Contactează-ne

Actualitate

Mesaj de suflet

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilul şef al Romanului face un apel la oamenii cu suflet mare şi dare de mînă

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a lansat în spaţiul public un nou mesaj umanitar, pentru ajutorarea unui suflet chinuit de boală. Edilul şef a preluat povestea unui cuplu stabilit peste hotare, care are nevoie de sprijin în vederea rezolvării unei grave probleme de sănătate a unei tinere. „Mirabela este o tînără de 29 de ani, cu un suflet cald, nobil, care mereu a sărit în ajutorul celor care au avut nevoie. Locuieşte în Anglia de 4 ani cu soţul şi fiul lor de aproape 5 ani. Lucrează ca asistent medical şi erau o familie fericită pînă cînd Mirabela a început să se simtă rau: dureri de cap, moleşeală, oboseală, o uşoara semipareză etc. După ce au internat-o, în urma unui examen CT au descoperit o tumoră malignă pe data de 14 iunie 2018. Vestea a fost devastantă mai ales pentru că tumora era situată lîngă trunchiul cerebral ceea ce însemna că nu putea fi îndepartată în totalitate deoarece riscul unei paralizii era enorm. După lungi cercetări, au decis să facă intervenţia chirurgicală la Londra pentru că nu mai putea fi transportată cu avionul. Operaţia a fost un succes; deşi Mirabela a fost trează trei ore şi jumătate, în acest timp, niciun simţ nu i-a fost afectat! Mulţumim lui Dumnezeu! Rezultatele patologice arată două posibile diagnostice: anaplastic gligodenigliom gradul 3 sau glioblastom gradul 4, ambele tumori cancerigene agresive“, a menţionat primarul municipiului Roman. Zilele acestea este aşteptat rezultatul final pentru a putea începe tratamentul cu Proton terapy şi chimioterapie. Costul tratamentul ajunge sau chiar depăşeste 200.000 de lire sterline, sumă de care familia nu dispune. „Evident că fiecare membru al familiei încearcă să obţină un împrumut, dar tot nu vom putea acoperi această sumă Mirabela este o mămică tînără care vrea să trăiască să-şi vadă băieţelul crescînd alături de soţul ei. Pentru cei care au posibilitatea de a ajuta, cît de puţin, va conta“, a mai menţionat edilul şef. Oamenii cu suflet mare şi dare de mînă pot dona în conturile unde Tătaru Maria Mirabela este titular – SWIFT: BTRLRO22; (EUR) IBAN: RO21BTRL05604201R45881XX; (RON) IBAN: RO46BTRL05601201R45881XX; Cod Client – 0R45881.

Mai multe detalii despre campanie la link-ul următor: https://www.facebook.com/donate/2114256401980659/1974341039284797/

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Poiana poveştilor e în faţa primăriei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primăria Roman este interesată de organizarea unor activităţi prin care să dezvolte apetitul pentru lectură al copiilor. În acest sens, a fost iniţiat proiectul Poiana poveştilor, care se desfăşoară în parcul din faţa sediului primăriei, unde măcar o dată pe săptămînă vor avea loc lecturi colective. Inaugurarea a avut loc marţi, 16 iulie, în prezenţa viceprimarului Roxana Iorga, cadru didactic de profesie, care a realizat şi prima lectură a unei poveşti pentru cei mici. „Ideea a venit din partea unei romaşcance prezentă la o audienţă, care şi-a dorit să se implice pentru a oferi bucurie şi educaţie copiilor. Programul va fi comunicat din timp şi va fi stabilit şi în funcţie de numărul voluntarilor şi disponibilitatea acestora de a participa la proiect“, a declarat Claudia Matei, purtătorul de cuvînt al Primăriei Roman. La prima lectură colectivă au participat în jur de 20 de copii, unii însoţiţi de părinţi sau bunici. Claudia Matei a mai precizat menţionat că înscrierea voluntarilor se poate face prin intermediul paginii de facebook a primăriei, sau pe e-mail la adresa consilier1@ primaria roman.ro. Un proiect similar este cel desfăşurat în cadrul Clubului de vacanţă de la bibliotecă, cînd vor exista şi secţiuni de lectură pentru cei mici, dar şi la picnicul care va fi organizat în parcul municipal, pe 21 iulie.

Citește știrea

Actualitate

Tarife majorate la gunoi, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ utilizatorii casnici vor plăti 13,55 lei/persoană/lună ■ clienţii non- casnici vor fi taxaţi cu 805,18 lei/tonă pentru deşeurile reciclabile şi 442,28 lei/tonă, pentru gunoiul rezidual ■

Locuitorii urbei de sub Cetate vor plăti tarife mai mari la ridicarea gunoiului, începînd cu luna în curs. Consilierii locali au aprobat majorarea preţurilor, ţinînd cont de solicitarea venită din partea operatorului de salubritate Rossal Roman. Astfel, tariful pentru persoane fizice este de 13,55 lei/persoană/lună (tva inclus), dar suma poate ajunge la 20,33 lei, în cazul nerespectării colectării selective, cînd s-ar aplica o penalizare de 50%. Pentru utilizatorii non-casnici, tariful se calculează în funcţie de costul pe tonă, respectiv 805,18 lei (tva inclus) pentru gunoiul reciclabil şi 442,28 lei (tva inclus) pentru cel rezidual, dar sînt prevăzute şi valori mai mari, dacă se amestecă tipurile de gunoi. În documentaţia aferentă hotărîrii se specifică faptul că tarifele „penalizatoare“ se vor aplica în situaţii de excepţie, atunci cînd se constată nerespectarea regulilor de colectare în sensul contaminării deşeurilor din recipienţii destinaţi colectării unui anume tip de gunoi cu alte tipuri de deşeuri. Argumentînd necesitatea majorării tarifelor, Rossal Roman a dat vina pe modificările legislative, cum ar fi introducerea contribuţiei de 30 lei pe tonă deşeuri eliminate prin depozitare şi creşterea salariului minim pe economie la 2.080 lei începînd cu 1 ianuarie 2019. În cazul persoanelor care nu au încheiat contract cu Rossal pentru ridicarea gunoiului, autorităţile locale percep o taxă de salubrizare. Valorile au fost actualizate în februarie, în baza unui regulament în care beneficiarii sînt împărţiţi în două categorii, utilizatori casnici şi non-casnici. Primii au de achitat 30 lei/persoană/lună, iar ceilalţi, 900 lei/tonă/lună. Taxa de salubrizare a fost instituită în 2017, fiind invocate prevederi legale potrivit cărora autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate în cazul utilizatorilor fără contract. Aceste taxe se achită la casieria primăriei, spre deosebire de tarifele aferente contractelor, ce se plătesc la sediul Rossal. Aplicarea taxei încetează dacă se prezintă funcţionarilor primăriei contractul încheiat cu operatorul. Există şi categorii de persoane scutite de la plata taxei: veterani şi văduve de război, cetăţenii încadraţi cu handicap grav sau accentuat, ori în gradul I de invaliditate, precum şi reprezentanţii legali ai minorilor cu astfel de deficienţe, beneficiarii legilor privind drepturile deţinuţilor politici şi ale eroilor revoluţiei din decembrie 1989.

Citește știrea

Trending