Contactează-ne

Actualitate

Klaus Iohannis are guvern liberal, construit pe nisipurile mişcătoare ale Parlamentului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Luni 4 noiembrie, mai spre seară, Guvernul Orban primea votul de investitură a Parlamentului, la limita riscantă a 240 de voturi, doar cu 7 mai mult decât numărul de 233 necesar. Dacă nu participau la acest vot mercenarii din Pro România şi PSD, Guvernul Orban nu trecea. Partidele respective au precizat că vocaţia acestor mercenari este traseismul şi implicit trădarea. PSD i-a dat afară din partid, iar Pro România i-a mazilit din funcţii. Culmea traseismului în Pro România este că cei 7 trădători i-au cerut ei lui Victor Ponta demisia. Faptul că unii membri Pro România nu au respectat decizia internă şi au susţinut Guvernul Orban este atât semnalul faliei create în acest partid balama, cât şi semnalul că noul guvern liberal s-a instalat pe nisipuri mişcătoare. Tot luni, sub acoperirea nopţii, Guvernul Orban a depus „de îndată“ jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, care a finalizat investitura cu un discurs. Din discursul său televizat, am avut ocazia să constatăm că Preşedintele în curs de expirare a urmărit să împuşte doi elefanţi dintr-un foc. Unul, cu un mesaj vizând instalarea guvernului liberal şi celălalt cu mesaje vizând campania sa electorală. Pe ansamblu, discursul prezidenţial a fost în dezacord flagrant cu litera şi spiritul Constituţiei, ceea ce nu a constituit o premieră pentru români. Încă de la debutul discursului, intenţia vădită a Preşedintelui a fost să nu respecte neutralitatea politică impusă de Constituţie, inducând convingerea că Guvernul Orban este proiectul său, pus în manoperă de partidul său şi că Ludovic Orban va avea rolul lui Boc în mandatul lui Traian Băsescu. A urmat un atac la baionetă asupra Guvernului PSD, pe care l-a calificat eşuat şi toxic, cu argumente pentru electoratul de Dreapta. În continuarea nopţii de luni, după jurământul depus, membrii guvernului s-au deplasat la Palatul Victoria, pentru a-l aştepta pe Klaus Iohannis, care a ţinut să fie văzut că a asistat la prima şedinţă informală a Guvernului Orban, destinată repartizării scaunelor şi a locului la masa executivului pentru miniştri. S-a dorit să ni s-a transmită astfel imaginea unui guvern liberal instalat de Klaus Iohannis, pentru a înţelege tot românul cine este jupânul. În gestul său, Iohannis s-a inspirat de la Liviu Dragnea, care, în ianuarie 2017, l-a însoţit în Palatul Victoria, până la lift, pe premierul Grindeanu, ca românii să vadă cine este jupânul real. Numai că, Preţedinşele Iohannis a supralicitat, aşezându-se lângă Ludovic Orban. Pentru Iohannis, la această primă şedinţă a Guvernului Orban despre nimic a fost doar o poză cu trofeul, necesară campaniei.

Marea realizare a Preşedintelui Iohannis, în cei 5 ani de mandat a fost că a reuşit să dărâme două guverne PSD, provocând tot atâtea crize

În 2015, Klaus Iohannis a cerut demisia Guvernului Ponta, ca efect al incendiului de la Colectiv, înlocuindu-l cu Guvernul Cioloş. Acum, în noiembrie 2019, Iohannis ţine să ne convingă că schimbarea Guvernului Dăncilă cu Guvernul Orban e a doua bătălie câştigată din războiul său cu PSD. Efectul schimbării Guvernului Ponta cu Guvernul Meu – Cioloş a fost devastator pentru Iohannis şi pentru liberali, pentru că la alegerile parlamentare din 2016, PSD relansat a obţinut un scor istoric de 45%. Efectele recentei schimbări a Guvernului Dăncilă cu Guvernul Meu – Orban, se vor vedea în scorurile PSD-ului la alegerile din 2020. Mandatul de doar un an al Guvernului Orban, ca şi cel al Guvernului Cioloş, riscă să aibă acelaţi deznodământ pe scena politică şi în 2020, iar PSD să obţină un scor confortabil, care să-i asigure o nouă participare la guvernare. Guvernarea liberală de acum a fost definită de Klaus Iohannis ca o guvernare de tranziţie, după criterii ştiute doar de el, fără a preciza însă către ce fel de guvernare vor face tranziţie liberalii de astăzi. În aventura aceasta, PNL s-a sacrificat pentru proiectul Preşedintelui Iohannis, sacrificiu care ar putea să-i coste la fel de mult, ca în alegerile din 2016. A trebuit să cadă Guvernul Dăncilă, pentru a afla că Preşedintele Iohannis doreşte să ocupe un capitol în istoria României, ca omul care s-a bătut cu hidra PSD şi a înfrânt-o, precum Herakles. În viitorul muzeu de ceară a personalităţilor române din secolul XXI, Klaus Iohannis ar trebui înfăţişat ţinând de chică, cu dreapta sus, capul dezrădăcinat al lui Liviu Dragnea.

Aserţiunea lui Iohannis că în cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie, România a fost dominată de comunism este falsă şi periculoasă

Cu o astfel de aserţiune, Klaus Iohannis poate prosti doar analfabeţii. În cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie, putem spune că România a trecut prin orice, numai prin comunism nu. Se poate vorbi despre comunism ca formă de extremism a Stângii, după cum extremismele Dreptei sunt de factură fascistă. În România postrevoluţionară au fost momente de excese ale Stângii, care pot fi trecute în contul PSD, dar şi momente de excese ale Dreptei, care pot fi trecute în contul lui Klaus Iohannis, al PNL sau al USR. Dacă abordăm problema în această cheie, atât Klaus Iohannis şi PNL, cât şi USR ar trebui să se ferească ca de dracul de a vorbi despre comunismul din România de astăzi, fără a-ţi vedea bârna din proprii ochi. Toate criticile la adresa PSD vizau rapacitatea şi îmbogăţirea baronilor acestui partid, dusă dincolo de un liberalism deşănţat. Acum, Preşedintele Iohannis vrea să ne convingă că aceste mentalităţi sunt ale unor comunişti sadea. Haida, de! Dacă o ţinem tot aşa, PDL-işti din PNL au fost mai comunişti decât PSD- işti. Inepţia cu comunismul, din falsa aserţiune a domnului profesor Iohannis, prinde bine doar la neiniţiaţi sau la talibanii dreptei. Am văzut zilele trecute, la televizor, un tânăr care va vota pentru prima oară, când intervievat de ce merge la vot, a răspuns, marcat de importanţa misiunii, că merge la vot pentru a scăpa România de comunism. Acesta a fost răspunsul mecanic, standard, care i se părea lui cool, rezultat al pervertirii conţtiinţelor, atât de către domnul profesor, cât şi de facebook.

Klaus Iohannis doreşte ca DNA să revină la practicile abuzive, vizând lupta împotriva corupţiei

Din şirul declaraţiilor sale publice se desprinde, în mod indubitabil, dorinţa sa ca DNA să accelereze lupta anticorupţie. Declaraţia lui Klaus Iohannis, dacă este analizată într-o cheie normală, este firească şi nu poate fi contrazisă. Dar, declaraţia nu a fost făcută într-o cheie normală, la mijloc existând un „mic amănunt“ omis, despre care Preşedintele nu a catadicsit niciodată să-şi exprime vreo opinie, ocolindu-l cu obstinaţie. Nu vrea să ne spună Klaus Iohannis de ce a închis total ochii faţă de multiplele abuzuri ale unor procurori DNA, aflaţi sub conducerea lui Kovesi, care au oripilat opinia publică. Abuzurile semnalate public, pe care Klaus Iohannis le-a ignorat sistematic, acum vrea să le înmormânteze odată cu primul său mandat. Vrea să înceapă cel de al doilea mandat cu un DNA total compromis, încremenit în acelaţi comportament şi cu aceleaşi comenzi, care să asigure aceleaţi performanţe de tristă amintire.

Ludovic Orban aspiră să-l detroneze pe Viorel Hrebenciuc la categoria „Marele negociator“

Ludovic Orban a fost felicitat la scenă deschisă de Preşedintele Iohannis, pentru capacitatea sa de negociere vizând succesul Moţiunii de cenzură şi a votului de investire a Guvernului. După negocieri lungi, zile şi nopţi, Ludovic Orban a reuşit să achiziţioneze, luni, cele 240 de voturi necesare investirii guvernului, majoritatea dintre aceste voturi fiind din afara partidului. S-a dovedit că moneda de negociere, „ludovicul“, a funcţionat, iar în scurt timp vom afla şi care a fost cotaţia acestuia la bursa trocurilor cu mercenarii din Pro România, PSD şi neafiliaţi. Până acum, mercenarii au declarat că au făcut-o doar din dragoste de ţară. Unul din mercenarii de frunte ai Pro România, Mihai Tudose (La mulţi ani, coane!) a descoperit că fiecare parlamentar are datoria sfântă să se asigure că ţara are un guvern stabil şi că Opoziţia este un moft. Examenul cu obţinerea voturilor pentru trecerea Moţiunii şi a Guvernului, promovat de un Ludovic Orban rebrenduit, ar impune ca un Comitet de iniţiativă să-l propună ca „Marele om politic al anului“.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Sabia lui Ştefan primită de la papa Sixt, expusă la Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ un ceremonial militar şi religios a avut loc ieri, la statuia domnitorului din Parcul Central ■ replica armei va putea fi văzută pînă pe 12 decembrie, la Muzeul de Artă ■ sabia originală primită de la papa Sixt al VI-lea după bătălia de la Vaslui este la Istanbul, la Muzeul Topkapî ■

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

În cadrul unui ceremonial militar şi religios desfăşurat ieri, în oraşul de sub Pietricica, a fost prezentată o replică fidelă a sabiei domnitorului ştefan cel Mare.

Evenimentul a avut loc lîngă statuia voievodului din centrul oraşului, foarte aproape de Curtea Domnească ctitorită cu cinci secole în urmă de domnitorul care şi-a legat numele şi de ţinutul Neamţului.

Sabia aflată în custodia Ordinului Militar Sfînta Maria – Creştin Ortodox din Braşov va putea fi văzută pînă pe data de 12 decembrie, la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ.

Ceremonia a fost organizată în contextul împlinirii a 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri şi a fost organizat de către Inspectoratul de Jandarmi general de brigadă Constantin Stavăr Neamţ, cu sprijinul Inspectoratului Nicolae Titulescu Braşov, Ordinului Militar Sfănta Maria, în colaborare cu Primăria Piatra Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean.

„Replica sabiei lui ştefan cel Mare şi Sfînt a fost adusă în România în urma demersurilor efectuate de către cîţiva patrioţi români din cadrul Jandarmeriei, Ordinului Militar Creştin Ortodox Sfînta Maria şi Casei de Comerţ Balcanice, care îşi are sediul la Braşov. Mulţi români care au mers în Turcia au văzut această sabie la Muzeul Topkapî.

Este unul dintre cele mai preţioase obiecte rămase de la domnul Moldovei. A fost primită de Ştefan cel Mare după bătălia de la Vaslui din partea papei Sixt al VI-lea, în semn de recunoaştere a rolului Moldovei în apărarea creştinătăţii”, a declarat sergentul-major Magdalena Gabriela Muraru, purtător de cuvînt al Jandarmeriei Neamţ.

Despre original se ştie că este realizată din oţel de Toledo, cel mai bun material existent în perioada feudală pentru fabricarea armelor. Mînerul în forma de cruce şi îmbrăcat în fir de argint împletit este împodobit cu stema Moldovei.

Lungimea totală a armei este de 125 de centimetri, al lamei de 102 cm şi cîntăreşte 2,5 kilograme. Mînerul sabiei se termină cu un buton aplatizat sub formă de disc, placat cu aramă, pe faţa superioară fiind inscripţia: „Eu domnul Ştefan, voievod!“ şi semnul crucii.

Circulă două variante despre modul cum sabia a ajuns la Istanbul. Conform uneia dintre ele, sabia a fost trimisă chiar de Ştefan cel Mare sultanului, în ultimii ani de domnie, ca recunoaştere a meritelor unui adversar redutabil, sau strict din raţiuni de strategie politică în ton cu vremurile.

Se mai spune că sabia a luat calea Istanbulului la sfîrşitul primei domnii a lui Petru Rareş, fiul lui ştefan cel Mare. Acesta a încercat să redeschidă lupta cu imperiul, în 1538, dar campania sultanului Soliman Magnificul a dus îndepărtarea voievodului.

Otomanii au impus ca domn în Moldova pe ştefan al V-lea, zis şi Lăcustă-Vodă (din cauza unei invazii de insecte din timpul său), iar trupele turceşti au jefuit tezaurul, luînd şi sabia lui Ştefan.

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: -20 de grade pe Toaca şi – 10 grade la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta era indicele de răcire vineri, la ora 10 ■ în restul teritoriului au fost temperaturi mai bîlnde ■ pînă la mijlocul lunii ne bucurăm de valori blînde, de pînă la 8 grade ■ minimele nocturne vor fi la limita îngheţului ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Vîntul a făcut prăpăd în dimineaţa de vineri, 6 decembrie 2019, şi de Moş Nicolae chiar dacă a fost soare, a fost deosebit de frig.

Cel puţin în zona Roman unde indicele de răcire a coborît la pragul gerului. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la ora 10 termometrele indicau valori pozitive în aproape tot judeţul. În vîrf de munte, pe Toaca, dar şi la Piatra Neamţ, erau temperaturi de 2 grade, la Tîrgu Neamţ erau 3 grade, însă la Roman era mai frig decît pe munte şi erau temperaturi negative, de -3 grade.

Vîntul lipsea doar la Tîrg unde indicele de răcire era acelaşi ca temperatura din termometre. În schimb a făcut prăpăd pe munte unde la acelaşi moment indicele de răcire era de -20 de grade, dar ger au simţit şi romaşcanii pentru că în zonă s-au resimţit -10 grade.

Şi la Piatra Neamţ a fost rece, dar nu cît la Roman, aici indicele de răcire fiind de numai -3 grade. Aşa stînd lucrurile trebuie spus că meteorologii dau asigurări că vor fi valori termice în creştere şi cam pînă la jumătatea lui decembrie trebuie să ne aşteptăm la soare şi maxime de pînă la 8 grade.

Şi minimele mai saltă şi sînt anunţate valori la limita îngheţului. Precipitaţii nu vor fi de nici un fel. Pe 7 decembrie, va fi cer variabil cu soare iar maxima saltă voiniceşte pînă la 7 grade. Şi peste noapte cerul rămîne degajat iar în zori vor fi valori pozitive, dar modeste, de 1 grad. Una din cele mai calde zile din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de duminică, 8 decembrie, cînd soarele aduce o maximă nesperată pentru acest moment al anului, 8 grade.

Cu toate acestea regimul termic diurn nu mai reuşeşte să-l influenţeze  pe cel nocturn şi minima rămîne cantonată la 1 grad. Nu sînt schimbări mari nici la începutul săptămînii viitoare.

Luni, 9 decembrie, vedem din nou soarele care aduce o maximă de 7 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 2 grade. Nici ziua de marţi, 10 decembrie, nu adice prea multe noutăţi şi la finele primei decade a lui decembrie în zona noastră va fi soare şi se ajunge din nou la o maximă de de 8 grade Celsius. După lăsarea întunericului cerul va fi absolut senin şi se va înregistra o temperatură de 1 grad, cu plus.

Cu începere de miercuri, 11 decembrie, regimul termic se mai depreciază. Chiar dacă soarele rămîne la putere, la amiază nu vor fi mai mult de 6 grade. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi pe fondul unui cer senin rămînem cu minima pozitivă de 1 grad.

Cea mai rece zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de joi, 12 decembrie. Chiar dacă va fi senin şi soare, la amiază cu greu mercurul din termometre saltă pînă la 3 grade Celsius. Din acest motiv şi noaptea minima scade la -2 grade. Vineri, 13 decembrie cerul va fi acoperit şi se vor înregistra 7 grade, în timp ce sîmbătă, 14 decembrie, se înseninează dar nu vor fi mai mult de 4 grade.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Condamnaţi la închisoare, prinşi şi trimişi la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Două persoane din Neamţ, care au fost condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea, au fost prinse recent de poliţiştii nemţeni şi trimise în penitenciar. De asemenea, un puşti de 15 ani a fost internat într-un Centru Educativ, după ce a comis infracţiunea de tîlhărie calificată

Pe 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Supravegheri Judiciare și Urmăriri au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tîlhărie calificată.

De asemenea, polițiștii au depistat și un minor, de 15 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a dispus, la data de 5 decembrie a.c., internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 9 luni, pentru săvîrșirea infracțiunii de tîlhărie calificată.

Minorul a fost condus de polițiști la Centrul Educativ Tîrgu Ocna.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Bodești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending