Contactează-ne

Actualitate

Mişună şuţii prin piaţă…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ preşedintele USR Neamţ susţine că în piaţă şi în zonele aglomerate romaşcanii îşi ţin actele ascunse de frica hoţilor de buzunare ■ în centru, infractorii minori continuă să-şi facă nestingheriţi de cap ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Preşedintele USR Neamţ, Radu Samson, a reclamat că în Roman Poliţia Naţională şi cea Locală sînt departe de a fi creat siguranţa cetăţenilor de vreme ce, în pieţe, pe centru şi în parcuri, cetăţenii nu se simt în siguranţă. Acesta a spus că una dintre marile probleme nerezolvate de nici o guvernare post-decembristă este aceea a siguranţei cetăţenilor. „În ultima săptămînă am avut amplasat în zona pieţei centrale cortul prin care strîngem semnături pentru iniţiativa cetăţenească «Fără penali în funcţii publice». Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost faptul că foarte mulţi romaşcani, mai ales cei de vîrsta a treia, sînt îmbrăcaţi «ca o ceapă», deşi e cald afară. Scot cărţile de identitate de undeva de sub două-trei rînduri de îmbrăcăminte, dintr-o punguţă pe care o ţin la piept, tocmai de frica hoţilor care sînt foarte activi, la modul propriu şi în zona pieţei mari şi a celei mici, şi în centru şi, acum, în bîlci. Acest mod de a se feri de infractorii majori şi minori spune foarte multe despre gradul de insecuritate în care trăim. E vorba de acei infractori minori care umblă organizaţi în găşti, din care unul te împinge, unul îţi bagă mîna în buzunar, unul îţi umblă în geantă, ceea ce arată cît de bine organizaţi sînt pentru astfel de activătăţi infracţionale“, a precizat Radu Samson. Acesta susţine că au trecut aproape două generaţii de cînd ex-primarul Dan Ioan Cărpuşor a mutat etnicii în Strada Fabricii, numărul celor care locuiesc în acel mediu crescînd exponenţial de la aproape 1.000, la aproape 2.000 în prezent. Liderul USR acuză că nici cei de la Putere, Alianţa PSD- ALDE, dar nici opoziţia, nu prea fac nimic din punct de vedere legislativ pentru a rezolva, în spirit european, problema singuranţei cetăţeanului. Acesta mai adăugat şi faptul că, în ultima vreme, nu a mai auzit nimic din gura deputatului liberal Laurenţiu Leoreanu, care promitea că va inţia un act normativ, pe care-l va supune atenţiei Parlamentului, în ceea ce priveşte o iniţiativă legislativă de rezolvare a problemei infracţionalităţii juvenile. „Tocmai mi-am amintit despre o promisiune mai veche a domnului deputat care ne spunea, cu ceva timp în urmă, că va lucra la o lege prin care sa stopeze acest fenomen şi să găsească o soluţie prin care să fie rezolvată problema infracţionalităţii juvenile, fie prin redeschiderea acelor centre de reeducare a minorilor, fie prin găsirea a unei soluţii viabile de atragere a răspunderii părinţilor. Timpul a trecut, indemnizaţia parlamentarilor a crescut, pensia specială s-a votat şi ea, dar legi de care avem cu adevărat nevoie nu s-au prea votat“, a mai declarat liderul USR. Acesta a adăugat şi faptul că, zilele acestea, în plin centrul urbei, o gaşcă de cinci-şase infractori minori îşi face veacul în părculeţele din laterala Casei de Cultură şi în cel din faţa Muzeului de Artă, hărţuind la modul propriu bătrînii care se odihneau sau erau în trecere prin aceste locuri publice. Asta, în văzul forţelor de ordine.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Actualitate

Neamţ: La volan, după ce a consumat droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un şofer în vîrstă de 22 de ani are de dat explicaţii poliţiştilor după ce a ieşit “pozitiv” la testul făcut pentru a se stabili dacă a consumat sau nu droguri înainte de a urca la volan.

“La data 10 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat un tînăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Piatra Neamț, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au transmis oamenii legii.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minor, fugar din Complexul “Familia Mea”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un minor de 12 ani, care a plecat din Complexul de Servicii “Familia Mea”, din Roman, este căutat de poliţişti.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman caută un minor de 12 ani, care a părăsit voluntar Complexul de Servicii ”Familia Mea” din Roman și nu a mai revenit.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, minorul NUȚU ȘTEFAN CONSTANTIN, de 12 ani, a părăsit voluntar Complexul de Servicii ”Familia Mea” din Roman, unde acesta era instituţionalizat și nu a revenit.

Semnalmente: înălţime – 1,50 m, greutate – 51 de kilograme, ochi albaștri, păr șaten.

La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare închisă,  geacă bleumarin, fiind încălțat cu adidași albi.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman și în localitățile limitrofe în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Tata” hoţilor – la 62 de ani, trimis la penitenciar după ce a intrat prin escaladare în locuinţa unei persoane

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un bărbat de 62 de ani, din Doljeşti, condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare  pentru furt calificat a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“În cadrul activităţilor desfăşurate, la data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

La data de 10 decembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat un bărbat de 62 de ani, din Doljești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 8 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

În fapt, în luna martie 2018, acesta a pătruns în mod repetat, prin escaladare și prin efracție în locuința unei persoane, de unde a sustras mai multe bunuri.

Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending