Publicitate

■ complexul de Peste Vale va fi şi anul acesta gazdă pentru întreceri ecvestre de rang naţional ■ competiţiile aprobate în calendarul federaţiei şi de Adunarea Generală a CS Ecvestru vor avea loc în perioada mai - iulie ■

Iubitorii competiţiilor de călărie din Piatra Neamţ şi din judeţ vor avea ocazia să asiste şi anul acesta la evenimente importante găzduite de Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Conform calendarului competiţional aprobat de Federaţia Ecvestră Română (FER) şi validat şi în recenta Adunare Generală a Asociaţiei Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“, pe parcursul anului 2018 vor fi organizate trei etape de competiţii. În prima dintre acestea, între 21 şi 24 iunie, vor fi trei concursuri: Cupa Municipiului Piatra Neamţ (ediţia a XXI-a) şi Cupa Fermierului (ediţia a II-a). Tot în această perioadă va fi şi o etapă de Grand Prix. „Cupa Fermierului noi am iniţiat-o anul trecut de comun acord cu mare parte de fermierii din zona comunelor Ştefan cel Mare şi Girov, ca răspuns la refuzul pe care l-a manifestat domnul primar al comunei Ştefan cel Mare de a mai continua Festivalul Naţional Ecvestru Stînca Şerbeşti. Am făcut trei ediţii ale concursului Stînca Şerbeşti şi anul trecut domnul primar a spus că nu mai poate să fie de acord cu acest festival. Cupa Fermierului are şi activităţi de Zilele comunei Ştefan cel Mare, pentru că noi nu ne putem desprinde de oamenii acestei comune“, a precizat Costache Lupu, preşedintele CS Ecvestru. Pentru Cupa Municipiului Piatra Neamţ, cheltuielile de organizare estimate sînt de 45.450 lei, iar pentru Cupa Fermierului, de 73.179 lei. La o săptămînă distanţă, în perioada 29 iunie – 1 iulie, cînd călăreţii vor rămîne să se antreneze în Baza Hipică din Piatra Neamţ va fi Finala Campionatului Naţional criterii şi Trofeul Virgil Bărbuceanu, ediţia a XIV-a care va fi susţinut financiar de către Consiliul Judeţean Neamţ. Competiţia de sărituri peste obstacole dotată cu Trofeul Virgil Bărbuceanu a fost adusă mai devreme (prin tradiţie, se desfăşura pe finalul verii), întrucît etapele de la Piatra Neamţ coincid şi cu alte concursuri din ţară şi s-a dorit să nu se mai suprapună întrecerile, astfel încît sportivii să poată participa şi la întrecerile de la Baza Hipică de Peste Vale.

Cupa TCE 3 Brazi, ediţia a IX-a

O a treia perioadă de concursuri va fi 19-22 iulie cînd este programată Cupa TCE 3 Brazi (ediţia a IX-a) şi încă o etapă de Grand Prix România. Deschiderea oficială a sezonului competiţional ecvestru în Baza Hipică din Piatra Neamţ va avea loc pe data de 6 mai. „Va fi în primul rînd susţinerea examenului de absolvire a Şcolii de Echitaţie pentru promoţia 2017-2018. De asemenea vom avea un concurs demonstrativ de sărituri peste obstacole şi dresaj susţinut de sportivii nemţeni, îmbinat cu numerele artistice pe care le vor prezenta formaţiile coregrafice şi muzicale ale elevilor din judeţul Neamţ“, a mai menţionat Costache Lupu. Pe tot timpul anului la bază vor fi desfăşurate activităţile curente: călăria de agrement, plimbări de agrement cu trăsuri trase de cai şi de ponei. În ceea ce priveşte activitatea sportivilor clubului, se doreşte ca începînd din acest an să aibă ocazia să concureze şi în competiţii din alte judeţe, o condiţie fiind achiziţionarea unor cai de performanţă. „În Adunarea Generală am încercat să sensibilizăm pe toţi sponsorii şi pe toţi susţinătorii sportului ecvestru să ne ajute să procurăm 3-4 cai de înaltă performanţă. Caii cu care am reuşit anul trecut să obţinem rezultate frumoase la întrecerile de la noi, din bază, practic nu sînt de performanţă, ci de agrement şi de şcoală de echitaţie“, a explicat preşedintele CS Ecvestru. Reamintim că la Adunarea Generală a acestei structuri sportive desfăşurată la finele săptămînii trecute (9 aprilie), s-a decis ca între priorităţile acestui an să fie solicitarea sprijinului autorităţilor locale şi judeţene pentru soluţionarea urgentă a regimului juridic al terenului, în suprafaţă de 3,5 hectare, pe care se află amplasată Baza Hipică. De asemenea, un obiectiv propus pentru 2018 este atragerea fondurilor din sponsorizări şi alte surse în scopul executării unor lucrări de reparaţii capitale şi modernizări la toate construcţiile şi terenurile sportive din incinta bazei, precum şi achiziţionarea unor exemplare de cai de performanţă pentru sportivii care reprezintă în competiţiile interne clubul sportiv pietrean.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.