Contactează-ne

Actualitate

Ministrul Pintea îşi asumă numirea dr. Dan Morenciu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oficialul crede că cei din conducerea unor unităţi sanitare ar fi bine să-şi construiască echipele singuri ■ ministrul Sănătăţii nu crede că procentul scăzut de imunizări, din cauza căruia fostul director al DSP şi-a pierdut funcţia, e cel real ■

Numirea ca director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a doctorului Dan Morenciu, la doar un an după destituirea sa de la şefia Direcţiei de Sănătate Publică din cauza acuzaţiilor de incomptenţă managerială, legată de aplicarea programului naţional de imunizări, a stîrnit oarece reacţii în presă. Prezentă în judeţul Neamţ, într-o vizită de lucru, la sfîrşitul săptămînii trecute, la conferinţa de presă de la Roman, ministrul Sorina Pintea, a fost întrebată de redactorul Monitorul cum explică această numire, cel puţin controversată. „Îmi asum această numire şi am să vă explic şi de ce. Propunerea pentru numirea doctorului Dan Morenciu, ca director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a fost făcută de către directorul staţiei judeţene. Întotdeauna eu ţin cont de propunerile directorilor în alegerea subalternilor şi a colaboratorilor. Aceasta este părerea mea. Eu semnez doar pentru membrii Comitetului Director. Alegerea o fac cei care conduc. Nu sînt, de altfel, sigură că ceea ce i s-a reproşat directorului Dan Morenciu cînd conducea Direcţia de Sănătate Publică, este şi adevărat. Am verificat cîteva situaţii de demitere de acest fel: la Ilfov şi încă la un judeţ, unde directorilor li s-a reproşat procentul redus de imunizări. Procedura de calcul este greşită şi trebuie corectată. Se catagrafiază un anumit număr de copii. Prezenţi pe lista de vaccinări sînt 70%, pentru că 30% au plecat în străinătate. Şi atunci se raportează numărul de copii vaccinaţi la întreaga listă catagrafiată, deşi ştiu că cei plecaţi în străinătate nu vor mai veni să se imunizeze în ţară. Modalităţile de raportare şi inclusiv cea de achiziţionare a vaccinurilor sînt fundamental greşite. Am făcut aceste verificări pentru că au ajuns la mine nişte contestaţii, că altfel nu mi-ar fi trecut prin cap să verific acest aspect. Voi vedea şi situaţia de la Neamţ pe care o voi comunica ulterior în presă. Dacă raportarea s-a făcut la numărul de persoane catagrafiate sau, cum era corect, la numărul de persoane prezente în judeţ în acel moment“, a declarat ministrul Sorina Pintea. Reamintim faptul că Dan Morenciu, unul din cei mai longevivi directori de direcţii de sănătate publică din ţară a fost demis de premierul Mihai Tudose, la propunerea ex-ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, alături de directorii de la instituţiile de profil din Caraş Severin, Hunedoara, Prahova şi Ilfov, din cauza faptului că rata de imunizare a copiilor era, la 26 iulie 2017, de sub 50%.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending