Contactează-ne

Actualitate

Moment aniversar pentru sindicaliştii de la Sanitas

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Federaţia Sanitas a împlinit 29 de ani de activitate ■ „Sîntem cea mai mare organizaţie sindicală din România şi nu trebuie să dăm voie nimănui - politic sau nepolitic - să ne dezbine!“, a transmis preşedintele Leonard Bărăscu ■ în această perioadă au loc întîlniri cu reprezentanţii Guvernului pe tema blocajelor şi inechităţilor aduse de OUG 114 ■

Federaţia Sanitas din România a marcat, pe 1 februarie, împlinirea a 29 de ani de activitate. La sesiunea aniversară a Consiliului Naţional au luat parte reprezentanţii organizaţiilor judeţene din ţară, printre care şi Eva Ungureanu, preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Neamţ. În cadrul întrunirii au fost readuse în atenţie momentele importante ale luptei sindicale, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei, insistînd asupra unităţii ca soluţie pentru a merge mai departe pe un drum presărat cu rezultate notabile. „Federaţia Sanitas din România adaugă, astăzi, încă un an de activitate intensă, de implicare în viaţa socială şi profesională a angajaţilor din sănătate şi asistenţa socială. Sunt 29 de ani de cînd Sanitas reprezintă vocea celor care, prin activitatea de zi cu zi, duce greul acestor domenii. (…) Suntem cea mai mare organizaţie sindicală din Rom=nia şi nu trebuie să dăm voie nimănui – politic sau nepolitic – să ne dezbine! Am reuşit, timp de 29 de ani, să vedem în primul rînd ceea ce ne uneşte. De noi depinde să continuăm să rămînem uniţi pentru a face faţă cu succes permanentelor provocări! Cu susţinerea voastră, cu eforturile şi profesionalismul de care daţi dovadă, ne vom continua drumul sindical, pentru promovarea şi apărarea drepturilor membrilor noştri, deoarece aceşti 29 de ani ne arată că numai împreună vom putea fi mai puternici!“, a afirmat Leonard Bărăscu. Participanţii au fost informaţi şi despre stadiul discuţiilor avute cu reprezentanţii Guvernului pe tema blocajelor şi inechităţilor aduse în sistemul de sănătate şi asistenţă socială de Ordonanţa de Urgenţă 114. Pe lîngă îngheţarea unor drepturi de natură salarială, ordonanţa adoptată pe final de decembrie ar induce, în opinia sindicaliştilor, un grad de ambiguitate în privinţa altor drepturi deja consacrate. În cursul lunii ianuarie au avut loc două întîlniri cu cei de la Ministerul Sănătăţii. „Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întîlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţa socială. În aceste condiţii, Federaţia Sanitas a solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întîlniri cu Premierul României şi o echipă guvernamentală formată din reprezentanţi abilitaţi să ofere soluţiile optime pentru disfuncţionalităţile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018. Ne exprimăm speranţa că această întîlnire va avea loc foarte curînd şi că cei prezenţi vor reuşi să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat. În caz contrar de rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizaţiei, alte tipuri de acţiuni în susţinerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm“, se menţiona într-un recent comunicat de presă al Federaţiei Sanitas.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending