capabili, cu programe coerente care venim să ducem județul Neamț și comunitățile noastre locale pe drumul dezvoltării. PNL este soluția pentru județul Neamț, iar Mugur Cozmanciuc este soluția pentru președinția CJ Neamț. Dragii mei, PNL va avea victorie”, a subliniat Leonard Achiriloaei.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. VLAD

    13 septembrie 2020 at 1:06 PM

    Politruci mincinosi de P(D)NL , cum este tatucu vostru Iohannis cu PSD in gura asa sunteti si voi . Spuneti ce o sa faceti mincinosilor !!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 1.470 cazuri noi. Neamţ – 55 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

n la nivel naţional au fost confirmate în total 125.414 cazuri n la Neamţ în total au fost confirmate 3.110 cazuri n

Până pe 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

100.636 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 512 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.792 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.09.2020 (10:00) – 29.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (30 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.527. Dintre acestea, 551 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.393.670 de teste. Dintre acestea 21.330 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.992 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.338 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.435 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.341 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.816 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.219 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 602 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.850 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.694 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  119 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 5 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 2 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 733 au fost declarați vindecați: 613 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Actualitate

Calculele politice pentru majorităţi, PNL exclude orice negociere cu PSD

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

n negocierile vor începe după afişarea rezultatelor finale, susţin liberalii

Liderii PNL Neamţ, preşedintele Mugur Cozmanciuc, senatorul PNL Eugen Ţapu şi primarul ales al municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, au susţinut, marţi, 29 septembrie, o conferinţă de presă în care au mulţumit nemţenilor pentru votul acordat, dar au făcut şi câteva declaraţii legate de negocierile pentru obţinerea unor majorităţi în consiliul judeţean şi consiliile locale.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a precizat că negocierile vor fi făcute după ce vor fi afişate rezultatele finale şi că liberalii sunt deschişi pentru orice formă de colaborare cu oricine vrea să facă opoziţie faţă de modul “medieval” în care PSD a condus judeţul. S-a mai precizat că este exclusă orice colaborare cu PSD, dar şi cu fostul primar de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, lăsându-se însă loc a se înţelege că ar fi posibilă o negociere cu PMP. De altfel, după cum arată distribuţia mandatelor după numărătoarea parţială, în Consiliul Judeţean Neamţ PNL, pentru a obţine o majoritate, ar avea nevoie pe lângă mandatele celor de la USR Plus şi PRO România şi de mandatele celor de la PMP. Asta pentru a-l “izola” politic pe preşedintele Ionel Arsene.

La Consiliul Local Piatra Neamţ, ar putea fi conturată o majoritate extrem de fragilă, la un singur vot, printr-o colaborare între PNL, USR Plus şi PRO România. Atragerea într-o alianţă post-electorală şi a PMP ar tranşa însă definitiv lucrurile în ceea ce priveşte problema majorităţii în CL Piatra Neamţ. Rămâne de văzut ce se va negocia, dacă va fi pe funcţii, aşa cum a fost până acum, sau pe proiecte şi principii, aşa cum promit politicienii şi cum vor fi finalizate aceste negocieri.

Declaraţii publice referitor la alianţele de după alegeri au mai fost făcute şi în trecut de liderii unor fomaţiuni politice. Astfel, Liviu Harbuz, liderul PRO România Neamţ a exclus orice colaborare cu PSD-ul lui Ionel Arsene, însă rămâne de văzut dacă nu va primi o altfel de direcţie “de la centru”, în vreme ce reprezentanţii USR au spus că şi-ar dori să colaboreze cu PNL. PMP se declară un partid de dreapta, dar chiar şi aşa, în trecut, asta nu i-a oprit pe unii membrii să colaboreze bine cu PSD-ul. Întrebat dacă nu pierde startul aşteptând să negocieze abia după afişarea rezultatelor finale, Mugur Cozmanciuc a declarat: “cine vrea să stea de vorbă cu Ionel Arsene să-şi asume că e în slujba unui baron”.

Un element important în derularea negocierilor ar putea fi şi faptul că, la acest moment, e dat ca aproape sigur faptul că în decembrie vom avea alegeri parlamentare. În acest context, dacă îşi doresc rezultate bune, partidele de dreapta ar putea să mai renunţe la orgolii sau funcţii şi să parafeze o înţelegere care să treacă PSD în “opoziţie” la Neamţ, mizând că astfel vor reduce scorul electoral viitor al acestei formaţiuni politice.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 1.271 de cazuri noi. Neamţ – trei cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

n la nivel naţional numărul total de cazuri a ajuns la 123.944, 99.344 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi n la Neamţ în total au fost înregistrate 3.110 cazuri n

Până pe 28 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

99.344 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.09.2020 (10:00) – 28.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

29 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.528. Dintre acestea, 557 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea 6.162 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.306 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.856 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.331 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.395 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  24.136 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 632 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 70.100 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.693 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  119 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 5 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 428 au fost declarați vindecați: 308 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Trending