Contactează-ne

Actualitate

Maşină în flăcări, în buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o maşină a luat foc în centrul municipiului Roman ■ incendiul a fost generat de o defecţiune la sistemul de ventilaţie al autoturismului ■ la Crăcăoani a luat foc fînul ■

Ziua de joi, 21 iunie, a fost una fatidică prin prisma unor incendii violente. Astfel, la ora 15.55, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ a fost anunţat prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism în municipiul Roman, în parcarea din faţa Admnistraţiei Financiare. Autoturismul a luat foc ca din senin, iar pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului cu o autospecială de stingere. „În ziua de 21 iunie, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu pe Strada Rahovei, în parcarea ANAF, în faţa Cofetăriei Tosca. În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit cauza incendiului ca provenind de la o defecţiune la sistemul de ventilaţie al autoturismului. De altfel în zona respectivă au rămas şi amprentele incendiului“, a declarat şeful gărzii de intervenţie stingere. Pagubele la autoturism au fost din fericire minore. Pericolul însă era acela ca incendiul să se extindă şi la celelalte maşini din parcare, destul de numeroase la ora respectivă, ţinînd cont că de faptul că incendiul s-a produs la finalul programului funcţionarilor de la Administraţia Fiananciară şi Primărie. Pompierii militari îi sfătuiesc pe posesorii de autoturisme să verifice sistemul electric al maşinilor mai ales în această perioadă estivală cînd se produc foarte des astfel de defecţiuni care pot provoca pagube importante. La ora 17.21, ISU Neamţ a fost anunţat şi despre producerea unui incendiu la o pajişte în localitatea Crăcăoani. La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, încadrată cu patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ. În urma evenimentului au ars trei brazde de fîn de aproximativ 150 de metri liniari fiecare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise. Pompierii nemţeni au avut şi o misiune de asigurare de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, între orele 18 – 23, la manifestările prilejuite de Zilele oraşului Piatra Neamţ pe platoul Curţii Domneşti cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă încadrată cu patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. (T. CIOBOTARU, F. ORDEAN)

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending