Contactează-ne

Actualitate

Măturător de praf de stele pe scena Casei de Cultură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cei care iubesc teatrul sînt invitaţi la un nou spectacol, pentru a vedea „şapte personaje care defilează în faţa lor pe o scenă a vieţii“, în cadrul reprezentaţiei piesei „Măturător de praf de stele“, o comedie ce va fi pe 4 martie, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman. Piesa surprinde viciile sistemice ale societăţii şi investighează modalităţi de opoziţie faţă de acestea, deconspirînd adaptarea la realitatea cotidiană ca pe o formă de abandon social. Spectacolul va aduce în faţa publicului o înlănţuire de poveşti de viaţă, care, aparent nu au nici o legătură una cu cealaltă, dar şi o evoluţie cameleonică a aceluiaşi actor, care trece de la un personaj la celălalt. Sau, mai pe scurt, o demonstraţie de virtuozitate actoricească, ambalată într-o comedie spumoasă. Biletele costă 20 de lei, elevii, pensionarii şi şomerii beneficiind de 25% reducere. Tichetele pot fi rezervate la telefon 0755.300.535 şi achiziţionate de la casa de bilete. Durata reprezentaţiei este de o oră şi jumătate, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de public, spectacolul fiind interactiv. E vorba despre o piesă regizată de Andrei Ciobanu, alături de acesta pe scenă urmînd să apară şi actorul Tudor Ostafie. „A devenit un lucru atît de rar să întîlneşti normalitatea. Dar eu încă mai am speranţe, pentru că poate să apară de nicăieri, chiar şi de la nişte personaje care cuprind în ele viciile vieţi sau chiar din mijlocul nostru. Vă dau întîlnire la o comedie dinamică, gîndită astfel încît să ţină publicul cu sufletul la gură, o radiografiere a socieţii în care trăim sau pur şi simplu o întîlnire de suflet, în care sa mai şi rîdem, să facem haz de necaz. Este o întîlnire cu publicul pe care mi-o doream de foarte mult timp. Cu siguranţă, voi avea nevoie şi de ajutorul vostru pentru a ne face seara memorabilă, pentru că publicul va lua parte activ la spectacol. Pentru mine, comunicarea cu voi este esenţială! Eu mă duc la teatru să îmi iau o gură de oxigen? Voi?“, a precizat regizorul Andrei Ciobanu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending