Contactează-ne

Actualitate

La ce detalii să fii atent când îți deschizi o pizzerie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cum pizza este una dintre optiunile de mancare la care romanii apeleaza cel mai des, mai ales atunci cand fac comenzi acasa sau la serviciu, nu e de mirare ca pizzeriile se numara printre cele mai populare tipuri de restaurante.

Sa-ti deschizi o pizzerie poate fi o investitie minunata, mai ales daca ai un plan bine pus la punct. Dar stii cu adevarat de ce este nevoie pentru a reusi cu aceasta afacere?

Noi restaurante-pizzerii se deschid in fiecare zi insa multe dintre ele nu reusesc sa supravietuiasca mai mult de cateva luni pe piata. Motivele sunt diverse, de la amplasarea nepotrivita, la personalul neprofesionist, la cheltuielile excesive pe salarii sau amenajare, sau lipsa strategiilor de marketing si advertising. Lista, evident, poate continua.

Prin urmare, inainte de a intra pe piata de food-service, trebuie sa o cercetezi riguros si sa vezi care sunt punctele tale forte. Incearca sa iti dai seama ce ii face pe competitori sa aiba succes si cum reusesc acestia sa se promoveze eficient.

Pornind o afacere mica, e drept ca nu ai aceleasi resurse ca un lant mare de pizzerii. Cu toate acestea, te poti folosi de strategii de marketing bine puse la punct pentru a veni in intampinarea clientilor cu oferte carora sa nu le poata rezista.

Ce zici de pizza pentru micul dejun, pizza low-carb sau pizza vegana? Ca in multe alte domenii, tendintele dau startul si in aceasta industrie, iar studiile arata ca tot mai multi consumatori isi indreapta atentia spre preparate mai sanatoase si ingrediente de calitate superioara. Asa ca n-ar fi rau sa iei si tu in considerare optiunile vegane, cele cu continut scazut de carbohidrati sau produsele fara gluten, pentru a obtine un avantaj competitiv.

Intocmeste un plan de afaceri pentru restaurantul tau. Incepe cu o scurta descriere a afacerii tale si a misiunii acesteia, stabileste obiectivele, produsele si serviciile pe care vrei sa le oferi. Include o analiza de piata si o lista de furnizori. Stabileste obiective realiste si elaboreaza un plan de actiune pentru a le realiza.

Estimeaza-ti cheltuielile si potentialele venituri. Atunci cand iti calculezi costurile de pornire, ia in considerare chiria, utilitatile, echipamentele si consumabilele, inventarul de bucatarie si materialele de marketing.

In aceasta etapa va trebui sa decizi daca cumperi sau inchiriezi echipamentele de bucatarie. Vei avea nevoie, printre altele, de un cuptor de pizza, de echipamente de pregatire a aluatului si de echipamente de refrigerare.

TOPK iti pune la dispozitie o gama variata de echipamente profesionale pentru domeniul alimentar. Cu o experienta de 24 ani in domeniu, firma ofera solutii complete de echipare pentru restaurante, catering, fast-food, baruri, cafenele, pizzerii, covrigarii, cofetarii, patiserii, gelaterii, brutarii, supermarket-uri, magazine alimentare, carmangerii, macelarii, spalatorii si curatatorii profesionale, depozite frigorifice. De la consultanta, planificare si pana la montaj si service, TOPK ofera toate facilitatile pentru clientii sai, inclusiv posibilitatea de plata in rate prin leasing sau inchiriere prin Grenke – optiuni foarte solicitate de antreprenorii la inceput de drum.

Un aspect important atunci cand deschizi o pizzerie este sa poti vinde pizza la un pret competitiv – un pret pe care sa il poti sustine pe termen lung si care sa-ti permita sa faci profit constant. Desi este tentant sa incepi cu preturi minime retine ca atunci cand treci la preturile care iti permit sa faci profit este posibil sa pierzi o parte din clientela. Pizza este un preparat accesibil tuturor, asa ca ar fi indicat sa te aliniezi cu concurenta in cazul in care nu urmaresti sa-ti deschizi o locatie de lux, care serveste specialitati costisitoare. Afla preturile produselor similare oferite de competitori si aplica-le si tu produselor tale.

Cu o cerere atat de mare pentru pizza, deschiderea unui restaurant-pizzerie poate fi o idee de afacere mai mult decat inspirata. Totusi, nu e de ajuns sa-ti deschizi o pizzerie pentru a avea succes. Acesta este consecinta unei planificari logistice impecabile, a retetelor delicioase si a unui brand si concept distinctive, asa ca fa-te remarcat!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Week-end sportiv

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sîmbătă, 21 septembrie: ora 10.30 – Baza Hipică Piatra Neamţ: Sărbătoarea de toamnă a sportului ecvestru nemţean; ora 12.00 – Sala Polivalentă: HCF Piatra Neamţ – CSM Roman (Divizia A, handbal feminin, etapa III); ora 14.30 – Sala Polivalentă: Futsal Ceahlăul – Sporting Darabani (Futsal, Liga 2, etapa I); ora 17.00 – Stadion Ceahlăul: CSM Ceahlăul – Aerostar (Liga 3, Seria I, etapa a V-a)

Duminică, 22 septembrie: ora 10.30 – Baza Hipică Piatra Neamţ: Sărbătoarea de toamnă a sportului ecvestru nemţean; ora 11.00 – Bodeşti, Bravo Bodeşti – ASF Girov (Liga 4, Seria A, etapa IV); ora 11.00 – Borca, Bradu Borca – AS Grumăzeşti (Liga 4, Seria A, etapa IV); ora 11.00 – Horia, Victoria Horia – Voinţa Ion Creangă (Liga 4, Seria B, etapa IV); ora 11.00 – Cordun, teren Pildeşti: Moldova Pildeşti – Moldova Cordun (Liga 4, Seria B, etapa IV).

Citește știrea

Actualitate

Festival de teatru cu premieră la TT

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ duminică, la TT, va fi jucată piesa „Frontal“, o adaptare după „Povestea unui om leneş“, textul şi regia find semnate de Gianina Cărbunariu, directorul teatrului pietrean

Ediţia cu numărul XXI a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ a debutat deja, la mijlocul săptămînii, un bogat program de manifestări fiind programat pînă pe 2 octombrie. Organizatorii au decis ca tema acestei ediţii să fie „Succes!“. „Ne dorim ca Festivalul să fie un punct de întîlnire pentru generaţii diferite de artişti şi de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părţi ale Europei, pentru experienţe şi perspective provocatoare atît pentru teatru, cît şi pentru alte arte – film, muzică, dans, arte vizuale“, spune Gianina Cărbunariu, directorul Teatrului Tineretului. În total, în cadrul festivalului vor fi 29 de spectacole, participanţi din şapte ţări, patru concerte, cinci ateliere, patru lansări de publicaţii, două proiecţii de film documentar, 24 de sesiuni de discuţii cu publicul, etc. Vor fi şapte spectacole oferite de artişti şi companii din Franţa, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi Turcia). „Mai mult decît o urare, tema actualei ediţii a Festivalului este o invitaţie la meditaţie, în cheie critică şi ironică, asupra poveştilor de şi despre succes ale societăţii de astăzi şi din trecutul recent. Ce înseamnă succesul individual versus succesul unei comunităţi (fie ea un grup sau o naţiune)? De ce în anumite momente istorice frustrările sociale au nevoie să fie compensate prin inventarea unor poveşti triumfaliste despre noi înşine? Se poate trăi şi crea în afara dihotomiei succes – eşec într-o lume în care fiecare încearcă să vîndă cît mai profitabil ceea ce are de oferit, iar piaţa de artă este şi ea un teritoriu important pe această hartă globală? Cît de vulnerabili sîntem în acest context, cum am ajuns în această situaţie şi care ar fi căile de ieşire? Ce loc mai au riscul, experimentul, gîndirea critică? Multe dintre poveştile de succes ale naţiunilor şi chiar ale indivizilor se construiesc astăzi, ca şi ieri, în conflict cu diferenţa, cu «ceilalţi». Există cîştigători şi învinşi sau, şi mai grav, oameni invizibili, umbre care sînt inevitabil necesare pentru a realiza contrast. Sîntem modelaţi să gîndim astfel sau e posibil încă să descoperim alte paradigme de gîndire? La 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier – cînd lumea se confruntă cu războaie şi conflicte ce distrug ţări, cu migraţie, inechitate socială, criză ecologică, polarizare a discursurilor, populism şi naţionalism -, o reevaluare a naraţiunilor despre trecutul recent e posibil să ne ofere sprijin în înţelegerea prezentului şi, poate, în imaginarea unui viitor. Festivalul prezintă astfel o serie de perspective artistice, semnate de artişti est- europeni (România, Slovacia, Polonia) ce pun întrebări legate de perioada de dinainte şi de după momentul de «succes» istoric din 1989: ce am reuşit să cîştigăm din ce-am visat şi ce am pierdut pe drum? şi, desigur: ce urmează să ni se întîmple? Ne dorim ca Festivalul să fie un meeting-point pentru generaţii diferite de artişti şi de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părţi ale Europei, pentru experienţe şi perspective provocatoare, pentru teatru şi alte arte. Vă aşteptăm cu drag la Festival!“, este invitaţia făcută de Gianina Cărbunariu, director general al TT şi curator al Festivalului de Teatru Piatra Neamţ. Astăzi, festivalul propune, la ora 11, la Casa Culturii din Tîrgu Neamţ, spectacolul „Iepurele alb“ (Teatrul de Artă Bucureşti. Apoi, la ora 20.00, la Piatra va fi reprezentaţia „Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine“, o producţie TT, în regia lui Radu Afrim. Duminică, la ora 11.00, „Iepurele alb“ poate fi vizionat în sala de festivităţi a Primăriei Roman. De la ora 16.00, la TT, „Legume“ este un spectacol din cadrul proiectului =Safespott, care promovează dezbateri pe tema diversităţii şi a toleranţei. De la ora 18.00, va fi premiera piesei „Frontal“, o adaptare după „Povestea unui om leneş“ de Ion Creangă, textul şi regia find semnate de Gianina Cărbunariu. Apoi, Alexander Bălănescu (violonist/compozitor) şi Ada Milea (actriţă/cîntăreaţă/compozitoare) vor fi protagoniştii unui concert pe scena TT.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A făcut scandal în bar, va sta 9 luni la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 44 de ani care a fost condamnat definitiv la 9 luni de închisoare după ce a făcut scandal într-un bar şi l-a ameninţat pe barman, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Penitenciarul Bacău. “La data de 19 septembrie, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 44 de ani, din Roman, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni, pentru săvîrşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În fapt, la data de 19 iulie 2017, acesta s-a deplasat la o societate comercială din Roman, unde pe fondul consumului de băuturi alcoolice i-a adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări barmanului. Totodată, acesta a amenințat cu un obiect tăietor-înțepător și a încercat să lovească o altă persoană, care intervenise pentru aplanarea conflictului. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Trending