Contactează-ne

Actualitate

Medicii şi pacienţii, îmbolnăviţi de SIUI

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ erorile sistemului electronic dau mari bătăi de cap medicilor de familie ■ SIUI nu funcţionează de cîteva zile ■ s-a depăşit deja termenul de 72 de ore pentru validarea serviciilor off-line ■

Sincopele sistemului electonic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate dau mari bătăi de cap medicilor, furnizorilor de servicii medicale şi pacienţilor. Erorile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) sînt de la o etapă la alta tot mai grave şi au perioade întregi de nefuncţionare a celor 28 de aplicaţii ale acestuia. Medicii reproşează Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate lipsa de reacţie. „Problemele în SIUI au apărut efectiv din data de 20 iunie cînd nu a funcţionat validarea consultaţiilor şi verificarea calităţii de asigurat a pacientului. Singura aplicaţie care a mers este reţeta electronică. Problema care se ridică acum e aceea că în cazul în care nici luni, 25 iunie, sistemul nu merge, consultaţiile nu mai pot fi validate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar fi trebuit să emită un comunicat în care să certifice perioada de nefuncţionare a sistemului. Acest lucru nu a fost făcut, aşa că la ora asta nu avem certitudinea validării serviciilor comunicate de noi ca fiind realizate off-line. Pe de altă parte, am rămas şi fără bilete de trimitere. De la 1 iulie se vor schimba formularele actuale şi vor fi tipărite noile formulare. Casa Naţională nu a mai organizat licitaţii pentru luna iunie, astfel încît s-au folosit formularele existente în stoc. Unii colegi au avut bilete, alţii le-au epuizat. Recomandarea Casei a fost aceea de a ne împrumuta unii de la alţii pentru a ne descurca. E destul de stresant să vezi unde poţi găsi un bilet de trimitere“, a declarat Angela Bica, vicepreşedinta Patronatului Medicilor de Familie Neamţ. Filiala din România a gigantului american Hewlett-Packard este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi un prejudiciu de 16, 8 milioane euro pentru că a vîndut CNAS la preţuri supraevaluate servicii de asistenţă tehnică pentru SIUI şi pentru softul care asigură planificarea resurselor. De realizarea SIUI s-a ocupat acest consorţiu, împreună cu firma SIVECO, iar STS a asigurat comunicaţiile speciale. Potrivit procurorilor DNA în perioada 2007-2009 între CNAS şi Hewlett Packard s-au încheiat mai multe acte adiţionale de informatizare a instituţiei la preţuri supraevaluate de 804 euro/ zi om.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending