Contactează-ne

Actualitate

Moment aniversar pentru sindicaliştii de la Sanitas

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Federaţia Sanitas a împlinit 29 de ani de activitate ■ „Sîntem cea mai mare organizaţie sindicală din România şi nu trebuie să dăm voie nimănui - politic sau nepolitic - să ne dezbine!“, a transmis preşedintele Leonard Bărăscu ■ în această perioadă au loc întîlniri cu reprezentanţii Guvernului pe tema blocajelor şi inechităţilor aduse de OUG 114 ■

Federaţia Sanitas din România a marcat, pe 1 februarie, împlinirea a 29 de ani de activitate. La sesiunea aniversară a Consiliului Naţional au luat parte reprezentanţii organizaţiilor judeţene din ţară, printre care şi Eva Ungureanu, preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Neamţ. În cadrul întrunirii au fost readuse în atenţie momentele importante ale luptei sindicale, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei, insistînd asupra unităţii ca soluţie pentru a merge mai departe pe un drum presărat cu rezultate notabile. „Federaţia Sanitas din România adaugă, astăzi, încă un an de activitate intensă, de implicare în viaţa socială şi profesională a angajaţilor din sănătate şi asistenţa socială. Sunt 29 de ani de cînd Sanitas reprezintă vocea celor care, prin activitatea de zi cu zi, duce greul acestor domenii. (…) Suntem cea mai mare organizaţie sindicală din Rom=nia şi nu trebuie să dăm voie nimănui – politic sau nepolitic – să ne dezbine! Am reuşit, timp de 29 de ani, să vedem în primul rînd ceea ce ne uneşte. De noi depinde să continuăm să rămînem uniţi pentru a face faţă cu succes permanentelor provocări! Cu susţinerea voastră, cu eforturile şi profesionalismul de care daţi dovadă, ne vom continua drumul sindical, pentru promovarea şi apărarea drepturilor membrilor noştri, deoarece aceşti 29 de ani ne arată că numai împreună vom putea fi mai puternici!“, a afirmat Leonard Bărăscu. Participanţii au fost informaţi şi despre stadiul discuţiilor avute cu reprezentanţii Guvernului pe tema blocajelor şi inechităţilor aduse în sistemul de sănătate şi asistenţă socială de Ordonanţa de Urgenţă 114. Pe lîngă îngheţarea unor drepturi de natură salarială, ordonanţa adoptată pe final de decembrie ar induce, în opinia sindicaliştilor, un grad de ambiguitate în privinţa altor drepturi deja consacrate. În cursul lunii ianuarie au avut loc două întîlniri cu cei de la Ministerul Sănătăţii. „Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întîlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţa socială. În aceste condiţii, Federaţia Sanitas a solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întîlniri cu Premierul României şi o echipă guvernamentală formată din reprezentanţi abilitaţi să ofere soluţiile optime pentru disfuncţionalităţile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018. Ne exprimăm speranţa că această întîlnire va avea loc foarte curînd şi că cei prezenţi vor reuşi să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat. În caz contrar de rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizaţiei, alte tipuri de acţiuni în susţinerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm“, se menţiona într-un recent comunicat de presă al Federaţiei Sanitas.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Poliţiştii de la rutieră au făcut prăpăd: 600 de amenzi şi 80 de permise reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

O acţiune a poliţiştilor de la Rutieră, în Neamţ, derulată pe parcursul unei săptămîni s-a soldat cu un bilanţ îngrijorător: peste 600 de amenzi, din care jumătate pentru viteză, 83 de persmise de conducere reţinute şi 13 certificate de înmatriculare retrase.

“În perioada 20– 26 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o amplă acțiune prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvîrșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (306 au fost pentru viteză neregulamentară, 48 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 25  bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 12 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice)

Au fost reținute 83 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Recital Sara Stroici, la „Victor Brauner”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamţ, două evenimente culturale pentru publicul nemţean.

Joi, 13 februarie 2020, de la orele 18, în sala “Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner”, se va desfăşura recitalul “De necuprins..” susţinut de  violonista Sara Stroici  şi de pianista Andreea Dobia. Repertoriul divers, de la G. F. Händel pînă la G. Enescu sau E. Ysaÿe, va fi îmbogăţit de o partitură filmică, cadru-secvenţă fiind redat  în timp real de regizorul Brînduşa Balan. Prin acest spectacol, artistele îşi doresc să ajute la amenajarea sălii de concerte “Theodor Macarie” a Liceului de Arte şi în scopul acesta va fi o urnă pentru donaţii. Intrarea este liberă. Vineri, 14 februarie 2020, începînd cu orele 9, la Liceul de Arte “Victor Brauner”, Andreea Dobia şi Sara Stroici vor oferi cursuri de măiestrie tinerilor muzicieni. Sînt aşteptaţi elevi şi studenţi de toate vîrstele care îşi doresc perfecţionarea tehnico-interpretativă la vioară, pian şi muzică de cameră. Înscrierile pentru cursanţii activi se fac printr-un mail cu repertoriul abordat, numele complet şi vîrsta, la adresa saramusicproduction@gmail.com sau la numărul de telefon 0748129995 pînă pe 12 februarie”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cele două artiste, doctorande ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, au concertat împreună pe scena Filarmonicii din Rîmnicu Vîlcea, în Bucureşti dar şi în Spania – Valencia, unde au susţinut cursuri de măiestrie pentru tinerii muzicieni români. Violonista Sara Stroici este originară din Piatra Neamţ, desfăşurîndu-şi în acest moment activitatea artistică în Bucureşti. Andreea Dobia este pianist-acompaniator la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucureşti.

Citește știrea

Actualitate

“Cupa Unirii” la şah, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ competiţia a fost organizată sîmbătă, 25 ianuarie, la "Roman Value Center" ■ au participat 71 de copii din mai multe oraşe ale Moldovei ■

Sîmbătă, 25 ianuarie 2020, în incinta Centrului comercial “Roman Value” s-a desfăşurat concursul de şah “Cupa Unirii”, organizat de gazde în parteneriat cu CSM Roman.

Concursul s-a desfăşurat în şase runde, în sistem elveţian, Open U14 ani, Elor 1200 şah rapid, 15 minute. “Criteriile de departajare au fost cele legate de numărul total de puncte, coeficient bucholtz, mediu şi coeficient de progres şi vîrstă. Au participat 71 de copii din Roman, Iaşi, Suceava, Vaslui, Piatra Neamţ.

Turneul s-a organizat în sistem Open U 14 ani. Toţi copiii au primit diplome de participare”, a declarat profesorul Cătălin Artene, instructor de şah la CSM Roman.Cîştigătorul turneului cu 5,5 puncte din 6 puncte posibile a fost Miron Necatarie, din Rădăuţi, judeţul Suceava. “CSM Roman s-a evidenţiat prin Eduard Nistor, care a obţinut locul al II-lea la general şi locul I la 14 ani, băieţi.

Pe locul al II-lea s-a clasificat Adelin Rusu la categoria 11 ani băieţi. Rareş Lesovski a obţinut locul I la 9 ani băieţi, iar Ana Maria Balaşcă, locul al II-lea fete, la categoria 14 ani. Dimina Vrînceanu a obţinut locul al II-lea fete, la categoria 9 ani, în timp ce Ştefan Levărdă s-a clasat pe locul I -U7 băieţi.

Tot locul I la U7 fete a obţinut Maria Karin, în timp ce Medeea Boboc s-a clasat pe locul al II-lea U7 ani”, a mai precizat antrenorul Cătălin Artene.

Citește știrea

Trending