Publicitate

• liderii liberalilor nemţeni se întîlnesc astăzi la Roman pentru a aplana neînţelegerile izbucnite în ultima şedinţă de CJ • primarul Lucian Micu a explicat de ce avea nevoie de banii pe care aleşii liberali voiau să-i ia de la Roman şi să-i împartă unor comune cu primari PNL •

Primarul de Roman, Lucian Micu, a comentat ieri pe marginea nemulţumirilor din PNL care au răbufnit după ultima şedinţă de Consiliu Judeţean. „Postarea mea de pe facebook, în care mi-am exprimat dezamăgirea vizavi de poziţia consilierilor judeţeni ai formaţiunii care au votat un proiect de hotărîre prin care intenţionau să ia de la Roman anumite sume de bani şi să-i împartă către alte comunităţi a fost justificată. Acele sume reprezintă nişte obligaţii de cofinanţare ale Primăriei Roman la proiectele cu fonduri europene implementate în Neamţ, respectiv către Eco Neamţ la proiectul de salubritate şi Aqua Neamţ, la cel de extindere a reţelelor de canalizare de pe raza municipiului. Este vorba de 759.000 lei, sumă ce trebuie achitate către Eco Neamţ şi 200.000 lei către ADI Aqua Neamţ. Nici acei bani nu erau suficienţi pentru a acoperi aceste datorii. Aceşti bani în momentul în care ne vor fi viraţi se vor întoarce în bugetul Consiliului Judeţean sub forma acestor contribuţii. Nu sînt bani care să meargă la Primăria municipiului Roman pentru dezvoltare. Eu am criticat mai mult lipsa de comunicare a colegilor mei din Consiliul Judeţean care nu au ştiut despre ce este vorba şi cred că din acest motiv s-a produs acea neînţelegere legată de votul negativ dat. Sînt convins că se va trece peste această neînţelegere şi lucrurile vor fi lămurite întrucît marţi, 20 ianuarie, la Roman va avea loc o întîlnire la care va fi prezent preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc“, a precizat primarul Lucian Micu.

Edilul a respins ideea că organizaţia ar fi scindată între două tabere, una condusă de deputatul Cozmanciuc, celalaltă unită în jurul parlamentarilor Laurenţiu Leoreanu şi Eugen Ţapu. „Nu este vorba de nici o sciziune a PNL. Eu am încercat în toată această poerioadă să ţin departe primăria de toate aceste discuţii politice. Întîlnirea de la Roman se vrea a fi un cadru de clarificare a anumitor neconcordanţe care au apărut în relaţiile din partid şi sînt convins că vom merge înainte uniţi, aşa cum am fost şi înainte. Votul de partid al consilierilor la repartizările bugetare a fost o exagerare a interpretării unei directive a Biroului Politic Naţional PNL, care se referea la cu totul altceva, în sensul în care nu se dorea o colaborare de natură politică cu PSD. În momentul în care tu ai comunităţi care beneficiază de pe urma unor proiecte de CJ ar fi absolut absurd să votezi împotrivă, doar pentru că iniţiator e unul sau altul“, a mai declarat Lucian Micu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.