Contactează-ne

Advertorial

Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis

Știre publicată în urmă cu

în data de

“P”

Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupţiei şi convingerea că poate transforma România într-o ţară normală, în care totul să funcţioneze aşa cum trebuie – acestea sînt cîteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis. PNL desfăşoară o amplă campanie de strîngere de semnături pentru preşedintele Klaus Iohannis, care candidează pentru un nou mandat la Cotroceni. Obiectivul declarat al PNL este să strîngă peste două milioane de semnături, cu mult peste cerinţa legală de 200.000, semn clar că preşedintele Klaus Iohannis are cea mai puternică susţinere dintre toţi candidaţii pentru Palatul Cotroceni. Vineri, 20 septembrie, Klaus Iohannis este aşteptat să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de Preşedinte al României la Biroul Electoral Central, unde va fi însoţit de mai mulţi lideri şi susţinători din PNL. Campania de strîngere de semnături presupune dialogul voluntarilor PNL cu românii, liberalii explicînd de ce candidează şeful statului pentru un nou mandat. Voluntarii PNL au discutat cu cetăţenii şi au strîns mărturiile acestora, într-o radiografie a aşteptărilor lor. Ce cred cei care au semnat, dîndu-şi acordul pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să obţină un nou mandat?

Lupta anticorupţie

Klaus Iohannis este văzut ca un adversar al politicienilor PSD care, prin legile votate în Parlament, au contribuit la eliberarea unor infractori. ”Nepotul meu a fost bruscat pe stradă de nişte matahale eliberate din puşcărie. Am simţit atunci, pentru prima oară în viaţă, cum doare nedreptatea. Klaus Iohannis a fost vocea care a exprimat tot ceea ce am avut noi de spus, a fost acel politician care vorbea pentru mine, pentru noi. A fost şi rămîne preşedintele meu!”, susţine Mircea Aldea, Deva, judeţul Hunedoara. ”Preşedintele Klaus Iohannis a pus frînă abuzurilor PSD în domeniul Justiţiei, folosind toate armele constituţionale. A refuzat să promulge legile ticăloase ale PSD şi s-a adresat, în mod repetat, Curţii Constituţionale”, motivează Ion Preda, din Cluj-Napoca. Românii sînt conştienţi că preşedintele Iohannis a fost un adversar eficient al PSD, garantînd drepturile şi libertăţile fundamentale, precum şi promovarea unor legi juste. ”A convocat referendumul pe teme de justiţie, care a fost un bun prilej pentru noi toţi să blocăm amnistia şi graţierea dar, mai mult, a fost o ocazie să se audă şi vocea noastră, nu doar a hoţilor care se luptă cu un fantezist <>”, argumentează Mirela Răducanu, din Ploieşti. ”Vreau eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, nu mai vreau penali şi corupţie, vreau un parlament şi un guvern format din politicieni capabili să conducă o ţară, vreau să intrăm în Spaţiul Schengen, vreau salarii şi pensii ca în străinătate , iar românii să se întoarcă în ţara lor, să găsească aici locuri bine plătite, impozite mai mici pentru case şi terenuri! Am semnat pentru Klaus Iohannis pentru că eu sînt convins că asta vrea şi el”, susţine Nicolae Ifrim, din Sibiu.

A reprezentat România cu cinste

În alte cazuri, a cîntărit prestaţia şefului statului în materie de politică externă. ”Cine aţi vrea să răspundă, la Cotroceni, telefonului Angelei Merkel, spre exemplu? Sau la cel al lui Donald Trump? Şi în ce limbă să le răspundă, fiindcă există riscul ca „he-he” să nu însemne acelaşi lucru peste tot”, spune Constantin Marcu, Iaşi. ”Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de două ori de preşedintele SUA într-un singur mandat. De asemenea, summit-ul de la Sibiu a fost un succes, iar şeful statului a păstrat o relaţie bună cu Uniunea Europeană, în timp ce PSD este considerat <> chiar şi de socialiştii europenei”, crede Daniel Florea, din Oradea. ”Am văzut reportaje de toate felurile despre Romania la televiziunile din Germania despre corupţie, despre cum au fost eliberaţi puşcăriaşii, despre cum au încercat unii să facă legi numai pentru ei. Cînd am văzut-o pe Angela Merkel coborînd din maşină la Sibiu, când toţi ceilalţi lideri ai Europei apăreau salutînd mulţimea într-un oraş din România atunci am înţeles că încă se mai poate salva ceva. Ca încă, cineva, mai poate salva ceva. Klaus Iohannis a făcut atunci, fie şi pentru o zi , din România o ţară normală. Îl susţin fiindcă sper ca zilele de normalitate să se repete”, spune Marius Dan, Munchen, Germania.

Blocarea ”ţopăielii fiscale”

Pentru mulţi dintre români, şeful statului a pus stavilă risipei economice a guvernărilor PSD. ”A criticat dur <<ţopăiala fiscală>> şi a cerut abrogarea ordonanţelor de urgenţă cu impact negativ pentru economie, precum OUG 114 care duce la naţionalizarea Pilonului 2 de pensii, alungă investitorii din energie, telecomunicaţii şi sectorul bancar şi a dus la creşterea preţurilor pentru multe produse şi servicii”, spune Ioana Teodorescu din Galaţi. ”Mi-a plăcut faptul că preşedintele Klaus Iohannis a respins mai multe propuneri ale PSD pentru ministere, persoane cu totul nepotrivite pentru posturile pe care doreau să le ocupe – fie că vorbim de Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, fie că vorbim de Eugen Nicolicea la Justiţie”, explică Nicolae Prodan din Braşov. Mulţi dintre cei care semnează pentru Klaus Iohannis sînt întreprinzători particulari, care invocă speranţa normalităţii. ”De 18 ani muncesc pentru a ţine pe picioare un magazin. Nu am dat niciodată un leu niciunui inspector de control, deşi înţelegeam toate apropourile. Am refuzat să duc plicuri, să dau ciocolate sau sticle de whisky. Am spus că la un moment dat o să ajungem o ţară normală şi credeam că sînt singura care mai crede asta. Mă bucur că nu e aşa!”, a explicat Daniela Rotaru, Constanţa. Unul din motivele invocate este seriozitatea de care dă dovadă actualul preşedinte. ”Am semnat pentru Klaus Johannis pentru că eu cred că este cel mai reprezentabil Preşedinte care l-a avut România de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Are reprezentanţă, caracter, stofă şi ţinută demnă de un Preşedinte. Poate fi un model pentru orice român, asta cred eu că înseamnă funcţia de preşedinte al unui stat”, afirmă Ion Covaci, din Sibiu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertorial

”Alegerea primarilor în două tururi înseamă consolidarea democraţiei”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Țapu Nazare a declarat recent că ”alegerea primarilor în două tururi înseamă consolidarea democraţiei”.

Partidul Naţional Liberal rămîne consecvent deciziei de alegere a primarilor în două tururi de scutin, indiferent de poziţia exprimată de Partidul Social Democrat. În acest sens, Cabinetul Orban va identifica toate căile constituţionale de punere în aplicare a acestei decizii, după cinci ani în care PSD s-a opus constant revenirii la sistemul de alegeri a primarilor în două tururi.

Există serioase temeri că PSD va continua să saboteze discutarea acestei teme în plenul Parlamentului, principala sa grijă fiind conservarea rezultatelor în cele peste 1.700 de localităţi în care are primari. O decizie a cabinetului Orban în acest sens este aşteptată şi de marea majoritate a cetăţenilor Rom=niei care, la ultimele alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale, s-au pronunţat clar pentru normalitate, o normalitate din care PSD nu poate să facă parte pentru modul cinic în care a guvernat în ultimii ani.

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este încă un pas pentru consolidarea democraţiei. Acest tip de vot conferă o legitimitate crescută primarilor care trebuie să fie aleşi cu votul majorităţii comunităţilor locale. Cazuri în care un primar a fost ales cu voturile a doar 15% – 20% dintre locuitori nu trebuie să mai existe”, a declarat Eugen Ţapu Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senat.

Citește știrea

Advertorial

Bugetul de stat pentru anul 2020, unul suplu, articulat, care permite dezvoltarea României

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ susţine senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare

Asumarea răspunderii Cabinetului Orban pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi Legea de corectare a Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, va permite României să funcţioneze normal, cu un buget care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, nu din martie sau aprilie, aşa cum se întâmpla în vremea PSD. Asumarea răspunderii este o poziţie corectă a Guvernului Orban, care evită astfel o criză previzibilă.

”După trei ani de haos legislativ şi instabilitate fiscală, cu bugete anuale mult întârziate, care au pus în pericol toate sistemele publice şi au descurajat investiţiile, trebuie să reînvăţăm să funcţionăm normal, cu un buget articulat, suplu, care să intre în vigoare din prima zi a noului an. Evităm în acest fel  o criză şi redăm încrederea românilor în instituţiile statului şi ne recâştigăm poziţiile pierdute în faţa partenerilor străini şi a potenţialilor investitori”, a explicat senatorul Eugen Ţapu-Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senatul României.

Liberalul a mai spus că adoptarea bugetului de stat pentru anul 2020 până la 31 decembrie, evită apariţia unor crize care ar fi pus în pericol plata pensiilor şi salariilor din sistemul public, dar şi continuarea implementării a numeroase proiecte europene. Acesta a mai subliniat că PNL va respecta calendarul creşterii pensiilor şi salariilor, iar investiţiile sunt mai mari cu 4,5%, decât în 2019. De o atenţie deosebită se bucură marile proiecte de infrastructură, iar creşterea economică prognozată este de 4,1%. Optimizarea cheltuielilor se va realiza prin îngheţarea salariilor demnitarilor, reducerea subvenţiilor pentru partidele politice, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, în sectorul public, dar şi raţionalizarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii în instituţiile publice.

”O abordare complet diferită se produce în alocarea fondurilor către comunităţi, pentru că noi vrem să dirijăm banii către comunităţile unde se produc, spre deosebire de PSD care lua fondurile de la primării. De aceea, sumele defalcate din impozitul pe venit care vor fi transferate administraţiilor locale vor creşte la 64%, iar sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor administraţilor locale vor creşte cu 2,76 de miliarde de lei”, a mai subliniat Eugen Ţapu-Nazare

Acesta a mai arătat că bugetele pentru  Sănătate şi Educaţie sunt mai mari, dar şi că salariul minim va creşte. La Educaţie, alocările bugetare cresc de la 2,8% din PIB, la 3,8% din PIB, iar bugetul Sănătăţii creşte cu 3,8 miliarde de lei.

Citește știrea

Advertorial

Liderii PNL Neamţ şi “radiografia” primei luni de guvernare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ parlamentarii liberali de Neamţ au susţinut o conferinţă de presă în care au punctat măsurile luate de Guvernul Orban

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare şi vicepreşedintele PNL, deputatul Laurenţiu Leoreanu, au susţinut vineri, 13 decembrie, o conferinţă de presă, în care au punctat pe de o parte “greaua moştenire” lăsată de guvernarea pesedistă, dar şi măsurile luate de Guvernul Orban, într-o lună de activitate.

Senatorul Eugen Ţapu a punctat în principal nerealizările celor de dinainte: “Cînd a ajuns la Palatul Victoria Guvernul Orban a avut de rezolvat o serie de priorităţi: realizarea rectificării bugetare pentru 2019 şi elaborarea proiectelor de lege pentru bugetul pe anul 2020. A fost nevoie să facă nominalizarea candidatului pentru funcţia de comisar european, pregătirea pentru perioada de iarnă, măsuri pentru abrogarea recursului compensatoriu, adoptarea unor măsuri pentru a evita riscul de dezangajare pentru o serie de fonduri europene şi altele.

Ce a găsit Guvernul PNL? Restanţe la plată pentru facturi pentru proiecte demarate prin PNDL de peste 5 milioane de lei, sume reprezentînd TVA, amânate la plată de fostul guvern pentru a induce în eroare opinia publică în legătură cu deficitul bugetar, deficit bugetar, spitalele regionale încă la stadiul de studii de fezabilitate şi altele”, a spus, printre altele, Eugen Ţapu.

Deputatul Laurenţiu Leoreanu a punctat măsurile luate de guvernarea liberală (restructurarea Guvernului, desecretizarea dosarului 10 august, deblocarea contractelor de finanţare pentru operatorii de apă – canalizare, abrogarea recursului compensatoriu, eliminarea supraccizei la combustibil, etc), fiind completat de preşedintele PNL Neamţ:

“Aş vrea să mai menţionez cîteva măsuri care au fost luate de Guvernul PNL: măsuri pentru deblocarea situaţiei minerilor de la SN Salrom, prin acordarea voucherelor de vacanţă bugetate şi neacordate de către Consiliul de Administraţie; restructurarea Guvernului prin reducerea de la 26 la 16 a numărului ministerelor. Acest proces va continua la nivelul agenţiilor şi celorlalte instituţii. Apoi, au fost deblocate proiecte finanţate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanţare pentru România. Au fost lansate apeluri de proiecte în domeniul screeningului medical (prevenţie pentru cancer de colon, cancer mamar, cancer uro-genital, hepatită) cu o valoare de 100 milioane euro.

Au fost semnate ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Piteşti, aproximativ 40 de kilometri, în care sunt cuprinse şi variantele de ocolire ale localităţilor Balş şi Slatina. A fost deblocată situaţia examenului de rezidenţiat, care a avut loc pe 8 decembrie, şi pentru care s-au înscris 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.

Totodată, aş vrea să transmit un mesaj: toate proiectele de investiţii care au fost începute în judeţul Neamţ vor continua. Orice voce solitară, care devine tot mai solitară, care spune că nu vor continua aceste proiecte este într-o mare eroare. Guvernul PNL şi echipa PNL Neamţ vor susţine proiectele de investiţii din judeţul Neamţ, indiferent de obiectiv.

Fiecare proiect de investiţii se va derula conform cadrului legal şi fie că vorbim de drumul Piatra Neamţ – Bacău, Bicaz – Poiana Largului sau Autostrada Unirii sau alte proiecte, acestea vor fi continuate şi susţinute de Guvernul PNL, în parametri legali şi corecţi. Orice factură care arată că a existat un serviciu prestat, un deviz de lucrări, care este conform cu realitatea, se va plăti.

Finalul anului 2019 va găsi Guvernul Orban cu facturile achitate către operatorii care le-au emis, dar niciodată nu se va plăti factura pentru un acoperiş al unei şcoli, unde nu există şcoala, ca să dau doar un exemplu, fără a intra în detalii”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Trending