Contactează-ne

Actualitate

Liberalii, greu de înţeles

Știre publicată în urmă cu

în data de

- liberalii pietreni nu-l vor pe Liviu Harbuz - nici cel incriminat nu a spus public că ar vrea în PNL - în problema proiectului de management al deşeurilor din zona Roman, liberalii au aceeaşi atitudine -

Politicienii fac de multe ori declaraţii trăznite. Sau neinspirate. La sfîrşitul săptămînii trecute, în spaţiul public a apărut informaţia că Liviu Harbuz, fost candidat PSD pentru Primăria Piatra Neamţ, ar putea ajunge în ograda liberală. Şi de aici a început războiul. Cel puţin declarativ. În timp ce unii salutau eventuala dorinţă a lui Liviu Harbuz, alţii s-au grăbit să dea comunicate de presă „belicoase“. Cum ar fi cel pe care vi-l prezentăm în continuare:

Organizaţia PNL Piatra Neamţ consideră că acceptarea înscrierii lui Liviu Harbuz în Partidul Naţional Liberal ar fi o greşeală. Pietrenii nu pot uita prestaţia candidatului PSD la funcţia de primar din campania electorală pentru alegerile locale din anul 2016 şi afirmaţiile denigratoare la adresa oraşului nostru. Apreciem, Liviu Harbuz, că te-ai gîndit la noi, PNL Piatra Neamţ este o organizaţie deschisă dar nu este tomberonul politicienilor alungaţi de la alte partide“, se arată într-un comunicat de presă asumat de organizaţia municipală PNL Piatra Neamţ.

Sigur că liberalii au libertatea să primească, sau nu, pe cine doresc, din motivele pe care ei le consideră sau nu importante, însă luarea de poziţie riscă să fie hazlie în condiţiile în care, în spaţiul public, cel împricinat nu şi-a exprimat intenţia de a merge la PNL. Dacă au existat discuţii în partid, pînă la finalizarea lor şi anunţarea publică a rezultatului, poate ar fi fost mai bine să nu existe o astfel de comunicare din partea organizaţiei. Pentru că liberalii par a se certa singuri în spaţiul public. Revenind la eventuala trecere a lui Liviu Harbuz la liberali, au fost şi voci care au opinat că ar putea fi un foc de paie iscat de acesta tocmai pentru a negocia de pe poziţii de forţă în… PSD. Dacă e, sau nu, aşa, numai viitorul ne poate lămuri. În altă ordine de idei, grupul de consilieri judeţeni liberali continuă să aibă o atitudine constantă în ceea ce priveşte proiectul privind managementul deşeurilor.

Am spus de mai multe că noi, grupul consilierilor liberali, am făcut o serie de adrese la instituţii ale statului, pentru a primi răspunsuri lămuritoare faţă de acest proiect de delegare a serviului de management al deşeurilor în Zona 2 Roman. Probabil că în viitorul apropiat vom face publice aceste răspunsuri. În momentul în care vom primi aceste răspunsuri vom putea da un vot în deplină cunoştinţă de cauză faţă de acest proiect. Sînt convins că nimeni care ar fi avut toate elementele legate de proiectul de management al deşeurilor şi legăturile discutabile ale colegului nostru, consilier PSD, Eduard Corduneanu, nu şi-ar fi asumat răspunderea votări lui“, a declarat Lucian Pelepco, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL.

Liberalii susţin că e de notorietate faptul că firma Rossal care prestează servicii de salubritate în Roman şi în zonă are legături cu social-democratul Eduard Corduneanu, cel care e şi preşedinte al ADI ECO Neamţ. (C. FILIP, F. ORDEAN)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending