Contactează-ne

Eveniment

La 17 ani, şantaj cu fotografii deocheate

Știe publicată cu

în data de

■ un adolescent din Tîrgu Neamţ a pretins 450 de euro de la o tînără de 21 de ani ■ banii au fost solicitaţi pentru a nu publica sau transmite altor persoane fotografii în care partea vătămată apărea în ipostaze intime ■

Un adolescent în vîrstă de 17 ani, din localitatea Vînători s-a ales cu o pereche de cătuşe în ultima zi a vacanţei de iarnă. El a fost prins în flagrant pe cînd cerea bani pentru a nu face publice nişte poze în care o tînără fusese surprinsă în ipostaze deocheate. Totul s-a întîmplat la data de 13 ianuarie 2018, în jurul orei 14, în Tîrgu Neamţ. Ancheta a plecat de la plîngerea pe care a făcut-o partea vătămată, o tînără în vîrstă de 21 de ani, din Tîrgu Neamţ, care nu a vrut să scoată din buzunar suma de 450 de euro pentru a-l satisface pe şantajist. Aşa se face că femeia s-a prezentat la Poliţia Tîrgu Neamţ unde a sesizat o posibilă infracţiune de şantaj, iar poliţiştii de investigaţii criminale din oraş au organizat un flagrant. „A fost identificat şi prins un tînăr de 17 ani, din Vînători, în timp ce primea de la persoana vătămată suma de 450 de euro. Banii au fost solicitaţi de acesta pentru a nu publica sau transmite altor persoane fotografii în care tînăra apărea în ipostaze intime“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. În urma audierilor, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de şantaj. El a fost cazat peste noapte în arestul Poliţiei Neamţ urmînd a fi prezentat în faţa unui magistrat de la Judecătoria Tîrgu Neamţ cu propunere de arestare preventivă. În Codul penal, şantajul este inclus la categoria infracţiuni contra libertăţii persoanei şi este definit astfel: (1) Constrîngerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobîndi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul. Se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1). (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobîndi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Surori fugare

Știe publicată cu

în data de

■ două surori minore au plecat de acasă, dispariţia fiind semnalată de tatăl lor ■ oamenii legii fac apel la populaţie pentru găsirea fetetor ■

Două surori minore, cu vîrste de 15 şi 16 ani, au pus pe jar oamenii legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Asta după ce tatăl lor a reclamat dispariţia de acasă a fetelor. Pentru că demersurile iniţiale nu au dat roade, anchetatorii fac apel la populaţie pentru găsirea adolescentelor. De menţionat este faptul că ele nu sînt la prima abatere de acest fel, sînt „recidiviste“, şi în trecut au mai plecat fără a-şi anunţa părinţii. Aşa stînd lucrurile, politistii Serviciului de Investigaţii Criminale dar şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ continuă activităţile de căutare în vederea depistării a celor două adolescente, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani. „La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi de către un bărbat de 46 de ani, despre faptul că, la data de 22 iunie a.c., fiicele sale, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani, din Piatra Neamţ, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Prima dintre fete, Karina Elisa, are aproximativ 1,65 m înălţime, părul şaten, lung şi ochii căprui, fără semne particulare. Cea de-a doua minoră, Ana Maria Alexandra, are 1,70 m înălţime, consituţia atletică, părul şaten deschis şi ochii căprui, şi la fel ca sora ei, nu are semne particulare. Oamenii legii mai spun că cele două minore ar mai fi plecat, în trecut, de la domiciliu. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamţ şi în localităţile limitrofe, în vederea depistării acestora. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celor două adolescente este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandal în bar, trimis la răcoare

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii au reţinut pentru 24 de ore un tînăr de 22 de ani, din Făurei, pe care-l acuză de săvîrşirea unui număr de trei infracţiuni. Asta după ce a lovit un bărbat din Roman şi ar fi distrus geamul unei societăţi, tulburînd astfel ordinea şi liniştea publică. S-a întîmplat pe 22 iunie cînd anchetatorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat din Roman, a fost agresat de către o altă persoană. „Din investigaţii a rezultat faptul că, în timp ce un tînar de 22 de ani, din Făurei, se afla pe terasa unei societăţi comerciale din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice ar fi lovit cu pumnii în zona feţei administratorul societăţii în vîrstă de 42 de ani. În urma celor întîmplate, bărbatul s-a refugiat în incinta localului, însă tînărul ar fi forţat uşa de acces şi ar fi distrus partea exterioară a geamului, după care a plecat. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de 300 de lei“, conform IPJ Neamţ. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţiţti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident pe drumul spre mănăstire

Știe publicată cu

în data de

Accident rutier pe drumul care duce spre Mănăstirea Pîngăraţi, miercuri, 26 iunie. Intervin pompierii cu autospeciala de descarcerare. “Accident rutier pe drumul spre Mănăstirea Pîngăraţi. Se deplasează la locul evenimentului 8 pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de terapie intensiva mobilă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending