Contactează-ne

Actualitate

Loc de joacă modern pentru copiii cu dizabilităţi de la Sancta Maria

Știe publicată cu

în data de

Zeci de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului de Recuperare de Zi (Sancta Maria) Piatra Neamţ, vor avea la dispoziţie un nou spaţiu de joacă, modern şi adaptat nevoilor acestora. Investiţia, inaugurată la sfîrşitul săptămînii trecute, a fost realizată graţie donaţiei făcută de către A.G.M. Lempers, preşedintele fundaţiei olandeze ”Buildings for Mentally Handicapped Children in Romania“ care în anii ‘90 a construit centrul cunoscut la acel moment drept Casa Sancta Maria, special pentru copiii cu dizabilităţi. Ulterior, clădirile şi dotările au fost donate DGASPC, finanţarea şi administrarea intrînd astfel în sarcina Consiliului Judeţean. A.G.M. Lempers a continuat să se preocupe de soarta copiilor şi s-a implicat pentru ca acestora să le fie bine. Astfel, s-a ajuns şi la această donaţie care a făcut acum posibilă realizarea noului spaţiu de joacă. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa domnului Lempers, care s-a declarat emoţionat şi mulţumit că a putut face o bucurie copiilor cu handicap. „A fost o dimineaţă cu un aer prietenesc, încărcată de emoţie iar pentru mine cu atît mai mult cu cît m-am bucurat mult să-i întîlnesc pe copii şi părinţii acestora. Cred că părinţii sînt foarte mulţumiţi de modul în care terapeuţii centrului lucrează cu copiii şi de condiţiile oferite“, a spus A.G.M. Lempers. La rîndul său, conducerea DGASPC Neamţ i-a mulţumit acestuia pentru toată implicarea dovedită. „Domnul Lempers a fost mereu alături de copiii cu dizabilităţi din Neamţ şi iată că şi acum, cu generozitate, le-a oferit încă un dar special. Sîntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut în beneficiul copiilor şi avem convingerea că noua investiţie îi va ajuta să evolueze frumos“, a declarat Cristina Păvăluţă, director general al DGASPC Neamţ. În cadrul Centrului de Recuperare de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi sînt oferite servicii gratuite de kinetoterapie, psihoterapie, logopedie şi educaţie non-formală unui număr de 44 de copii din comunitate şi 34 de copii rezidenţi.

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending