Contactează-ne

Eveniment

Mită la Hidroelectrica: Sentinţă mărită la Curtea de Apel

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un an şi 10 luni de închisoare este sentinţa pentru o mită de 732.654 lei ■ fapta a fost comisă de un fost şef de la Hidrocentrale Bistriţa ■ banii au fost daţi cu 23 de ordine de plată ■

O mită mai mult decît consistentă, de peste 700.000 lei, pretinsă şi primită de un fost salariat al Hidroelectrica, a fost taxată cu un an şi 10 luni de închisoare, cu executare. În cauză este vorba de un fost şef de serviciu de la Hidroelectrica, sucursala Hidrocentrale Bistriţa, Dumitru Comaştoc, acesta fiind găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de luare de mită. Prima instanţă, Tribunalul Neamţ, l-a pedepsit cu un an de detenţie, însă sentinţa a fost atacată de procurorii anticorupţie la Curtea de Apel Bacău. În şedinţa de vineri, 18 ianuarie 2019, sancţiunea a fost majorată cu 10 luni, iar sentinţa este definitivă, urmînd ca bărbatul condamnat să ajungă cît mai curînd în penitenciar. „În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite apelul declarat de DNA. – ST. BACĂU împotriva senţintei penale nr.30/P/19.04.2018, pronunţată de Tribunalul Neamţ, în ceea ce priveşte cuantumul pedepsei principale la care a fost condamnat inculpatul Comaştoc Dumitru şi omisiunea aplicării uneia dintre pedepsele accesorii. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată sub acest aspecte, reţine cauza spre rejudecare şi în consecinţă; Majorează cuantumul pedepsei principale la care a fost condamnat inculpatul Comaştoc Dumitru, de la 1 an închisoare, la 1 an şi 10 luni închisoare. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev . de art.64 al.1 lit.a, teza a II-a, b şi c C.penal 1969, pe durata şi în condiţiile art. 71 C.p. 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sînt contrarii prezentei decizii. Definitivă“, conform instanţei. Mai trebuie spus că pentru banii cu titlu de mită, 732.564, s-a dispus confiscarea în folosul statului. Şi inculpatul a atacat decizia instanţei de fond, dar acţiunea lui a fost respinsă ca nefondată. Comaştoc a fost inculpat de procurorii DNA la finele lunii octombrie 2017. Anchetatorii au susţinut că acesta, la data faptei şef al Serviciului Dezvoltare, a pretins şi primit de la doi afacerişti o sumă consistentă, peste 732.000 de lei noi. În actul de inculpare s-a arătat că faptele au avut loc în perioada 2009 – 2011. „Inculpatul Comaştoc Dumitru, în calitate de şef al Serviciului Dezvoltare din cadrul SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză) suma de 732.564 lei, pentru a- şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, concret, pentru a asigura derularea în bune condiţii a unui contract pe care firma reprezentată de cei doi martori (oameni de afaceri) îl încheiase cu societatea menţionată mai sus“, conform unui comunicat al DNA. „Banii au fost pretinşi şi primiţi în perioada 2009 – 2011. Întreaga sumă a fost plătită de firma afaceriştilor prin intermediul a 23 de ordine plată (aferente unui număr de opt facturi fiscale), ce atestau în mod nereal prestarea unor servicii de o societate controlată de Comaştoc Dumitru“, conform DNA.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Accident cu două victime. Trafic blocat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu două victime după coliziunea dintre un autoturism şI o autoutilitară a avut loc vineri, 16 august, în localitatea Dobreni. Conform primelor informaţii oferite de reprezentanţii IPJ Neamţ, traficul este blocat. “Accident rutier pe DN 15 C, în localitatea Dobreni. Coliziune între un autoturism și o autoutilitară, două victime. Trafic blocat”, au transmis cei de la IPJ Neamţ. Tot vineri a mai avut loc un accident rutier soldat cu o victimă pe strada Gara Veche din Piatra Neamţ. “Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 47 de ani, din Țibucani, conducea o autoutilitară pe strada Gara Veche din Piatra Neamț, a efectuat manevra de depășire a unei motociclete ce era staționată și nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de celălalt vehicul, moment în care brațul de calare s-a deschis, acroșînd motociclistul, în vîrstă de 45 de ani, din Zănești. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițistii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident cu victimă. Implicate un autoturism şi două autoutilitare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi două autoutilitare şi care s-a soldat cu o victimă a avut loc în urmă cu puţin timp, miercuri, 14 august, la Turtureşti. “Accident rutier în Turturești, în care au fost implicate un autoturism și două autoutilitare. O persoană, un bărbat de aproximativ 45 de ani, este asistată medical de SAJ. La locul indicat s-au deplasează două echipaje cu o autospecială de intevenție complexă și o ambulanță SMURD”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Şoferi “cu chef” făcuţi pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Opt şoferi care au urcat la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice au devenit pietoni, după o acţiune a poliţiştilor de la Rutieră din Piatra Neamţ. Au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 10.000 de lei, iar toate acestea într-un interval orar de doar 4 ore. Acţiunea a avut loc miercuri, 14 august, şi a avut drept scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la consecinţele conducerii unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citește știrea

Trending