Publicitate

- doctorul din comuna Bîra îşi va lansa la salonul de la Cluj o invenţie la care lucrează de 10 ani

Doctorul în ştiinţe medicale Filip Panait, medic de familie în comuna Bîra doreşte să se afirme, o dată în plus, în mediul academic şi al elitelor cercetării. El a anunţat că va participa, în luna martie, la Salonul de Invenţii Proinvent de la Cluj, unde va prezenta un sistem de acumulare şi transfer energetic pe bază de sînge artificial.

Voi fi prezent la salon cu o invenţie absolut revoluţionară, despre care am vorbit cu mai mult timp în urmă, şi anume, Sistem de Acumulare şi Transfer Energetic pe baza de Sînge Artificial, care va arunca în preistorie combustibilii pe baza de petrol. Aş dori să lansez, în premieră, proiectul la care lucrez de 10 ani, referitor la stocarea şi transferul de energie care să revoluţioneze tot ceea ce este la ora actuală pe piaţă. Invenţia ar scoate petrolul din ecuaţia de transport rutier viitor, pentru că ar asigura alimentarea cu energie în timp scurt şi ar permite o autonomie în trafic de aproximativ 10.000 kilometri, atît pentru autovehiculele mici cît, mai ales, pentru cele de tonaj mare. Nu pot oferi prea multe detalii, pentru că există preocupări foarte avansate în domeniu, iar cercetătorii nu ar avea nevoie decît de un cuvînt sau o informaţie scăpată din greşeală pentru a demara imediat punerea în aplicare, mai ales că au la dispoziţie fonduri consistente. Cu toate acestea, trebuie să menţionez că vor fi utilizate principiile care guvernează hematiile sanguine şi structuri care includ nanotuburi de carbon. Consider că am prioritate absolută la nivel mondial pe acest domeniu şi urmează să depun o cerere de brevet. Toate aceste abordări se bazează pe noi concepte teoretice despre fizică şi chimie care nu se regăsesc în manualele de specialitate, dar care mă ajută să deţin controlul absolut asupra lor în următoarea sută de ani, simbolic vorbind“, a specificat doctorul Filip Panait.

Acesta, de altfel, este medaliat internaţional cu aur la saloane de prestigiu, pentru realizări de excepţie în domeniul medical.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.