Publicitate

Nemţeanul Dănuţ Andruşcă, propus pentru a fi ministrul Economiei, s-a declarat emoţionat după audierile de astăzi din Parlament. Poate de aceea nu a reuşit să răspundă intrebărilor jurnaliştilor decît referindu-se la “programul de guvernare”. Totuşi un răspuns mai bun decît celebrul “altă întrebare”, nu? După ce a fost validat de comisiile de specialitate din Parlament, la întrebările jurnaliştilor despre modul în care va pune în aplicare priorităţile pe care le are, el a răspuns aproape inevitabil cu: ”este trecut în programul de guvernare”. ”Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar un rol important va avea pentru… în cadrul economiei… Îmi cer scuze că sunt emoţionat. O a doua propunere şi susţinere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă, dar noi locuri de muncă mai bine plătite”, a spus după audieri Dănuţ Andruşca, conform presei centrale. Jurnaliştii au întrebat cum va crea noi locuri de muncă, Andruşca a indicat sec: ”Este trecut în programul de guvernare. Nu vreau să intrăm în detalii”. ”O a treia viziune este pentru susţinerea tuturor producătorilor” a continuat Andruşca. Jurnaliştii au insistat: ”Cum?, întrebare la care ministrul propus pentru Economie a răspuns ”Prin programul de guvernare. Aveţi toate datele”.

42 pentru, 18 împotrivă

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă, cu 42 de voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”. La şedinţa de validare, Dănuţ Andruşcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018”), Fondul Suveran de Investiţii, actualizarea Legii redevenţelor şi constituirea Casei de Comerţ. Referindu-se la Legea Redevenţelor, Andruşcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfârşitul lunii februarie”. Dănuţ Andruşcă, în vârstă de 49 de ani, a fost propus de PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei, luându-i locul lui Gheorghe Şimon. El a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Activitatea sa parlamentară consemnează o singură moţiune depusă şi 46 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate ca legi.

loading...

2 COMENTARII

  1. In ultimii 28 de ani ne-a fost greu. Toate gaurile si jafurile din economie au cazut bineinteles pe spinarea noastra, a celor care avem contracte de munca si platim taxele (nenumarate) la stat. In toti acesti ani asa zisii politicieni nu au avut nici o responsabilitate fapt care ne-a adus in aceasta postura de tara neguvernabila. „Politicienii” modifica legislatia cand vor si cum vor , iau decizii proaste si pripite care implica sume uriase de bani (care se duc pe apa sambetei) , fiecare partid vine cu alt program de guvernare care sterge tot ce s-a facut inainte, apoi indivizii pleaca si vin altii care o iau de la capat. Lipsa de profesionalism, faptul de a numi in functii importante persoane nepregatite dar supuse si ascultatoare a adus economia si relatia interumana la un dezastru. Actuala guvernare insa pune cruce peste bunastarea acestui popor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.