Contactează-ne

Prima pagină

M-am turmentat, dar m-am şi hotârât: Votez domn’ preşedinte. Să trăiţ(i)!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mai întâi de toate îmi fac autocritica: ca un câine nerecunoscător, (câine de pază al democraţiei?!), în ignoranţa mea am muşcat până acum mâna care m-a hrănit, îmbrăcat şi spălat timp de patru ani cât timp domn preşedinte a muncit până în miez de noapte la Consiliul Judeţean, deranjat duios doar de jurnaliştii care treceau “întâmplător” prin zonă şi îl “suprindeau” cum cu gene ostenite sufla în lumânare abia după ce semna şi ultimul contrăcţel cu bani europeni.

 

Era trecut bine de miezul nopţii, iar eu dormeam ca un nesimţit şi nu ştiam că EL lucrează pentru mine. Nici ceasul Lui nu ştia, că arăta altă oră decât miezul nopţii. Dar gata. De azi înainte voi fi cel mai câine de pază al lu’ domn preşedinte şi al voturilor pe care îmi doresc să le obţină la alegerile ce vin. Să ne binecuvînteze voturile (ne)numărate cu acelaşi căpitan de judeţ. Am zis!

 

Ce “cozmanC(i)UCI”, “gavrileşti” şi “zahareşti” sau “arcăniţe” nerecunoscătoare şi fugare din partidul multiubitului nostru preşedinte? Niciunul nu-i ca EL! Cum pune el caşcheta pe-o ureche şi pleacă dis-de-dimineaţă până…. hăt în crucea nopţii cu asfaltatorii pe drumurile judeţului de fug toate gropile din carosabil numai când aud numele lui…

 

De ce votez domn preşedinte să fie tot domn preşedinte? Păi nu îl sun pe EL dacă am de mutat vreun frigider sau vreo maşină de spălat şi nu vine EL să mă ajute, cum l-am văzut că a cărat pe scări aparatul de testare de la Spitalul Judeţean? Păi dacă mi se înfundă vreo ţeavă nu vine EL cu caşcheta lui şi cu domn director de la compania de apă, să se bage în groapă să rezolve avaria? Că l-am văzut cu toţii că aşa face.

 

Păi dacă mi se face dor să urc pe Ceahlău nu îmi împrumută EL costumul de ginerică şi pantofiorii de lac să alunec pe piatra netedă de pe Toaca aşa cum l-am văzut pe EL în campanie? Nu mai zic că duminica nu mă mai duc la biserică pentru că îmi ajunge să stau pe facebook şi să mă uit la pozele cu EL când făcea turul mănăstirilor pentru a pupa icoane şi moaşte. Credeţi că la voturi se gândea EL? Nu, sigur se ruga şi pentru sănătatea mea, umil votant şi cotizant la bugetul din care o să-mi facă nu unul, ci zece spitale modulare, să moară COVID-ul de ciudă.

 

Deocamdată, dacă mi se face rău, până e gata spitalul mă uit la poza cu EL aducând un container, sau două, şi mă rog să mă vindec. Şi mă vindec sigur. Şi singur. Îmi mai trebuie cablu TV dacă domnu’ preşedinte rămâne domnu’ preşedinte? Nu. Seara sigur se pune EL pe LIVE şi pot să văd cum mai trosneşte un prefect sau, de ce nu, poate un ziarist impertinent, asta acţiune, nu Moroşanu şi pârliţii lui de liberali, iar după miezul nopţii mă uit la ultima ecranizare a romanului de succes “Suge-o Ramona”, în regia lui…, mă rog într-o regie. Asta e. M-am hotărât: votez domn preşedinte preşedinte.

 

P.S.1: Orice asemănare cu vreun personaj real e doar în mintea dumneavoastră.

 

P.S.2: Dacă domn preşedinte rămâne preşedinte, după textul acesta sper să îmi accepte CV-ul depus la firma lui cumătru pentru postul de ajutor de “şofer” de roabă. Am înţeles că e primul pas, absolut necesar, într-o carieră care să culmineze/fulmineze cu un post de director la o companie de stat. Sau poate prind un schimb de candidatură cu vreun alt domn, să apuc că candidez la Primăria Giurgiu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. paul

    5 septembrie 2020 at 3:05 PM

    Decat cu ‘vom face,vom avea,va promit ca,suntem hotarati sa”….,mai bine cu ce vad facut!Sa ai prefect care sa nu faca nimic,sa puna numai talpi,nu mai comentez nimic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Calculele politice pentru majorităţi, PNL exclude orice negociere cu PSD

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

n negocierile vor începe după afişarea rezultatelor finale, susţin liberalii

Liderii PNL Neamţ, preşedintele Mugur Cozmanciuc, senatorul PNL Eugen Ţapu şi primarul ales al municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, au susţinut, marţi, 29 septembrie, o conferinţă de presă în care au mulţumit nemţenilor pentru votul acordat, dar au făcut şi câteva declaraţii legate de negocierile pentru obţinerea unor majorităţi în consiliul judeţean şi consiliile locale.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a precizat că negocierile vor fi făcute după ce vor fi afişate rezultatele finale şi că liberalii sunt deschişi pentru orice formă de colaborare cu oricine vrea să facă opoziţie faţă de modul “medieval” în care PSD a condus judeţul. S-a mai precizat că este exclusă orice colaborare cu PSD, dar şi cu fostul primar de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, lăsându-se însă loc a se înţelege că ar fi posibilă o negociere cu PMP. De altfel, după cum arată distribuţia mandatelor după numărătoarea parţială, în Consiliul Judeţean Neamţ PNL, pentru a obţine o majoritate, ar avea nevoie pe lângă mandatele celor de la USR Plus şi PRO România şi de mandatele celor de la PMP. Asta pentru a-l “izola” politic pe preşedintele Ionel Arsene.

La Consiliul Local Piatra Neamţ, ar putea fi conturată o majoritate extrem de fragilă, la un singur vot, printr-o colaborare între PNL, USR Plus şi PRO România. Atragerea într-o alianţă post-electorală şi a PMP ar tranşa însă definitiv lucrurile în ceea ce priveşte problema majorităţii în CL Piatra Neamţ. Rămâne de văzut ce se va negocia, dacă va fi pe funcţii, aşa cum a fost până acum, sau pe proiecte şi principii, aşa cum promit politicienii şi cum vor fi finalizate aceste negocieri.

Declaraţii publice referitor la alianţele de după alegeri au mai fost făcute şi în trecut de liderii unor fomaţiuni politice. Astfel, Liviu Harbuz, liderul PRO România Neamţ a exclus orice colaborare cu PSD-ul lui Ionel Arsene, însă rămâne de văzut dacă nu va primi o altfel de direcţie “de la centru”, în vreme ce reprezentanţii USR au spus că şi-ar dori să colaboreze cu PNL. PMP se declară un partid de dreapta, dar chiar şi aşa, în trecut, asta nu i-a oprit pe unii membrii să colaboreze bine cu PSD-ul. Întrebat dacă nu pierde startul aşteptând să negocieze abia după afişarea rezultatelor finale, Mugur Cozmanciuc a declarat: “cine vrea să stea de vorbă cu Ionel Arsene să-şi asume că e în slujba unui baron”.

Un element important în derularea negocierilor ar putea fi şi faptul că, la acest moment, e dat ca aproape sigur faptul că în decembrie vom avea alegeri parlamentare. În acest context, dacă îşi doresc rezultate bune, partidele de dreapta ar putea să mai renunţe la orgolii sau funcţii şi să parafeze o înţelegere care să treacă PSD în “opoziţie” la Neamţ, mizând că astfel vor reduce scorul electoral viitor al acestei formaţiuni politice.

Citește știrea

Actualitate

Revoltă la Borca, împotriva etnicilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

n după ce un adolescent a fost bătut cu bestialitate şi jefuit, localnicii au organizat o manifestaţie de protest n oamenii s-au săturat de comportamentul unei părţi a comunităţii de romi, care cerşesc, fură sau comit infracţiuni cu violenţă n „Sunt o teroare pentru noi toţi“, se precizează într-o postare pe Facebook n

Stare tensionată este de câteva zile în comuna Borca, acolo unde
muntenii s-au săturat de ceea ce le este dat să îndure, de mult timp,
de atitudinea unor membri ai comunităţii rome, tot mai numeroasă
pe an ce trece.

Iar o infracţiune cu violenţă, petrecută la începutul
acestei săptămâni, a determinat reacţia localnicilor, după ce un
adolescent, Damian Cârjă, a fost bătut cumplit de patru etnici, care
l-au jefuit, luându-i un telefon mobil. În urma agresiunii, victima a
ajuns desfigurată şi cu grave leziuni craniene la un spital universitar
din Iaşi.

Incidentul s-a petrecut duminică 20 septembrie şi a
determinat mobilizarea fără precedent a localnicilor, prima dată pe
reţelele de socializare, fiind creat şi un cont intitulat „Şi eu pot fu
Damian“, fiind pus la cale o acţiune de protest, dar şi de solidaritate
cu tânărul aflat acum în spital, care a avut loc joi, 24 septembrie, la
ora 13.00. Se dorea organizarea unui marş prin comună, punctul de
plecate fiind din faţa Liceului „Mihail Sadoveanu“, dar acesta nu a
fost aprobat din cauza epidemiei de COVID-19, fiind aprobată doar
o adunare, cu maxim 100 de persoane, cu respectarea măsurilor de
siguranţă.

Dar, la manifestaţie, s-au adunat mai multi săteni decât s-
a dat voie în bazarul din Borca, unii asistând de la distanţă, semn
că răbdarea oamenilor a ajuns la limită. „În urma evenimentului
neplăcut ce a avut loc în comuna Borca, am hotărât să organizăm
un marş în semn de solidaritate faţă de Damian. Punctul de plecare
e de la poarta liceului. Marşul este legal, fiind aprobat de primărie“,
spunea organizatorul, Radu Emil Constantin, pe contul lui de
Facebook.

Că nemulţumirile faţă de o parte a etnicilor, care-s
acuzaţi că cerşesc, că se comportă antisocial, fură sau se dedau la
violenţe, sunt la cote maxime o atestă şi faptul că pe contul „Şi eu
pot fi Damian“, s-au adunat în două zile aproape 1.700 de membri.
Iar sutele de postări nu sunt deloc măgilitoare la adresa celor
consideraţi vinovaţi de starea de nesiguranţă creată în localitate.
Oamenii au adus acuzaţii şi administraţiei locale, că le acordă
ajutoare sociale şi le permite să locuiască fără forme legale, dar şi
poliţia, care nu s-at implica suficient pentru a controla fenomenul
infracţional, fiind multe îndemnuri gen: „Să ne unim şi să-i scoatem
afară din comună!“.

Pe tema acestor probleme au fost luări de
cuvânt şi la mitingul de protest şi solidaritate, muntenii opinând că
numai luând toţi atitudine, atunci când e cazul, minoritarii pot fi
determinaţi să aibă alt comportament. Pe nimeni nu a mulţumit
faptul că cei patru agresori, cu vârste între 17 şi 23 de ani, au fost
arestaţi preventiv, menţionându-se că trebuie solidaritate, fără a
îndemna însă la ură de rasă sau acţiuni care să contravină legii.
după comiterea jafului.

„Este adevărat, răutaţile etnicilor au cam
umplut paharul şi cred că suntem cu toţii extrem de porniţi, însă
trăim într-o ţară cu autorităţi şi legi. Toate astea trebuiesc
respectate. Ne exprimam în stradă dorinţa de a fi în siguranţă în
localitate. Nu legea pumnului, furcii sau toporului, nu astea ne vor
aduce liniştea, ba dimpotrivă, ne vor aduce noi conflicte“, se
precizează într-o postare. Alta, este cam în acelaşi registru: „Nu
avem voie să fim rasişti şi să declanşăm acţiuni violente sau
huliganism. Noi ne dorim ca autorităţile să înţeleagă că prezenţa
noastră în stradă este dorinţa de siguranţă a cetăţeanului, că
autorităţile trebuie să se implice şi mai mult pentru ca alţi copii, alţi
părinţi, alte familii să nu mai treacă prin suferinţele şi necazul
familiei Cârjă“.

Oamenii au mai cerut ca forţele de ordine să ia
atitudine, să facă verificări în ceea ce priveşte domiciliul unora
dintre etnici, iar dacă nu au forme legale să fie determinaţi să plece
„acasă“. Un alt mesaj postat este ceva mai dur şi explică starea de
lucru din comunitatea de la Borca: „De s-ar lua măsuri şi i-ar da
afară din comună, sunt o teroare pentru noi toţi, la şcoală ţi-e frică
de ei, se agaţă de tine fără nici un motiv, fură, ameninţă şi noi
sîntem fără apărare.

Până şi cadrelor didactice le este frică;
personal nu am avut de-a face, dar am cunoştinţe care s-au
confruntat cu probleme. Duminică, când ieşi ca omul la piaţă, nu ai
loc de ei, imediat vine câte un cerşetor şi e în stare să te ia la bătaie
dacă nu îi dai bani“. Manifestarea s-a desfăşurat civilizat, nu au fost
luări de poziţie care să frizeze bunul simţ şi nici îndemnuri rasiale.

Citește știrea

Actualitate

“Mizerie electorală la Piatra Neamț din partea unui partid și a candidatului lor!”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Acesta este titlul unei postări pe Facebook făcută în urmă cu puţin timp de Dragoş Chitic, candidatul PMP la Primăria Piatra Neamţ prin care sancţionează un “derapaj electoral” al unui contracandidat şi prin care anunţă că a sesizat poliţiştii pentru a trage la răspundere pe cei care în noaptea de joi au distribuit mii de pliante în care era atacat în mod mincinos.

“Joi seara târziu, adică noaptea ca hoții, un partid politic a împânzit orașul cu un pliant în câteva mii de exemplare, plin de minciuni, denigrator la adresa mea.

Evident că am anunțat poliția care a intervenit prompt și a identificat câteva persoane, de la subsolul societății, care distribuiau pliantele în scările de bloc și pe parbrizul mașinilor parcate.

După textul pliantului este clar pentru mine partidul și candidatul care au făcut această mizerie. Toată campania s-au comportat la fel și se vor mai întreba duminică seara de ce au pierdut alegerile!?

Am încredere că îi vom afla cu toții public foarte curând atunci când se va finaliza ancheta poliţiştilor, iar fapta va fi sancționată pe măsură. Şi sunt convins că ancheta îi va identifica şi pe cei care sunt “sforarii” acestei mizerii.

Niște politicieni mârșavi, de care, dacă scăpăm, se poate însănătoși țara, ne-au murdărit orașul pe final de campanie. Rușine!

Nu așa se face campanie electorală şi nu aşa se câștigă alegerile !

Haideți să-i sancționăm duminică la vot!”, este mesajul lui Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending