Contactează-ne

Actualitate

Karting – luptă frumoasă pentru Floarea de lotus

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ echipa de piloţi de la Palatul Copiilor Piatra Neamţ şi de la Clubul Copiilor Bicaz au ocupat locul III la Concursul Naţional de Karting de la Prejmer Circuit - Braşov ■ competiţia nu a fost lipsită de accidente ■

Piloţii de la Palatul Copiilor Piatra Neamţ şi de la Clubul Copiilor Bicaz au participat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Concursul Naţional de Karting Şcolar Floare de lotus, proba de karting viteză, pe pista Prejmer Circuit – Braşov, o etapă grea, presărată cu incidente. Rezultatele individuale ale celor opt vitezişti au urcat echipa Piatra Neamţ – Bicaz, pe treapta a III-a a podiumului naţional, toţi piloţii avînd evoluţii bune. La clasa Promo Bambini, 5-6 ani, motorizare 50 cmc, podiumul de premiere a fost următorul: Eric Nicolas Vrânceanu – locul I, David Ciobanu – locul V, Bogdan Dolganiuc şi Eduard Dumitru Lazarev – menţiune. La clasa Puffo Junior, 8 -10 ani, motorizare 60 cmc, Victoria Cleopatra Lazarev – locul VI, Rafael Popa – locul VII şi Ana Clara Atudosiei – menţiune, iar la clasa Puffo Senior, 10-13 ani, motorizare 60 cmc, Andrei Codrin Răspopa – locul V. Despre păţaniile concurenţilor avea să ne vorbească profesorul instructor Constantin Cerbu, care a spus printre altele: „Eric a plecat în calificări de pe locul 12, finalizînd cursa pe locul I, în clasamentul general fiind pe locul I. O evoluţie foarte bună a avut-o şi David Ciobanu. În semifinală, după terminarea cursei pe locul III, trebuind să mai parcurgă un tur de circuit a fost lovit din spate involuntar de către un alt pilot. David a terminat cursa în lacrimi, acuzînd dureri la piciorul stîng, axul spate al kartului nemaiputînd fi funcţional. În finală a terminat pe locul V, după un parcurs foarte bun, în clasamentul general fiind pe locul II. Evoluţii foarte bune au avut şi ceilalţi doi piloţi ai noştri la această categorie, Bogdan Dolganiuc şi Edi Lazarev, ambii obţinînd menţiune. Victoria Cleopatra Lazarev a făcut o cursă bună finalizînd pe locul VI, la final acuzînd unele dureri la spate. Un parcurs foarte bun l-a avut şi Rafael Popa, debutant fiind, dar sesizăm o evoluţie foarte spectaculoasă finalizînd cursa pe locul VII. Ana Clara Atudosiei, debutantă în acest an, într-o clasă foarte grea, este de asemenea în creştere, terminînd cursa în primii zece. O cursă foarte grea a avut şi Andrei Codrin Răspopa, la categoria Puffo senior (10-13 ani) , motorizare 60 cmc, în finală plecînd de pe poziţia a III-a pe grila de start. După un start lansat foarte reuşit era pe locul II, dar în prima curbă de viteză în urma unui incident, practic pilotul din spatele său, a trecut cu tot cu kart pe deasupra capului lui Codrin, lateral stînga, ieşind în decor. Codrin a fost protejat de casca de protecţie. Din fericire, toţi piloţii au finalizat cursa, Codrin după o evoluţie foarte bună terminînd pe locul V. Mulţumim părinţilor, bunicilor şi mecanicilor pentru promovarea şi susţinerea kartingului nemţean“, a declarat profesorul instructor Constantin Cerbu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending