Contactează-ne

Actualitate

La Troleibuzul, administratorul revocat acuză „principii mafiote“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ AGA a decis înlocuirea lui Jănel Iosub cu Florentina Moise ■ „Administraţia locală funcţionează pe principii mafiote şi nimeni nu este interesat de soarta banilor publici“, acuză Jănel Iosub ■

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Troleibuzul, firmă la care Consiliul Judeţean Neamţ e unic acţionar, a decis, în şedinţa din 26 iulie, revocarea lui Jănel Iosub şi înlocuirea sa cu Florentina Moise. Decizia probabil că nu surprinde pe nimeni, însă în continuare rămîn semne de întrebare privind motivele ei. Cel „mazilit“, reproşîndu-i-se în principal un limbaj trivial, absenţe la şedinţele AGA şi neimplicare în activitatea societăţii, acuză în continuare că a fost „executat“ la comandă politică şi pentru că ar fi deranjat nişte persoane cînd a cerut documente privind activitatea societăţii. De asemenea, accentuează faptul că a trimis o plîngere la DIICOT şi că va urma o anchetă. „Am înţeles că am fost revocat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie pe aceleaşi motive penibile care v-au fost aduse la cunoştinţă. Trecînd peste aceste inepţii, nu putem trece cu vederea faptul că membrii PSD cu funcţii primite de la partid execută orbeşte ordinele lui Arsene Ionel. Nu am dorit să particip la şedinţa cu pricina deoarece nu-mi place ţigăneala şi era clar că voi fi «executat». Era o chestiune de timp şi ştiam că acesta va fi rezultatul. Problema cea mai stridentă este următoarea: ce au de ascuns dacă totul este roz la acea societate? De ce i-a deranjat aşa tare că subsemnatul a solicitat date economice, costuri, cheltuieli etc?! De ce transparenţa administrativă, acolo unde se lucrează numai cu fonduri publice, este umbrită de interese meschine şi bine ticluite? Pe această cale solicit oficial ca experţii Curţii de Conturi a judeţului Neamţ să verifice cu mare atenţie ceea ce se întîmplă acolo. Asta dacă nu cumva s-a politizat totul în România. În rest pot să vă confirm oficial că am vorbit la DIICOT, structura centrală, iar plîngerea subsemnatului a fost repartizată unui procuror DIICOT care se va ocupa de această speţă. Vă voi prezenta documente oficiale care îmi susţin demersurile şi arată în clar faptul că administraţia locală funcţionează pe principii mafiote şi nimeni nu este interesat de soarta banilor publici. Consider că mi- am îndeplinit atribuţiile de membru neexecutiv şi nu am dat dovadă de nevolnicie şi nici nu voi fi vreodată sluga nimănui, indiferent cum se numeşte acea persoană şi ce putere are în spectrul politic. Decizia de revocare a subsemnatului şi de înlocuire este semnată în calitate de preşedinte de şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor de incompatibilul Dan Vasile Constantin. Am să vorbesc cu avocatul meu să văd dacă avea dreptul să semneze o persoană declarată definitiv incompatibilă“, a declarat Jănel Iosub.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. IONEL PRISECARUta ACATRINEI

    27 iulie 2018 at 6:00 PM

    La cate evacuari a facut cu cotoi si rogojan XXXXX,iaca ti a venit randu mai scolex vestejit……

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Poliţiştii de la rutieră au făcut prăpăd: 600 de amenzi şi 80 de permise reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

O acţiune a poliţiştilor de la Rutieră, în Neamţ, derulată pe parcursul unei săptămîni s-a soldat cu un bilanţ îngrijorător: peste 600 de amenzi, din care jumătate pentru viteză, 83 de persmise de conducere reţinute şi 13 certificate de înmatriculare retrase.

“În perioada 20– 26 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o amplă acțiune prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvîrșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (306 au fost pentru viteză neregulamentară, 48 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 25  bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 12 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice)

Au fost reținute 83 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Recital Sara Stroici, la „Victor Brauner”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violonista Sara Stroici organizează în parteneriat cu Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamţ, două evenimente culturale pentru publicul nemţean.

Joi, 13 februarie 2020, de la orele 18, în sala “Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner”, se va desfăşura recitalul “De necuprins..” susţinut de  violonista Sara Stroici  şi de pianista Andreea Dobia. Repertoriul divers, de la G. F. Händel pînă la G. Enescu sau E. Ysaÿe, va fi îmbogăţit de o partitură filmică, cadru-secvenţă fiind redat  în timp real de regizorul Brînduşa Balan. Prin acest spectacol, artistele îşi doresc să ajute la amenajarea sălii de concerte “Theodor Macarie” a Liceului de Arte şi în scopul acesta va fi o urnă pentru donaţii. Intrarea este liberă. Vineri, 14 februarie 2020, începînd cu orele 9, la Liceul de Arte “Victor Brauner”, Andreea Dobia şi Sara Stroici vor oferi cursuri de măiestrie tinerilor muzicieni. Sînt aşteptaţi elevi şi studenţi de toate vîrstele care îşi doresc perfecţionarea tehnico-interpretativă la vioară, pian şi muzică de cameră. Înscrierile pentru cursanţii activi se fac printr-un mail cu repertoriul abordat, numele complet şi vîrsta, la adresa saramusicproduction@gmail.com sau la numărul de telefon 0748129995 pînă pe 12 februarie”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cele două artiste, doctorande ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, au concertat împreună pe scena Filarmonicii din Rîmnicu Vîlcea, în Bucureşti dar şi în Spania – Valencia, unde au susţinut cursuri de măiestrie pentru tinerii muzicieni români. Violonista Sara Stroici este originară din Piatra Neamţ, desfăşurîndu-şi în acest moment activitatea artistică în Bucureşti. Andreea Dobia este pianist-acompaniator la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucureşti.

Citește știrea

Actualitate

“Cupa Unirii” la şah, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ competiţia a fost organizată sîmbătă, 25 ianuarie, la "Roman Value Center" ■ au participat 71 de copii din mai multe oraşe ale Moldovei ■

Sîmbătă, 25 ianuarie 2020, în incinta Centrului comercial “Roman Value” s-a desfăşurat concursul de şah “Cupa Unirii”, organizat de gazde în parteneriat cu CSM Roman.

Concursul s-a desfăşurat în şase runde, în sistem elveţian, Open U14 ani, Elor 1200 şah rapid, 15 minute. “Criteriile de departajare au fost cele legate de numărul total de puncte, coeficient bucholtz, mediu şi coeficient de progres şi vîrstă. Au participat 71 de copii din Roman, Iaşi, Suceava, Vaslui, Piatra Neamţ.

Turneul s-a organizat în sistem Open U 14 ani. Toţi copiii au primit diplome de participare”, a declarat profesorul Cătălin Artene, instructor de şah la CSM Roman.Cîştigătorul turneului cu 5,5 puncte din 6 puncte posibile a fost Miron Necatarie, din Rădăuţi, judeţul Suceava. “CSM Roman s-a evidenţiat prin Eduard Nistor, care a obţinut locul al II-lea la general şi locul I la 14 ani, băieţi.

Pe locul al II-lea s-a clasificat Adelin Rusu la categoria 11 ani băieţi. Rareş Lesovski a obţinut locul I la 9 ani băieţi, iar Ana Maria Balaşcă, locul al II-lea fete, la categoria 14 ani. Dimina Vrînceanu a obţinut locul al II-lea fete, la categoria 9 ani, în timp ce Ştefan Levărdă s-a clasat pe locul I -U7 băieţi.

Tot locul I la U7 fete a obţinut Maria Karin, în timp ce Medeea Boboc s-a clasat pe locul al II-lea U7 ani”, a mai precizat antrenorul Cătălin Artene.

Citește știrea

Trending