Contactează-ne

Actualitate

Lovită mortal de locomotivă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un caz dramatic s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 14 septembrie, în zona Roman, cînd o femeie a fost lovită mortal de locomotiva unui tren, foare aproape de trecerea la nivel cu calea ferată din satul Vulpăşeşti, comuna Sagna. Nenorocirea a avut loc în jurul orei 11.15, poliţiştii fiind sesizaţi despre producerea nedoritului eveniment şi deplasînd la faţa locului o echipă de cercetare. Criminaliştii au preluat probele necesare şi din cîte se pare ar fi fost vorba despre un act suicidal sau despre un accident stupid. Tragedia s-a petrecut după o curbă la stînga, într-un loc foarte periculos, lipsit de vizibilitate. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Roman, în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă. De precizat că, în ziua anterioară, un bărbat, în vîrstă de 46 de ani, din Roman, a fost rănit grav într-un accident petrecut pe DN2 – E85, în după-amiaza de 13 septembrie. Acesta conducea o motocicletă şi în localitatea Traian, din comuna Săbăoani, n-a observat un autoturism oprit pe şosea, al cărui şofer intenţiona să vireze la stînga, intrînd în coliziune cu acesta. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 30 de ani, din Gherăeşti. Conform reprezentanţilor de la Ambulanţa Neamţ, în urma impactului, motociclistul a suferit politraumatism cu hemoragie intra-abdominală şi a fost preluat de o autosanitară care l-a transportat la spitalul din Roman. Oamenii legii au întocmit în cauză un dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ, audienţă la ministrul Mediului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tema: drumurile forestiere din Bicaz Chei

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, alături de primarul de Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, a participat, pe 26 februarie la două întîlniri organizate la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu ministrul Costel Alexe şi cu secretarul de stat Gelu Puiu.

Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanţii Prefecturii Neamţ “motivul acestei vizite a avut ca principal scop rezolvarea problemei drumurilor forestiere din comuna Bicaz Chei. Această unitate teritorial administrativă se confruntă de foarte mulţi ani cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localităţi în drumuri comunale pentru a intra în administrarea primăriei, să poată fi modernizate.

Primarul a solicitat de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme, dar, din păcate, pînă în prezent nu a găsit deschiderea necesară la instituţiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărîre de guvern, avînd ca iniţiator Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor”.

Prefectul de Neamţ şi-a exprimat încrederea că problema adusă la cunoştinţa ministrului va fi rezolvată cît de repede posibil.

„Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate si va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunităţii Bicaz Chei. Îi mulţumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situaţii şi pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte.

Pe de altă parte, apreciez abordarea şi implicarea domnului ministru. Acesta s-a dovedit întotdeuna un prieten al judeţului Neamţ şi, ori de cîte ori s-a apelat la domnia sa în calitate de ministru, a răspuns pozitiv şi a tratat lucrurile cu maximă seriozitate”, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Consilier local în conflict de interese

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vasile Enache, consilier local în cadrul Consiliului Local Girov, a fost declarat în stare de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate.

Reprezentanţii instituţiei au constatat că acesta a participat la adoptarea a două hotărîri prin care s-a aprobat atribuirea unor suprafeţe de teren deşi avea un interes personal.

„În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărîri ale Consiliului Local, în data de 26 ianuarie 2018 şi în data de 28 februarie 2019, prin care s-a aprobat atribuirea a 4 ha, respectiv a 7,42 ha de păşune persoanei evaluate, precum şi la dezbaterile din cadrul şedinţelor, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, avînd posibilitatea să anticipeze că va beneficia de pe urma adoptării lor.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004, dispoziţii preluate de Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ la art. 228, alin. (1)”, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI.

Citește știrea

Actualitate

Consilierii se întrunesc în şedinţa lunară, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pe ordinea de zi a şedinţei de pe 28 februarie se află 20 de proiecte de hotărîre ■

Consilierii locali ai oraşului Tîrgu Neamţ se vor întruni pe 28 februarie în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind propuse 20 de proiecte de hotărîre. După alegerea preşedintelui de şedinţă, inclusiv pentru luna martie, se va trece la dezbateri. Şapte dintre proiecte au legătură cu vînzarea, concesionarea sau lotizarea unor terenuri din domeniul privat al urbei sau din cel public. La alt punct se propune modificarea şi completarea anexei la o hotărîre a consiliului local privind însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al oraşului. Se mai cere acordul participanţilor pentru scoaterea la licitaţie publică deschisă în vederea închirierii unui bun imobil (teren şi clădire), situat pe strada Lalelelor şi aparţinînd domeniului privat al oraşului. Alte subiecte vizează darea în folosinţă gratuită a unui teren situat pe bulevardul Ştefan cel Mare, către Delgaz Grid, completarea şi modificarea unei hotărîri din 2019 în sensul introducerii în domeniul public a unor mijloace fixe aferente investiţiei realizată din surse de finanţare publică – POS MEDIU. Va fi cerută aprobarea aleşilor şi pentru împuternicirea primarului să realizeze demersurile în vederea obţinerii licenţei de exploatare, negocierea, semnarea şi ridicarea acesteia de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. În aceeaşi şedinţă se va supune la vot aprobarea actualizării Calendarului activităţilor Casei Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ pentru anul 2020 şi bugetul aferent organizării manifestărilor. Va fi nevoie de acordul consilierilor şi pentru programul şi bugetul unor evenimente ce vor avea loc în această perioadă: Zilele Ion Creangă(28 februarie – 3 martie), Pentru tine, dragă mamă(29 februarie), După amieze culturale la Tîrgu Neamţ(martie). La alte două puncte ale ordinii de zi se va discuta despre asocieri cu Colegiul Ştefan cel Mare pentru un proiect de interes public local şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea unei acţiuni de interes naţional. Conducerea primăriei va mai propune consilierilor acordarea unui ajutor de urgenţă pentru o persoană care se află într-o situaţie de necesitate deosebită.

Citește știrea

Trending