Contactează-ne

Actualitate

Klaus Iohannis are guvern liberal, construit pe nisipurile mişcătoare ale Parlamentului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Luni 4 noiembrie, mai spre seară, Guvernul Orban primea votul de investitură a Parlamentului, la limita riscantă a 240 de voturi, doar cu 7 mai mult decât numărul de 233 necesar. Dacă nu participau la acest vot mercenarii din Pro România şi PSD, Guvernul Orban nu trecea. Partidele respective au precizat că vocaţia acestor mercenari este traseismul şi implicit trădarea. PSD i-a dat afară din partid, iar Pro România i-a mazilit din funcţii. Culmea traseismului în Pro România este că cei 7 trădători i-au cerut ei lui Victor Ponta demisia. Faptul că unii membri Pro România nu au respectat decizia internă şi au susţinut Guvernul Orban este atât semnalul faliei create în acest partid balama, cât şi semnalul că noul guvern liberal s-a instalat pe nisipuri mişcătoare. Tot luni, sub acoperirea nopţii, Guvernul Orban a depus „de îndată“ jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, care a finalizat investitura cu un discurs. Din discursul său televizat, am avut ocazia să constatăm că Preşedintele în curs de expirare a urmărit să împuşte doi elefanţi dintr-un foc. Unul, cu un mesaj vizând instalarea guvernului liberal şi celălalt cu mesaje vizând campania sa electorală. Pe ansamblu, discursul prezidenţial a fost în dezacord flagrant cu litera şi spiritul Constituţiei, ceea ce nu a constituit o premieră pentru români. Încă de la debutul discursului, intenţia vădită a Preşedintelui a fost să nu respecte neutralitatea politică impusă de Constituţie, inducând convingerea că Guvernul Orban este proiectul său, pus în manoperă de partidul său şi că Ludovic Orban va avea rolul lui Boc în mandatul lui Traian Băsescu. A urmat un atac la baionetă asupra Guvernului PSD, pe care l-a calificat eşuat şi toxic, cu argumente pentru electoratul de Dreapta. În continuarea nopţii de luni, după jurământul depus, membrii guvernului s-au deplasat la Palatul Victoria, pentru a-l aştepta pe Klaus Iohannis, care a ţinut să fie văzut că a asistat la prima şedinţă informală a Guvernului Orban, destinată repartizării scaunelor şi a locului la masa executivului pentru miniştri. S-a dorit să ni s-a transmită astfel imaginea unui guvern liberal instalat de Klaus Iohannis, pentru a înţelege tot românul cine este jupânul. În gestul său, Iohannis s-a inspirat de la Liviu Dragnea, care, în ianuarie 2017, l-a însoţit în Palatul Victoria, până la lift, pe premierul Grindeanu, ca românii să vadă cine este jupânul real. Numai că, Preţedinşele Iohannis a supralicitat, aşezându-se lângă Ludovic Orban. Pentru Iohannis, la această primă şedinţă a Guvernului Orban despre nimic a fost doar o poză cu trofeul, necesară campaniei.

Marea realizare a Preşedintelui Iohannis, în cei 5 ani de mandat a fost că a reuşit să dărâme două guverne PSD, provocând tot atâtea crize

În 2015, Klaus Iohannis a cerut demisia Guvernului Ponta, ca efect al incendiului de la Colectiv, înlocuindu-l cu Guvernul Cioloş. Acum, în noiembrie 2019, Iohannis ţine să ne convingă că schimbarea Guvernului Dăncilă cu Guvernul Orban e a doua bătălie câştigată din războiul său cu PSD. Efectul schimbării Guvernului Ponta cu Guvernul Meu – Cioloş a fost devastator pentru Iohannis şi pentru liberali, pentru că la alegerile parlamentare din 2016, PSD relansat a obţinut un scor istoric de 45%. Efectele recentei schimbări a Guvernului Dăncilă cu Guvernul Meu – Orban, se vor vedea în scorurile PSD-ului la alegerile din 2020. Mandatul de doar un an al Guvernului Orban, ca şi cel al Guvernului Cioloş, riscă să aibă acelaţi deznodământ pe scena politică şi în 2020, iar PSD să obţină un scor confortabil, care să-i asigure o nouă participare la guvernare. Guvernarea liberală de acum a fost definită de Klaus Iohannis ca o guvernare de tranziţie, după criterii ştiute doar de el, fără a preciza însă către ce fel de guvernare vor face tranziţie liberalii de astăzi. În aventura aceasta, PNL s-a sacrificat pentru proiectul Preşedintelui Iohannis, sacrificiu care ar putea să-i coste la fel de mult, ca în alegerile din 2016. A trebuit să cadă Guvernul Dăncilă, pentru a afla că Preşedintele Iohannis doreşte să ocupe un capitol în istoria României, ca omul care s-a bătut cu hidra PSD şi a înfrânt-o, precum Herakles. În viitorul muzeu de ceară a personalităţilor române din secolul XXI, Klaus Iohannis ar trebui înfăţişat ţinând de chică, cu dreapta sus, capul dezrădăcinat al lui Liviu Dragnea.

Aserţiunea lui Iohannis că în cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie, România a fost dominată de comunism este falsă şi periculoasă

Cu o astfel de aserţiune, Klaus Iohannis poate prosti doar analfabeţii. În cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie, putem spune că România a trecut prin orice, numai prin comunism nu. Se poate vorbi despre comunism ca formă de extremism a Stângii, după cum extremismele Dreptei sunt de factură fascistă. În România postrevoluţionară au fost momente de excese ale Stângii, care pot fi trecute în contul PSD, dar şi momente de excese ale Dreptei, care pot fi trecute în contul lui Klaus Iohannis, al PNL sau al USR. Dacă abordăm problema în această cheie, atât Klaus Iohannis şi PNL, cât şi USR ar trebui să se ferească ca de dracul de a vorbi despre comunismul din România de astăzi, fără a-ţi vedea bârna din proprii ochi. Toate criticile la adresa PSD vizau rapacitatea şi îmbogăţirea baronilor acestui partid, dusă dincolo de un liberalism deşănţat. Acum, Preşedintele Iohannis vrea să ne convingă că aceste mentalităţi sunt ale unor comunişti sadea. Haida, de! Dacă o ţinem tot aşa, PDL-işti din PNL au fost mai comunişti decât PSD- işti. Inepţia cu comunismul, din falsa aserţiune a domnului profesor Iohannis, prinde bine doar la neiniţiaţi sau la talibanii dreptei. Am văzut zilele trecute, la televizor, un tânăr care va vota pentru prima oară, când intervievat de ce merge la vot, a răspuns, marcat de importanţa misiunii, că merge la vot pentru a scăpa România de comunism. Acesta a fost răspunsul mecanic, standard, care i se părea lui cool, rezultat al pervertirii conţtiinţelor, atât de către domnul profesor, cât şi de facebook.

Klaus Iohannis doreşte ca DNA să revină la practicile abuzive, vizând lupta împotriva corupţiei

Din şirul declaraţiilor sale publice se desprinde, în mod indubitabil, dorinţa sa ca DNA să accelereze lupta anticorupţie. Declaraţia lui Klaus Iohannis, dacă este analizată într-o cheie normală, este firească şi nu poate fi contrazisă. Dar, declaraţia nu a fost făcută într-o cheie normală, la mijloc existând un „mic amănunt“ omis, despre care Preşedintele nu a catadicsit niciodată să-şi exprime vreo opinie, ocolindu-l cu obstinaţie. Nu vrea să ne spună Klaus Iohannis de ce a închis total ochii faţă de multiplele abuzuri ale unor procurori DNA, aflaţi sub conducerea lui Kovesi, care au oripilat opinia publică. Abuzurile semnalate public, pe care Klaus Iohannis le-a ignorat sistematic, acum vrea să le înmormânteze odată cu primul său mandat. Vrea să înceapă cel de al doilea mandat cu un DNA total compromis, încremenit în acelaţi comportament şi cu aceleaşi comenzi, care să asigure aceleaţi performanţe de tristă amintire.

Ludovic Orban aspiră să-l detroneze pe Viorel Hrebenciuc la categoria „Marele negociator“

Ludovic Orban a fost felicitat la scenă deschisă de Preşedintele Iohannis, pentru capacitatea sa de negociere vizând succesul Moţiunii de cenzură şi a votului de investire a Guvernului. După negocieri lungi, zile şi nopţi, Ludovic Orban a reuşit să achiziţioneze, luni, cele 240 de voturi necesare investirii guvernului, majoritatea dintre aceste voturi fiind din afara partidului. S-a dovedit că moneda de negociere, „ludovicul“, a funcţionat, iar în scurt timp vom afla şi care a fost cotaţia acestuia la bursa trocurilor cu mercenarii din Pro România, PSD şi neafiliaţi. Până acum, mercenarii au declarat că au făcut-o doar din dragoste de ţară. Unul din mercenarii de frunte ai Pro România, Mihai Tudose (La mulţi ani, coane!) a descoperit că fiecare parlamentar are datoria sfântă să se asigure că ţara are un guvern stabil şi că Opoziţia este un moft. Examenul cu obţinerea voturilor pentru trecerea Moţiunii şi a Guvernului, promovat de un Ludovic Orban rebrenduit, ar impune ca un Comitet de iniţiativă să-l propună ca „Marele om politic al anului“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Mărţişor cu vreme bună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ chiar de la începutul primăverii calendaristice meteorologii anunţă temperaturi în creştere ■ valorile termice diurne ajung şi la 17 grade, iar cele nocturne la 6 grade ■ spre finele săptămînii ar putea veni ploi slabe ■

Gata cu iarna, începe primăvara calendaristică, iar meteorologii anunţă temperaturi în creştere. Săptămîna viitoare aduce valori termice diurne de pînă la 16 grade, iar în cea mai blîndă noapte se vor înregistra minime de 6 grade.

În a doua parte a săptămînii se adună norii, dar precipitaţiile vor fi slabe şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ. Cel puţin aşa rezultă din prognoza pentru săptămîna viitoare, prima din luna lui Mărţişor, publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Pe 29 februarie, meteorologii spun că vom avea parte de o zi absolut senină, însă nu nu va fi prea cald. Ziua se vor înregistra cel mult 9 grade, iar peste noapte cerul se păstrează senin şi vor fi temperaturi de cel mult 1 grad. Cu începere de duminică, 1 martie, vremea intră într-un proces treptat de încălzire.

Cel puţin peste zi cînd va fi cer variabil şi soare cu o maximă de 10 grade. Totuşi noaptea va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză şi va fi îngheţ la sol la o minimă de 0 grade. Şi mai bine va fi luni, 2 martie, cînd din nou va fi soare iar mercurul din termometre saltă pînă la 11 grade. Cu toate acestea noaptea rămîne rece şi pe fondul unui cer degajt minima nu trece de 1 grad.

Continuă aprecierea termică şi marţi, 3 martie, cînd însă nu mai vedem soarele pentru că se adună norii care însă nu aduc precipitaţii. Maxima ajunge la 12 grade. După lăsarea întunericului va fi senin şi minima rămîne cantonată la 1 grad. Cea mai caldă zi de la început de Mărţişor pare a fi cea de miercuri, 4 martie, cînd maxima de 17 grade este mult peste media perioadei. Trebuie spus că din nou cerul va fi acoperit.

Joi, 5 martie, maxima saltă la 17 grade, va fi înourat, dar nu vor fi precipitaţii. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi va fi o minimă spectaculoasă pentru început de martie, 7 grade Celsius. Singura zi în care am putea avea parte de ceva precipitaţii ar putea fi cea de vineri, 6 martie, dar nu vorbim de precipitaţii consistente ci slabe din punct de vedere cantitativ.

Se mai depreciază şi regimul termic iar la amiază nu vor fi mai mult de 9 grade. Simultan scad şi valorile termice nocturne. Cerul se degajează, scăpăm de ploi, dar nu vor fi mai mult de 2 grade. O zi mai caldă şi una mai rece pentru că meteorologii spun că sîmbătă, 7 martie, reapare soarele care aduce o maximă de 11 grade. Şi peste noapte cerul va fi degajat dar minima va fi spre limita îngheţului, 1 grad.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Avem de toate: gripe, pneumonii şi izolaţi din cauză de corovavirus

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ, 177 de persoane sînt în izolare la domiciliu şi patru sînt în carantină ■ 3.230 de infecţi respiratorii au dat bătăi de cap medicilor ■ gripa bate uşor în retragere, înregistrîndu-se 36 de cazuri ■ au fost diagnosticate cu pneumonie 572 de persoane ■

La data de 28 februarie, de pe teritoriul judeţului Neamţ s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile faptul că 177 de persoane sînt în izolare la domiciliu, patru sînt în carantină şi au ieşit de sub supraveghere încă opt persoane.

Aceste măsuri au fost luate pentru a preîntîmpina eventuale îmbolnăviri cu coronavirus. În isteria generală creată de pericolul îmbolnăvirii cu coronavirus a trecut în plan secundar „interesul“ pentru infecţiile respiratorii, pneumonii şi gripă.

„În săptămîna 17-23 februarie de supraveghere epidemiologică, numărul total de infecţii respiratorii acute (IACRS) a fost de 3.230, cu un număr de 61 internări, marcînd o tendinţă de creştere faţă de cel înregistrat în săptămîna precedentă, cînd au fost 3.078 cu 31 bolnavi internaţi. În săptămîna menţionată, numărul pneumoniilor a înregistrat o uşoară tendinţă de scădere, fiind raportate doar 572 de cazuri, cu un număr de 110 internări. Se constată că numărul acestora a fost mai crescut la grupele de vîrstă 0-1 an, 2-4 ani şi peste 65 de ani. Şi în ceea ce priveşte gripa se poate remarca o uşoară tendinţă descrescătoare, faţă de săptamîna precedentă, raportîndu-se 36 de cazuri pe teritoriul judeţului Neamţ, cu nouă internări.

Dintre acestea, trei situaţii s-au înregistrat la grupa de vîrstă 2-4 ani, 12 cazuri la grupa de vîrstă 5-14 ani, 12 cazuri la grupa de vîrstă 15-49 ani, opt cazuri la grupa de vîrstă 50-64 ani şi un caz la grupa de vîrstă peste 65 ani. Douăzecişiunu de cazuri au fost raportate de către Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, cinci de către Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, iar 10 de către medicii de familie din judeţ“, a declarat medicul Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică s-au înregistrat 197 cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Neamţ. În actualul sezon epidemic pînă la data de 23 februarie 2020, au fost vaccinate antigripal 43.315 persoane, din care 474 persoane vaccinate în intervalul 17-23 februarie 2020, din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de către Ministerul Sănătaţii. Stocul de vaccin antigripal în DSP Neamţ era de doar 26 doze, iar la medicii de familie din judeţ se mai găsesc 403 doze.

Medicii recomadă aceleaşi măsuri severe de igienă a mîinilor în toate colectivităţile, recomadîndu-se triajul epidemiologic zilnic în colectivităţile şcolare. Se recomandă şi limitarea programului de vizite în spital.

Citește știrea

Actualitate

Ambasadorul Georgiei, în vizită la Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „mă bucur că Excelenţa Sa a răspuns pozitiv invitaţiei mele de a vizita judeţul Neamţ”, a declarat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc ■ „mi-am exprimat în cadrul întîlnirii deschiderea pentru înfrăţirea cu localităţi din Georgia”, a declarat primarul de Piatra, Dragoş Chitic ■

Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România, a avut vineri, 28 februarie, o vizită de lucru în municipiul Piatra Neamţ unde s-a întîlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi cu membri comunităţii nemţene.

Cu ocazia acestei vizite Excelenţa Sa a avut discuţii cu primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, în vederea colaborărilor care vor viza aspecte economice şi culturale, avînd în vedere că la întîlnire au participat reprezentanţi din domeniul Educaţiei şi ai mediului de afaceri.

”M-am bucurat de vizita Excelenţei Sale, Domnul Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în României, prezent în acest zile în judeţul Neamţ la invitaţia domnului deputat Mugur Cozmanciuc care este şi secretar al grupului parlamentar de prietenie cu Georgia. La întîlnirea organizată astăzi la Primăria Piatra Neamţ am fost fost prezent împreună cu domnul deputat Mugur Cozmanciuc, domnul senator Eugen Ţapu Nazare, domnul ministru secretar de stat în Ministerul Muncii, Tudor Polak, oameni de afaceri, directori de unităţi de învăţămînt, consilieri locali, directori din cadrul primăriei pietrene şi alţi invitaţi. Mă bucură interesul şi deschiderea manifestate de domnul Nikoloz Nikolozishvili pentru dezvoltarea unor relaţii de colaborare între localităţi din Georgia şi municipiul Piatra Neamţ pe diverse domenii de activitate. Mi-am exprimat în cadrul întîlnirii deschiderea pentru înfrăţirea cu localităţi din Georgia şi sprijinul pentru colaborări viitoare.

Multumesc domnului ambasador pentru prezenţa la Piatra Neamţ, domnului deputat Mugur Cozmanciuc pentru iniţierea şi susţinerea declarată a relaţiilor de colaborare dintre cele două părţi. Mulţumesc de asemenea tuturor celor prezenţi pentru interesul manifestat şi punctele de vedere exprimate în cadrul întîlnirii. Dezvoltarea relaţiilor de colaborare pe diverse planuri cu Georgia este benefică municipiului nostru şi poate juca un rol important în dezvoltarea oraşului Piatra Neamţ”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ Dragoş Chitic.

La rîndul său, deputatul Mugur Cozmanciuc a declarat: „Ca secretar al grupului parlamentar de prietenie cu Georgia mă bucur că domnul Nikoloz Nikolozishvili a răspuns pozitiv invitaţiei mele de a vizita judeţul Neamţ şi de a întări relaţiile dintre comunităţile din Neamţ cu cele similare din Georgia”.

Citește știrea

Trending