Contactează-ne

Actualitate

A mai crescut oferta de locuri de muncă

Știre publicată în urmă cu

în data de

- la nivel de judeţ sînt declarate vacante 431 de posturi ■ cele mai multe şanse de angajare le au cei din zona Piatra Neamţ -

Începutul celei de-a doua luni din acest an a mai săltat niţel cererea de personal în judeţul Neamţ, la acest moment fiind declarate vacante un număr de 431 de locuri de muncă. Cele mai multe şanse pentru un nou post le au pietrenii şi cei din comunele limitrofe, care au la dispoziţie 217 posturi. La Roman sînt ceva mai puţine, 134, iar şomerii din Tîrgu Neamţ nu prea au de ales decît între 80 de slujbe noi. Cum cea mai mare cerere de personal este în reşedinţa de judeţ, aici au şanse mai mari şi cei care au studii superioare. Este încă vacant postul de director zonal de vînzăr, se mai caută trei consilieri economici, un consilier juridic, un expert achiziţii publice şi mai mulţi ingineri între care cinci constructori, cîte doi electrotehnişti şi mecanici, un inginer specializat în tehnologia sudurii, la care se mai adaugă un loc pentru un manager comercial. Pentru cei fără facultate cele mai multe cereri, 18 sînt pentru muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii, se mai caută 10 agenţi de securitate, opt zidari, ori cîte şapte brutari sau dulgheri. În alte calificări sînt cereri mai puţine şi şi-ar putea găsi de lucru pînă la jumătatea lui Făurar cei care pot presta ca vînzători, vopsitori, tîmplar universal, fierar betonist, finisor terasamente, lăcătuş mecanic şi maistru constructor. Din cele 134 de cereri de personal de la Roman numai una este pentru licenţiaţi. Se caută un inginer specializat în instalaţii în construcţii. Ca de fiecare dată, la Roman este mult de lucru în industria uşoară, nu sînt însă şi persoane interesate. De asta sînt declarate vacante 19 locuri pentru confecţioneri, 26 pentru necalificaţi, cinci pentru ambalator manual şi tot atîtea pentru operator – montaj linii automate, în total 55 de locuri de muncă. Mai sînt libere locuri pentru tapiţer, tinichigiu industrial, sudor electric, mecanic auto, manipulant marfă dar se mai recrutează şi betonişti, casieri, sau instalatori tehnico-sanitar. La Tîrgu Neamţ sînt două cereri pentru personal cu studii superioare, unul calificat ca inginer zootehnist, iar altul specializat ca medic veterinar. Se recrutează în confecţii şi se caută 26 de persoane calificate şi 10 necalificaţi. Mai e de lucru în zonă pentru asisenţi veterinari, 13 necalificaţi pentru alte domenii decît confecţii, fasonatori, vulcanizatori sau lucrători pensiune turistică.

Sursă foto: http://hunedoaralibera.ro

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: I-a luat foc maşina în garaj

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, marţi, 16 iulie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un autoturism parcat într-un garaj de pe strada Toma Stelian, din Roman. “Misiune stingere incendiu autoturism parcat în garaj în municipiul Roman, strada Toma Stelian”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Ziua M.A.I. – mesajul prefectului de Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu, a postat pe site-ul instituţiei un mesaj de Ziua Ministerului Afacerilor Interne. “Astăzi, 16 iulie, sărbătorim 157 ani de cînd Alexandru Ioan Cuza a semnat ordonanța prin care contopea Cancelariile Ministerului de la București și cel de la Iași, dar și alte măsuri organizatorice, luînd naștere structura care astăzi este Ministerul Afacerilor Interne. Transmit tuturor angajaților nemțeni din structurile M.A.I., care prin profesionalismul, devotamentul, sacrificiile și eforturile de zi sînt mereu la datorie și în sprijinul cetățenilor, recunoștința noastră, multă sănătate, bunăstare, împliniri și realizări remarcabile atît în plan profesional, cît și personal. La mulți ani, Ministerului Afacerilor Interne. La mulți ani, dragi colegi”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidentul cu cinci victime. Şoferul vinovat nu avea permis pentru autoutilitară cu remorcă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul vinovat de producerea accidentului rutier soldat cu cinci victime, luni, 15 iulie, nu avea permis de conducere corespunzător vehiculului la volanul căruia era. El conducea o autoutilitară cu semiremorcă şi la un moment dat a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, lovind un TIR. Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis. “Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Săbăoani, conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă pe DJ 155 I, în localitatea Topolița, din direcția Tîrgu Neamț-Tupilați, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, intrînd în coliziune cu un TIR condus de un tînăr de 29 de ani, din Borca. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, a unui bărbat de 70 de ani, din Roman, a două femei de 59, respectiv 65 de ani, din Roman și Săbăoani și a unei tinere în vîrstă de 16 ani, din Roman, pasageri în același vehicul, care au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost supuși testării alcoolscopice, rezultatele fiind negative. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul din Săbăoani deține un permis de conducere necorepunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ. Ştirea iniţială o puteţi citi aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-accident-grav-patru-victime/

Citește știrea

Trending